Πεζοπορία στο Ζαγόρι

Ανακάλυψε το Ζαγόρι!

Τα χωριά του Ζαγορίου έχουν εξαιρετική ομορφιά και είναι γνωστά για τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα παραδοσιακά χωριά, όλα κατασκευασμένα με τοπική πέτρα. Το Ζαγόρια είναι μέρος της οροσειράς της Πίνδου και οριοθετείται από το όρος Μιτσικέλι και τον ποταμό Αώο. Περισσότερα από 1000 φυτά μαζί με το πιο καθαρό και πόσιμο νερό στην Ευρώπη συνθέτουν το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο: το φαράγγι του Βίκου (Guinness Book of Records 1997). Μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Αστράκας, ύψους 2000 μέτρων, μια θαυμάσια θέα από την κορυφή και μια βουτιά στη λίμνη του Δράκου θα ανταμείψει τον επισκέπτη εδώ και πολλά χρόνια!

Άτομα

Από – Έως: 2-12

Διάρκεια

Συνηθέστερα 8 ημέρες

Μήνες

Από Μάϊο έως Οκτώβριο

Περιλαμβάνει

Γεύματα & διανυκ/ση.

Το Ζαγόρι είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες με συνολικά 36 χωριά. Κάθε χωριό έχει την δική του ιστορία, με τα δικά του μονοπάτια. 60 γεφύρια με την ζαγορίσια τεχνοτροπία των ντόπιων μαστόρων και άλλες τόσες βρύσες, μαζί με την πλούσια φύση δίνουν την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μια μοναδική εμπειρία για τους φίλους που ανακαλύπτουν το Ζαγόριμε το TraceYourEco.

Το φαράγγι του Βίκου.

Εδώ βρίσκεται το φαράγγι του Βίκου (GuinnessBook of Records 1997), σημείο υψηλού ενδιαφέροντος. Ένα φαράγγι που απλώνεται στο Ζαγόρι. Εδώ πηγάζει και ο Βοϊδομάτης, με τα νερά του να είναι κρύα όλη την διάρκεια του έτους.

Ο ορεινός όγκος της Τύμφης με την πολύ γνωστή κορυφή της Γκαμήλα, η δρακόλιμνη που βρίσκεται εδώ από την εποχή των παγετώνων, το ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκαςστα 2000 μέτρα, δίνουν εμπειρίες στους ορειβάτες που ψάχνουν ένα ιδιαίτερο βουνό.

Βίτσα, Κουκούλι, Μονοδένδρι, Δίλοφο, Βραδετό, Πάπιγκο, Αρίστη, Τσεπέλοβο είναι μόνο λίγα από τα πολλά χωριά στο Ζαγόρι. Οι συνδυασμοί πολλοί και το TraceYourEco έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στην περιοχή, σχεδιάζει το κατάλληλο πρόγραμμα ώστε να γευτεί κάποιος όλες τις πτυχές, της φύσης, του πολιτισμού, των γεύσεων και των μυρωδιών. Εσείς βάζετε την όρεξη για ανακάλυψη, εμείς φτιάχνουμε την συνταγή.

Τυπικές προτάσεις μας για το Ζαγόρι:

Μονοήμερη εκδρομή

Αν βρίσκεστε ήδη στην περιοχή υπάρχουν αρκετές δυνατότητες. Μια μονοήμερη διάσχιση στο φαράγγι του Βίκου είναι η πιο συχνή επιλογή όλων των επισκεπτών. Αν πάλι σε ενθουσιάζουν οι γέφυρες και οι όμορφες πλατείες, το Ζαγόρι έχει να αναδείξει πληθώρα αυτών.

Πολυήμερη εκδρομή

Ανεξάρτητα με το από πού αναχωρείς, αλλά με βάση την συνολική διάρκεια παραμονής στην περιοχή του Ζαγορίου, σχεδιάζουμε μια ποικιλία από εμπειρίες. Το φαράγγι του Βίκου σίγουρα θα είναι ένα από αυτά. Η επίσκεψη στο καταφύγιο της Αστράκας, αλλά και σε χωριά με υπέροχα τοξωτά γεφύρια. Πέτρινα καλντερίμια και φυσικές βάθρες για ένα δροσερό μπάνιο.

Φαράγγι του Βίκου

Φαράγγι του Βίκου

Δρακόλιμνη

Ο ορεινός όγκος της Τύμφης με την πολύ γνωστή κορυφή της Γκαμήλα, η δρακόλιμνη που βρίσκεται εδώ από την εποχή των παγετώνων, το ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας στα 2000 μέτρα, δίνουν εμπειρίες στους ορειβάτες που ψάχνουν ένα ιδιαίτερο βουνό.

Πάπιγκο

Πάπιγκο

Τσεπέλοβο

Τσεπέλοβο

Βίτσα

Βίτσα

Κουκούλι

Κουκούλι

Δίλοφο

Δίλοφο

Μονοδένδρι