ΔΡΑΣΗ ΚΥΘΝΟΣ

2017

Σε συνεργασία με το Δίκτυο Δάφνη και τον Δήμο Κύθνου, διοργανώθηκε εθελοντική δράση στο πανέμορφο νησί της Κύθνου. Με ένα πρόγραμμα 6 ημερών, από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκαν εργασίες απλής συντήρησης και καθαρισμού των πεζοπορικών μονοπατιών του νησιού.

Η προσπάθεια των εθελοντών του Trace Your Eco στόχευσε στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να αποκτήσει η Κύθνος ένα πλεονέκτημα στον τομέα του εναλλακτικού-περιπατητικού τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες είχανε ένα ποικίλο όφελος μέσα από την δράση αυτή. Ο συνδυασμός της επαφής με τις ρίζες και την ιστορία του νησιού, το φυσικό κάλλος και τον πολιτισμό του, τις αξέχαστες διακοπές στο όμορφο αυτό νησί, αλλά και την φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας, δημιούργησε μια μοναδική εμπειρία ζωής.

To Trace Your Eco συμβάλει χρόνια τώρα στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διάδοση της αγάπης μας για την φύση και η δημιουργία μιας κοινότητας πεζοπόρων με υγιή και φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα.

Συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Ελλαδικό χώρο, με στόχο μας να γίνει η Ελλάδα ένας παγκόσμιος προορισμός για πεζοπόρους.

Κάθε χρόνο σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συμβάλουμε στην διοργάνωση εθελοντικών δράσεων για την συντήρηση των πεζοπορικών μονοπατιών.

Η συνεργασία μας με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ ενισχύει το πνεύμα εθελοντισμού, καθώς δίνει την δυνατότητα σε τοπικές κοινωνίες νησιών να συντηρήσουν και να αναδείξουν τις τοπικές ομορφιές του τόπου τους μέσω του περιπατητικού τουρισμού. Εργαζόμαστε καθημερινά στην επέκταση παρόμοιων συνεργασιών για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Join US

TRACE YOUR ECO!

Μέσα από ποικίλες δράσεις, δίνουμε κάθε χρονιά την ευκαιρία σε χιλιάδες άτομα, να ανακαλύψουν και να βιώσουν τα οφέλη της πεζοπορίας, καθώς και την βελτίωση της ευεξία τους.