Πεζοπορία στην Πίνδο

Πίνδος Trekking

Ανακαλύπτοντας την Πίνδο με το Trace Your Eco σημαίνει μια ποικιλία εμπειριών.

Όταν επισκέπτεσαι την Πίνδο για πρώτη φορά, ανοίγεις ένα νέο κεφάλαιο εμπειριών στην ζωή σου. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν αγαπήσει την μοναδικότητα και την ποικιλία του τόπου αυτού και έχουν εμπιστευτεί στο Trace Your Eco την οργάνωση και παροχή μοναδικών στιγμών και εμπειριών.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται πολυήμερες εκδρομές με επίκεντρο την Πίνδο ανακαλύπτοντας κάθε φορά και μια νέα πλευρά αυτού του όμορφου τόπου.

Άτομα

Από – Έως: 2-12

Διάρκεια

Συνηθέστερα 8 ημέρες

Περίοδος

Από Μάϊο έως Οκτώβριο

Περιλαμβάνει

Γεύματα & διανυκ/ση.

Η Πίνδος έχει να αναδείξει ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών και εντυπωσιακών στοιχείων που ενθουσιάζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η πλούσια φύση με μεγάλη ποικιλία σε εικόνες, ήχους σε συνδυασμό με τους ανθρώπους και την ιστορία τους δημιουργούν συναισθήματα που συνοδεύουν τον επισκέπτη σε κάθε στιγμή.

Προικισμένη με πολλές όμορφες κορυφές βουνών μαγεύει νέους και παλιούς ορειβάτες. Ο Σμόλικας είναι η ψηλότερη κορυφή στην περιοχή και η δεύτερη ψηλότερη στην Ελλάδα. Ένας μεγάλος ορεινός όγκος με πυκνά δάση, λίμνες, βοσκοτόπια, τρεχούμενα νερά έλκει κάθε χρόνο αναρίθμητους επισκέπτες.

Γκαμήλα, Γράμμος, Τζουμέρκα είναι μερικές από τις πιο γνωστές κορυφές κάθε μια με την δική της ιδιαίτερη ανάγλυφη μορφή. Κάθε βουνό είναι μια μοναδική εμπειρία που συνοδεύεται από μια ποικιλία ιστορίας χιλιάδων ετών, φτάνοντας στη σύγχρονη νεώτερη Ελληνική ιστορία.

Στην Πίνδο θα συναντήσεις μια ποικιλία άγριων ζώων, αρκούδα, λύκο, λαγό, αγριογούρουνο, αγριοκάτσικο και άλογα. Οι ντόπιοι συλλέγουν άγρια φρούτα, φράουλες, βατόμουρα, μήλα, κορόμηλα και φτιάχνουν μοναδικές συνταγές φαγητών και γλυκών. Οι δυνατές και αυθεντικές γεύσεις των φαγητών μαζί με ένα τοπικό τσίπουρο, αποτυπώνονται βαθιά στην μνήμη του επισκέπτη.

Το πράσινο της περιοχής αυτής οφείλεται στον μεγάλο αριθμό μικρών και μεγάλων ποταμών που ρέουν στην περιοχή. Αωός, Άραχθος, Σαραντάπορος, Βοϊδομάτης, είναι από τα πιο γνωστά ποτάμια που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο στην περιοχή, με καταρράκτες και μοναδικές λίμνες.

Μικρά χωριά με πετρόχτιστες εκκλησίες ηλικίας εκατοντάδων ετών, μονοπάτια σκαλισμένα μέσα στην φύση, αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος και σημεία ξεκούρασης του επισκέπτη. Γνωστά ονόματα όπως Κόνιτσα, Καλαρρύτες, Συρράκο, Αετομηλίτσα, Δελβινάκι είναι στην μεγάλη λίστα ιστορικών σημείων του τόπου.

Το Trace Your Eco βρίσκεται στην Πίνδο καλοκαίρι για το καθιερωμένο Epirus Trekking.

7 ημέρες γεμάτες από μοναδικά τοπία και εμπειρίες. Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την μεγάλη ποικιλία της Πίνδου.

Καθημερινά, μέσα από πολύωρες πεζοπορικές διασχίσεις στα βουνά και τα παρθένα δάση της Πίνδου, θα δώσουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει ιστορικούς τόπους και την διαφορετικότητα της φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα αναλυτικά μας προγράμματα επικοινωνήστε μαζί μας στο info@traceyoureco.gr

Σμόλικας

Σμόλικας

Τζουμέρκα

Τζουμέρκα

Άραχθος Ποταμός

Άραχθος

Βοϊδομάτης

Βοϊδομάτης

Αώος

Αώος