Σιθωνία

2021

Το Trace Your Eco συνεχίζοντας να προσπαθεί για την ανάπτυξη του βιώσιμου πεζοπορικού τουρισμού στην Ελλάδα ξεκίνησε μια μοναδική συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Czech University of Life Sciences της Πράγας .
Σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φιλοξενηθήκαμε για 6 ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης από τον Δήμο Σιθωνίας.
Την ομάδα πλαισίωσαν εκ μέρους του Trace Your Eco ο κύριος Στέλιος Τσιαλίκης, και η υπεύθυνη εθελοντικών προγραμμάτων κ. Μάγδα Μερτζιμέκη , καθηγητές και διδακτορικοί φοιτητές από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Czech University of Life Sciences της Πράγας.
Σκοπός του προγράμματος μας ήταν η επίσημη χαρτογράφηση και σήμανση του μονοπατιού της Τορώνης που ξεκινάει από το κάστρο Λήκυθος και καταλήγει στα κανόνια που αποτελούν απομεινάρια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παράλληλα, θα μελετηθεί η ενδημική χλωρίδα της περιοχής και θα διεξαχθεί έρευνα για την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής και τον αντίκτυπο που έχει στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τον Δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα, που αποδέχθηκε και αγκάλιασε με χαρά την πρόταση μας. Την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Λαθούρη-Πάργα, για την πολύτιμη βοήθεια της, κατά την παραμονή μας στην περιοχή της Τορώνης. Τον κύριο Νίκο Μερτζιμέκη Αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου όρους, για την μοναδική ξενάγηση του στο Αρχαίο Κάστρο της Τορώνης [Λήκυθος],και στον ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Συκιά που γιορτάζει τα 200 χρόνια ιδρύσεως της
Και φυσικά όλους τους εθελοντές της Τορώνης και όλους εκείνους που φρόντισαν για τη διάνοιξη και συντήρηση του μονοπατιού πριν από χρόνια και εξακολουθούν να το πράττουν!!

 

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί!!

To Trace Your Eco συμβάλει χρόνια τώρα στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διάδοση της αγάπης μας για την φύση και η δημιουργία μιας κοινότητας πεζοπόρων με υγιή και φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα.

Συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Ελλαδικό χώρο, με στόχο μας να γίνει η Ελλάδα ένας παγκόσμιος προορισμός για πεζοπόρους.

Join US

TRACE YOUR ECO!

Μέσα από ποικίλες δράσεις, δίνουμε κάθε χρονιά την ευκαιρία σε χιλιάδες άτομα, να ανακαλύψουν και να βιώσουν τα οφέλη της πεζοπορίας, καθώς και την βελτίωση της ευεξία τους.