Πάικο «Βλάχικο μονοπάτι» 20 Σεπτεμβρίου

Πάικο «Βλάχικο μονοπάτι»
 
 

Μεγάλα Λιβάδια- Καταρράκτες Σκρά

Το Trace Your Eco συνεχίζοντας τις δράσεις του και προσπαθώντας να προωθήσει καινούριες πεζοπορικές διαδρομές σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το « Βλάχικο Μονοπάτι » στο Όρος Πάικο .
Ένα μονοπάτι με πλούσια ιστορία και παράδοση που χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι, Βλάχοι στην καταγωγή, των χωριών από τα Μεγάλα Λιβάδια το Σκρά και την Κούπα.

Το «Βλάχικο Μονοπάτι» καθαρίστηκε και συντηρήθηκε μετά από συνεχείς και επίπονες προσπάθειες τα τελευταία 2 χρόνια με ιδίους πόρους από τους εθελοντές και τα στελέχη του Trace Your Eco .
Έχει γίνει σήμανση όλης της διαδρομής [15χιλ] με Κίτρινα-πράσινα σημάδια και ταμπελάκια ενώ έχουν μπει και ξύλινες ταμπέλες κατεύθυνσης στα σημεία που χρειαζόταν ώστε να είναι σαφής η διαδρομή για τους πεζοπόρους που θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν.

Λίγα λόγια για το Πάικο

<< Στην ΒΔ περιοχή του Ν. Κιλκίς κυριαρχεί η οροσειρά του Πάικου, στρογγυλόμορφο ορεινό συγκρότημα, που αναπτύσσεται μεταξύ των νομών Κιλκίς και Πέλλας
Η χλωρίδα και πανίδα του βουνού είναι πολύ πλούσια και χαρακτηριστική του τοπίου. Τα υψηλά δάση (δρυός, οξιάς, καστανιάς) που η φυσιογνωμία τους μεταβάλλεται ανάλογα με το υψόμετρο. Ίδιαίτερα τα αγρωστώδη είδη των υψηλών κορυφών δημιουργούν τοπία λεπτομερειών μεγάλης αισθητικής αξίας. .
Τα πολλά τρεχούμενα νερά είναι ακόμα ένα λόγος που καθιστούν μοναδική και πλούσια την βλάστηση με μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών, αρωματικών, καλλωπιστικών και μελισσοτροφικών φυτών >>

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

 

? Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 7.00πμ.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου].
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση στο one salonica στις 7.10πμ για όσους μένουν δυτικά της πόλης.
Προορισμός μας το χωριό Μεγάλα Λιβάδια στον νομό Κιλκίς στα 1200μ. από όπου και θα ξεκινήσουμε μία πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή με όμορφες εναλλαγές τοπίου ,ανάμεσα σε πανέμορφα Λιβάδια-Δάση Πεύκου και οξιάς και τελειώνοντας με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και την γαλάζια λίμνη στην περιοχή Σκρά-Κούπας στα 450μ οπού και θα έχουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε στα δροσερά νερά της μετά την πεζοπορία μας.

Ώρες πεζοπορίας 6.30
Βαθμός δυσκολίας Β+[Μέτριος καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 350μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 1000μ

Υ.Γ. .Θα υπάρχει η δυνατότητα όποιος δεν θέλει να κάνει όλη την διαδρομή, να μην ακολουθήσει την πρώτη ομάδα, να πεζοπορήσει για 2-3 ώρες και να επιστρέψει πίσω στα Μεγ.Λιβάδια .Να απολαύσει τον καφέ του και στην συνέχεια με το λεωφορείο να μεταβεί στο Σκρα και να πεζοπορήσει γύρω από την Λίμνη και τους καταρράκτες περιμένοντας την πρώτη ομάδα.
Στην συνέχεια θα μεταβούμε για φαγητό στο χωριό Σκρά.
Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη γύρω στης 20.00μμ

======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την σχετική πληρωμή.

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος Συμμετοχής 20 ευρώ
Περιλαμβάνει:
?Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή.
?Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας [2 έμπειρα στελέχη του Trace με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών!]
?Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας[Πέμπτη] . Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -μπατόν [ Προαιρετικά ]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Αδιάβροχο μπουφάν-αντιανεμικά
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
– Μια αλλαξιά ρούχα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα τα αφήσετε στο λεωφορείο.

 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
 
 
?Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.[Μέχρι νεωτέρας] Στο λεωφορείο θα πρέπει να έχουμε μάσκα μαζί μας!
 
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
 
 
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr