Ελατιά Φρακτό 24-26 Οκτωβρίου 2020

Ελατιά- Φρακτό 24-26 Οκτωβρίου

Tracers ετοιμαστείτε για μία ακόμη εντυπωσιακή εκδρομή στο δασικό οικοσύστημα του
Εθνικού πάρκου οροσειράς Ροδόπης .
Μία εκδρομή γεμάτη από χρώματα και αρώματα της φθινοπωρινής φύσης!

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δούνε μοναδικά σημεία της φύσης ? και να απολαύσουν με ασφάλεια αυτή την εντυπωσιακή φθινοπωρινή παλέτα χρωμάτων στην μαγευτική Ροδόπη .

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μοναδικό δασικό σύμπλεγμα, από δέντρα που δεν συναντώνται πουθενά στην Ελλάδα! ?
Το δασικό οικοσύστημα της Δυτικής Ροδόπης αποτελεί το όριο εξάπλωσης των δασών της μεσευρώπης (νότιο) και των δασών της μεσογείου (βόρειο). Ως εκ τούτου περιλαμβάνει δάση με φυτικά είδη και τοπία μοναδικά για τη χώρα μας, όπως δάσος ερυθρελάτης και σημύδας και τοπία μεσευρωπαϊκά.?

? Θα επισκεφτούμε το δάσος της Ελατιάς, που είναι το μεγαλύτερο δάσος της χώρας, , το οποίο απλώνεται σε έκταση 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Οροσειρά της Ροδόπης. Η Ελατιά, γνωστή και ως Καρά Ντερέ (Μαύρο Ρέμα στην τουρκική), είναι ένα από τα ωραιότερα δάση της χώρας, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων.
θα δούμε τις Σαρακατσάνικες Καλύβες και θα πεζοπορήσουμε στο Στραβόρεμα, ένα χώρο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς μέσα σε πυκνό δάσος ερυθρελάτης και δασικής πεύκης και με ένα μικρό ποταμάκι να το διασχίζει κάνοντας μαιάνδρους και παιχνιδίζοντας με τη διαμόρφωση του εδάφους. Η τεράστια βιοποικιλότητά της (χλωρίδα και πανίδα) κάνει την Ελατιά ένα μοναδικό φυσικό πάρκο. Συνολικά έχουν καταγραφεί περίπου 1.800 είδη χλωρίδας, 40 είδη θηλαστικών και 130 είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων και ο σπάνιος αγριόκουρκος.

https://youtu.be/y3KVqr622CM

? Θα επισκεφτούμε και θα πεζοπορήσουμε ? στο Παρθένο Δάσος Φρακτού που είναι το πιο άγριο δάσος της χώρας μας και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα, εναπομείναντα, αδιατάρακτα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης. ? Έχει κηρυχθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, ήδη από το 1980, λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε την αυθεντική φθινοπωρινή Ροδόπη!!

Μία εκδρομή ..για λίγους!!

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

 
 

Σάββατο 24/10
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 8.00πμ [ραντεβού στον Μασούτη πριν την αερογέφυρα της Σταυρούπολης ώστε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί!]
Προορισμός μας η Δράμα και από εκεί συνεχίζουμε για Σιδηρόνερο. Αφού περάσουμε το Λιβαδερό φτάνουμε στο «Τουλουμπάρι» θαυμάζοντας την υπέροχη θέα που ξετυλίγεται μπροστά μας στην Λίμνη του Νέστου, γέφυρα (Παπάδων).
Συνεχίζουμε για Σκαλωτή με τελικό προορισμό το Δάσος της Ελατιάς.
Άφιξη στον ξενώνα μας , ταχτοποίηση στα δωμάτια μας και στην συνέχεια για όσους θέλουν μικρή πεζοπορική διαδρομή 2 ωρών για να δούμε την εντυπωσιακή θέα της περιοχής από ψηλά!!!
Επιστροφή στον ξενώνα μας τακτοποίηση στα δωμάτια μας .Βραδινό φαγητό

Κυριακή 25/11.
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με τα αυτοκίνητα για το Δασικό χωριό «Κούτρα Ελατιάς», και από εκεί για την περιοχή Στραβόρεμα [30 λεπτά με το αμάξι] για να πεζοπορήσουμε μια καταπληκτική κυκλική πεζοπορική διαδρομή 3-4 ωρών. Οι εικόνες που θα αντικρίσουμε μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από παραμύθι.!!! Εβδομήντα χιλιάδες εκτάρια οργιαστικής βλάστησης πάνω στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ένα εκπληκτικό φυσικό πάρκο όπου κυριαρχεί η ερυθρελάτη και τα δέντρα φτάνουν έως 65 μέτρα ύψος!
Στην συνέχεια επιβιβαζόμαστε στα αυτοκίνητα μας και ξεκινάμε για το ξενοδοχείο μας στο Παρανέστι. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και στην συνέχεια εξαιρετικό φαγητό από τον φίλο μας Γαβριήλ

Δευτέρα 26/10

Μετά το πρωινό μας θα μαζέψουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε για το Παρθένο δάσος του Φρακτού.
Ένας θησαυρός της φύσης κρυμμένος καλά στις εσχατιές της Ελλάδας θα απλωθεί μπροστά μας καθώς θα τον διασχίζουμε! Τοπία μοναδικά που μόνο λίγοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να τα δούνε!!!
Μέσω ασφάλτινου δρόμου θα φτάσουμε στα Θερμιά, και στην συνέχεια σε βατό αγροτικό δρόμο μήκους 20χλμ
Θα περάσουμε από την γνωστή πλέον διασταύρωση με το τοπωνύμιο “Ζήτα”, και στην συνέχεια τελικός μας προορισμός το δασικό εργοτάξιο του Φρακτού και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του! Ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ελλάδας με αρχέγονα δάση.
https://youtu.be/lDjd9Lv7DNc
Θα πεζοπορήσουμε στην καρδιά του Παρθένου Δάσους Φρακτού του πιο άγριου δάσους της Ελλάδας!! Εδώ τρέχει το Αχλαδόρεμα, το οποίο στο διάβα του δημιουργεί τρεις σκαλωτούς καταρράκτες που βρίσκονται στη μέση ενός μικτού δάσους από οξυές, ερυθρελάτες, δασικές πεύκες και σημύδες.
Αφού απολαύσουμε το μαγευτικό αυτό τοπίο θα πάρουμε το μονοπάτι της επιστροφής από την ίδια διαδρομή μέχρι τα αυτοκίνητα μας.
Ώρες πεζοπορίας 4.30-5
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψ. Ανάβαση: 387 μ.
Υψ. Κατάβαση: 387 μ

Στην επιστροφή μας όσοι θελήσουν θα έχουν την δυνατότητα για ένα ζεστό μπάνιο στα Θερμιά! [Πιστέψτε μας μια εμπειρία μοναδική!!!]
Στάση στο Παρανέστι για φαγητό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Τέλος προγράμματος.

Υ.Γ. Για να μειώσουμε το κόστος της εκδρομής η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα [Όσοι δεν έχουν αμάξι να μας ενημερώσουν ώστε να κανονίσουμε την μεταφορά τους] Το κόστος ανά άτομο για την μεταφορά 4 ατόμων σε ένα αμάξι είναι περίπου 30 ευρώ και για τις 3 ημέρες

Θέσεις περιορισμένες [Μόνο 15 άτομα!!]

======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος Συμμετοχής ανά άτομο 160 ευρώ

Περιλαμβάνει:
?Την διαμονή μας για 1 βράδυ στον ξενοδοχείο Ελατιά http://www.elatiahotel.gr/categ.cfm?obcatid=1 στο δάσος της Ελατιάς το Σάββατο βράδυ.
? Την διαμονή μας για 1 βράδυ στο ξενοδοχείο Hotel Nessos στο Παρανέστι την Κυριακή το βράδυ.
http://www.hotelnessos.gr/el/nessos/
? 2 πρωινά
? Σνάκ –χυμό-καφέ-τσάι κατά την διάρκεια τις πεζοπορίας μας και τις 2 ημέρες
?Τη συνοδεία καθ ‘όλη την διάρκεια του προγράμματος από στελέχη του Trace Your Eco
?Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας [2 έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών γνώστες της περιοχής που θα βρισκόμαστε όλες τις ημέρες]
? Δυνατότητα για δωρεάν μπάνιο για όσους θελήσουν στα ιαματικά λουτρά Θερμιών κατά την επιστροφή μας από το Φρακτό την Δευτέρα.
?Το συντονισμό την οργάνωση του προγράμματος από το Trace Your Eco

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 60 ευρώ παρακάτω λογαριασμό.
[7 ημέρες πριν την εκδρομή η εξόφληση ]

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.

Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης! [Ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναλλαγές από το γραφείο μας μέχρι νεωτέρας]

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 8 ημέρες πρίν ..Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.[κρατήσεις δωματίων -έξοδα εκδρομής]
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======
?Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια-η καλά αθλητικά παπούτσια Trail βουνού ]
?Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
?Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
? καπέλο-σκούφο-γάντια [είμαστε τέλος Οκτωβρίου και θα είμαστε στα ψηλά!]
? Ζεστά ρούχα
?Αδιάβροχο μπουφάν
?Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1. λίτρο)
?Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
?Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
 
 
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.[Μέχρι νεωτέρας] Στο λεωφορείο θα πρέπει να έχουμε μάσκα μαζί μας!
 
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
 
 
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr