Πολιτισμός-Εθελοντισμός-Προγράμματα

Η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Ελλάδος είναι μεγάλη και ποικίλη. Ο εθελοντισμός, μια στάση ζωής που καλλιεργείται στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια.

Τo Trace Your Eco εργάζεται διαρκώς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της προστασίας του περιβάλλοντος, την προώθηση της αγάπης για την φύση. Μέσα από μια ποικιλία δράσεων, προσπαθεί να συμβάλει χρόνια τώρα στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι η διάδοση της αγάπης μας για την φύση και η δημιουργία μιας κοινότητας πεζοπόρων με υγιή και φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα. Συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Ελλαδικό χώρο, με στόχο μας να γίνει η Ελλάδα ένας παγκόσμιος προορισμός για πεζοπόρους.

Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός.

Η φύση ανιδιοτελώς μας προσφέρει καθημερινά και πλουσιοπάροχα. Μέσω εθελοντικών δράσεων ανταποδίδουμε την προσφορά αυτή. Οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν και ενισχύουν την ομαδικότητα και αξίες όπως η αμοιβαιότητα, η κοινωνική αλληλεγγύη, το κοινωνικό όφελος

Εθελοντισμός

Εθελοντικές δράσεις που έχουν γίνει

Πολιτιστικές δράσεις

Πολιτιστικές διαδρομές και ανάπτυξη

Πολιτιστικές διαδρομές, ένα πολιτιστικό αγαθό.

Ο πολιτισμός υπερβαίνει τις συνθήκες του ιστορικού παρελθόντος και προσφέρει ένα νέο πεδίο για την προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και συνεργασίας. Αποτελεί έτσι πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη.

Με την βοήθεια τοπικών φορέων, συλλόγων, δήμων, πανεπιστημίων, αναπτύσσονται δράσεις με στόχο την ανάπτυξη ενός υγιούς μοντέλου πεζοπορικού τουρισμού.

Προγράμματα

Δράσεις με την υποστήριξη Ευρωπαϊκών και τοπικών προγραμμάτων

Παρθένες γωνιές της Ελλάδος με πλούσια φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά.

Ανάδειξη προορισμών

Μέσα από πεζοπορικές δράσεις αναδεικνύονται οι ομορφιές της Ελληνικής επικράτειας

Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανακάλυψη του εαυτού μας και την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής.