Ζαγόρι

2021

Το Trace Your Eco συνεχίζει να προσπαθεί για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη  μέσα από ουσιαστικές δράσεις με την τοπική κοινωνία, διοργανώνοντας προγράμματα εθελοντισμού, έχοντας σαν σκοπό την ανάδειξη του εναλλακτικού-περιπατητικού τουρισμού στην χώρα μας.

 

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του COVID-19 διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δόλιανης του Δήμου Ζαγορίου από 8- 13 Ιουνίου πρόγραμμα διακοπών εθελοντικής εργασίας.

 

Με την συμμετοχή 8 εθελοντών, καθώς και τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού καθαρίστηκαν  και αναδειχθήκαν 6 πέτρινα γεφύρια τα οποία είχαν θαφτεί στην κυριολεξία από πυκνή βλάστηση.

 

Καθαρίστηκε και βγήκε την επιφάνεια μέρος από τον εντυπωσιακό παλιό πέτρινο Νεροαύλακα όπου πότιζαν τα χωράφια τους οι κάτοικοι του χωριού τα παλιά χρόνια.

 

Επίσης οι εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι στο γεφύρι του Κώτη που ήταν ξεχασμένο για πολλά χρόνια. Έβαλαν καλαίσθητες μικρές πινακίδες ώστε να μπορούν να το βρίσκουν οι επισκέπτες του χωριού.

 

Οι συμμετέχοντες μέσα από το εθελοντικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες, την ιστορία, την φυσική ομορφιά και τον πλούσιο ιστορικό πολιτισμό της περιοχής του Ανατολικού Ζαγορίου.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της συντήρησης και των καθαρισμών στα μονοπάτια και τα πέτρινα γεφύρια έγιναν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το Εθνικό πάρκο βόρειας Πίνδου. Επίσης τις απογευματινές ώρες έγιναν επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος στην γύρω περιοχή.

 

Το Trace Your Eco θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Ζαγορίου, τον κυριο Ιωάννη Πανάγιο (εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Δόλιανης), το TroufaClub , τον ξενώνα ΔΕΛΓΙΝΑ, και όλες τις κυρίες και κύριους του χωριού που συμμετείχαν, προσφέροντας εργασία και μεριμνώντας για τη διατροφή των εθελοντών.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνεργασία μας με τον Δήμο Ζαγορίου να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ στην Ομάδαρα μας για το χαμόγελο

την ενέργεια τους και την φοβερή δουλεία που κάνανε ολοι τους!

Μπράβο στους Ματίνα- Κετεβάν- Μάγδα- Ελένη –Γιάννη -Γιάννη –Χριστόφορο -Στέλιο, και φυσικά στην Ψυχή αυτού του προγράμματος στην Κυρία Κατερίνα Νόλα!

https://youtu.be/uz9RmwGEHL8

 

 

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί!!

To Trace Your Eco συμβάλει χρόνια τώρα στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διάδοση της αγάπης μας για την φύση και η δημιουργία μιας κοινότητας πεζοπόρων με υγιή και φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα.

Συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Ελλαδικό χώρο, με στόχο μας να γίνει η Ελλάδα ένας παγκόσμιος προορισμός για πεζοπόρους.

Join US

TRACE YOUR ECO!

Μέσα από ποικίλες δράσεις, δίνουμε κάθε χρονιά την ευκαιρία σε χιλιάδες άτομα, να ανακαλύψουν και να βιώσουν τα οφέλη της πεζοπορίας, καθώς και την βελτίωση της ευεξία τους.