Το διάστημα 8-15 Μαίου συμμετείχαμε στην εβδομάδα Εθελοντισμού και Δράσεων για τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας σε συνεργασία με την ομάδα Trace Your Eco και με την υποστήριξη της Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας.
Η προσπάθεια των εθελοντών του Trace Your Eco είχε σκοπό την ανάδειξη του πολύτιμου ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος, που μελλοντικά θα δώσει στο νησί συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα του εναλλακτικού-περιπατητικού τουρισμού και θα μεγαλώσει την τουριστική σαιζόν. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες, την ιστορία, την φυσική ομορφιά και τον πλούσιο ιστορικό πολιτισμό του νησιού!
Οι 8 εθελοντές του Trace Your Eco που μαζί με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας που πρώτοι έδιναν κάθε μέρα το παρόν δυναμικά, κατάφεραν το άνοιγμα του μονοπατιού Ψαχνή-Μπενάκηδες. Μια πανέμορφη διαδρομή που ήταν κλειστεί για 30 χρόνια και που με πολύ ιδρώτα επιτεύχθηκε και μας γέμισε όλους με πάρα πολύ μεγάλη χαρά! Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι τίποτε δεν είναι αδύνατον!
Επίσης στα πλαίσια της Εβδομάδας Εθελοντισμού και Δράσεων για τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση με θέμα τον περιπατητικό τουρισμό και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει σε κάθε τόπο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας κ. HP Coulon, όπου ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν, μιλώντας για τα μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας. Για το θέμα μίλησαν, εκ μέρους του Trace Your Eco ο κ. Στέλιος Τσιαλίκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας του Δήμου Καισαριανής κ. Μάνος Κιτσέλης.
Ενώ έγινε και παρουσίαση του ανανεωμένου χάρτη με όλα τα μονοπάτια της Αίγινας από την εκδοτική Ανάβαση.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ στον Γιάννη, στην Ελένη, στην Τζένη, στην Φώφη, στον Χάρη, στην Ελένη, στην Κωνσταντίνα, στον Στέλιο για το ομαδικό πνεύμα, και τον χρόνο που διέθεσαν για μια εβδομάδα στον καθαρισμό των μονοπατιών της Αίγινας!
Συγχαρητήρια στο σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας για την υποδειγματική οργάνωση και φιλοξενία , και ελπίζουμε να μπορέσαμε και εμείς να βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγετε πεζοπορικός / περιπατητικός τουρισμός στην χώρα μας.
Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί!

Επόμενες πεζοπορίες

Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Πίνδος και Ροδόπη

είναι μερικοί από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.