ΛΗΜΝΟΣ 2018

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Natura 2000
North East Meltemi

ΝΕ MELTEMI

Στα πλαίσια του προγράμματος ΝΕ MELTEMI, The breath of archipelagos και με την ευκαιρία του εορτασμού της ευρωπαϊκής εβδομάδας NATURA 2000 , το Trace Your Eco συμμετείχε ενεργά 21-23 Μαϊου 2018, σε ένα ποικιλόμορφο ταξίδι εμπειριών στην ελληνική φύση, πλούσιο από εικόνες και γεύσεις έχοντας κεντρικό πυρήνα την εθελοντική προσφορά στο νησί της Λήμνου και τον καθαρισμό της περιοχής NATURA του Κέρος.

To Trace Your Eco πιστό στις αξίες του, υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις αειφόρου ανάπτυξης, αναδεικνύοντας νέους εναλλακτικούς προορισμούς. Σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Μαζί με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τέσσερις σημαντικές περιοχές Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λήμνου.

Ο Trace Your Eco συμβάλει χρόνια τώρα στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διάδοση της αγάπης μας για την φύση και η δημιουργία μιας κοινότητας πεζοπόρων με υγιή και φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα. Συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Ελλαδικό χώρο, με στόχο μας να γίνει η Ελλάδα ένας παγκόσμιος προορισμός για πεζοπόρους.

Η Λήμνος είναι ένα υπέροχο νησί στον ελλαδικό χώρο με ένα μεγάλο αριθμό σημείων φυσικής ομορφιάς, άγνωστα σε πολλούς. Το Trace Your Eco αναζήτησε και υποστηρίζει τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη και ανάδειξη αυτού του πλούτου. Πιστοί στους στόχους μας, σχεδιάζουμε ήδη μελλοντικές δράσεις που θα βοηθήσουν την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού με σεβασμό στο περιβάλλον.

Join US

TRACE YOUR ECO!

Μέσα από ποικίλες δράσεις, δίνουμε κάθε χρονιά την ευκαιρία σε χιλιάδες άτομα, να ανακαλύψουν και να βιώσουν τα οφέλη της πεζοπορίας, καθώς και την βελτίωση της ευεξία τους.