Παλαιά Σκοτίνα- παλαιοί Πόροι 18 Οκτωβρίου

Παλιά Σκοτίνα- Παλαιός Παντελεήμων- Παλαιοί Πόροι  [Διάσχιση]

Ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, οι νοτιοανατολικές πλαγιές του Κάτω Ολύμπου σβήνουν σκαλοπάτι σκαλοπάτι προς τη θάλασσα του Αιγαίου και τη θεσσαλική πεδιάδα, εντυπωσιάζουν με τη συνεχή εναλλαγή του τοπίου και την αξιοζήλευτη ποικιλομορφία της χλωρίδας. Δρόμοι και μονοπάτια χάνονται στα πευκόφυτα δάση αποκαλύπτοντας μοναδικά φυσικά τοπία, αλλά και ένα πλήθος ιστορικών ορεινών χωριών που απολαμβάνουν την ευλογία τούτης της πανέμορφης φύσης.

Μια ξεχωριστή διάσχιση λοιπών για τους Tracers μέσα σε καταπληκτικά φθινοπωρινά μονοπάτια που προκαλούν αίσθηση λόγω του ατελείωτου δάσους με καστανιές που θα συναντήσουμε και θα έχουμε φυσικά την ευκαιρία να δοκιμάσουμε!

 

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

 

Κυριακή 18/10
? Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 7.00πμ.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου].
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση στο one salonica στις 7.10πμ για όσους Tracers μένουν δυτικά της πόλης.
Προορισμός μας ο παραδοσιακός οικισμός της Παλαιάς Σκοτίνας. ( στα 800μ ) με τον αιωνόβιο πλάτανο δίπλα στο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κτισμένος το 1862.
Από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική μας διαδρομή.
Μετά από 2 ώρες περίπου θα φτάσουμε στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα 473μ. που βρίσκεται σκαρφαλωμένος, σε κατάφυτη από καστανιές και δρύες, πλαγιά του βουνού σε σημείο που εποπτεύει όλη την ανατολική ακτή της Πιερίας.
Μία στάση στην πλατεία του χωριού και συνεχίζουμε για
τους Παλαιούς Πόρους [Πουρλιά] 540μ που ειναι πνιγμένοι στο πράσινο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μας θα συναντήσουμε καστανόδεντρα, πεύκα, πλατάνια κι έλατα, ενώ η θέα που θα έχουμε προς το Αιγαίο πέλαγος και το κάστρο του Πλαταμώνα είναι μοναδική!

Φαγητό-καφέ στο χωριό και αναχώρηση το απόγευμα για Θεσσαλονίκη

Υ.Γ. .Όποιος δεν θέλει να κάνει όλη την διαδρομή μπορεί να κάνει μόνο το πρώτο σκέλος[ Παλαιοί Πόροι-Παλαιός Παντελεήμων 2 ώρες] και να σταματήσει απολαμβάνοντας τον καφέ του και κάνοντας βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια του.

Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος].
Ώρες πεζοπορίας 4.30-5
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 250μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 250μ

Υ.Γ. .Όποιος δεν θέλει να κάνει όλη την διαδρομή μπορεί να κάνει μόνο το πρώτο σκέλος [Παλαιά Σκοτίνα- Παλαιός Παντελεήμων 2 ώρες] και να σταματήσει απολαμβάνοντας τον καφέ του και κάνοντας βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια του.

 

 

 

======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την σχετική πληρωμή.

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος Συμμετοχής 20 ευρώ

Περιλαμβάνει:
?Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή. Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.
?Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας [2 έμπειρα στελέχη του Trace με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών!]
?Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Για όποιον ενδιαφέρετε να μας ακολουθήσει με δικό του όχημα, το κόστος συμμετοχής θα είναι 12 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874

IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 4 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας[Πέμπτη] . Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

 

======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -μπατόν [ Προαιρετικά ]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Αδιάβροχο μπουφάν-αντιανεμικά
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
– Μια αλλαξιά ρούχα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα τα αφήσετε στο λεωφορείο.

 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
 
 
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.[Μέχρι νεωτέρας] Στο λεωφορείο θα πρέπει να έχουμε μάσκα μαζί μας!
 
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
 
 
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr