Ταξιάρχης- Αρναία 11 Οκτωβρίου

Ταξιάρχης- Αρναία
 
 

Χολομώντας 

Μια πεζοπορική διαδρομή στον Χολομώντα, με μοναδικά φθινοπωρινά χρώματα σε μία περιοχή κατάφυτη από πεύκα, έλατα, δρύες και οξιές που εναλλάσσονται με καστανιές και αιωνόβιες βελανιδιές, με απίστευτη ομορφιά και υπέροχη θέα.
Ο Χολομώντας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της χερσονήσου της Χαλκιδικής μετά τον Άθω, με μέγιστο υψόμετρο 1.165 μέτρα, και καλύπτει σχεδόν όλο το ανατολικό και κεντρικό τμήμα του νομού. Γνωστός από την αρχαιότητα, για την ξυλεία του η οποία ήταν περιζήτητη από τους ναυπηγούς, ο Χολομώντας ονομάζεται και υψίζωνος, δηλαδή “υψηλά εζωσμένον”, λόγω της εντυπωσιακής του βλάστησης.

« Η Αρναία όπου και θα τερματίσουμε την πεζοπορία μας είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Χαλκιδικής επισκέψιμο όλες τις εποχές του χρόνου και ανήκει στον Δήμο Αριστοτέλη. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Στεφάνου να περπατήσουμε στα σοκάκια με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και για όσους θέλουν, να δούνε το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Υφαντικής Τέχνης»

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

 

Κυριακή 11/10
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 7.00πμ από την πλατεία Αριστοτέλους [Αγαλμα Βενιζέλου] επί της Εγνατίας.
Για όσους μένουν ανατολικά της πόλης θα γίνει στάση στο φανάρι της Βούλγαρη [στο τέρμα των λεωφορείων] στης 7.15πμ
Προορισμός μας ο οικισμός τoυ Ταξιάρχη [670μ] στον Ορεινό όγκο του Χολομώντα.
Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό, στην αρχή σε αγροτικό δρόμο και στην συνέχεια σε μονοπάτι. Θα κάνουμε στάση στην βρύση των «Κυνηγών» για να γεμίσουμε τα παγούρια μας με κρύο νερό και στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε μέχρι τον αυχένα της «Μπούκας» στα 920μ .
θα περάσουμε από την καλύβα των δασοεργατών στα 950μ όπου στο σημείο αυτό μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων θα δούμε να ξεπροβάλλει η θέα των τριών χερσονήσων, αλλά και του Αιγαίου.!! Στην συνέχεια περνώντας από εκπληκτικής ομορφιάς δάση οξιάς θα κατηφορίσουμε στην γραφική κωμόπολη της Αρναίας, ένα από τα γραφικότερα χωριά της Βόρειας Χαλκιδικής που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους βόρειους πρόποδες του ορεινού όγκου του Χολομώντα μέσα σε ένα τοπίο με πλούσια δάση και άφθονα τρεχούμενα νερά,
Μια ακόμη πανέμορφη διαδρομή με μοναδικά φθινοπωρινά χρώματα που θα σας ενθουσιάσει!

Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος].
Ώρες πεζοπορίας 5-6
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 300μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 300μ

Υ.Γ. Όποιος θέλει μπορεί να πεζοπορήσει για 2.30 ώρες περίπου μέχρι την καλύβα των δασοεργατών και στην συνέχεια με το λεωφορείο να μεταφερθεί στην Αρναία περιμένοντας την πρώτη ομάδα.

Φαγητό –καφέ στην Αρναία και επιστροφή το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη

======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την σχετική πληρωμή.

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος Συμμετοχής 20 ευρώ
Περιλαμβάνει:
?Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή. Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.
?Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας [2 έμπειρα στελέχη του Trace με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών!]
?Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874

IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 4 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας[Πέμπτη] . Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

 

======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -μπατόν [ Προαιρετικά ]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Αδιάβροχο μπουφάν-αντιανεμικά
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
– Μια αλλαξιά ρούχα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα τα αφήσετε στο λεωφορείο.

 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
 
 
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.[Μέχρι νεωτέρας] Στο λεωφορείο θα πρέπει να έχουμε μάσκα μαζί μας!
 
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
 
 
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr