Βοβούσα, Δίστρατο, Σαμαρίνα 25-27 Σεπτεμβρίου 2020

Βοβούσα Δίστρατο Σαμαρίνα 25- 27 σεπτεμβρίου
 
 

Πίνδος, ακολουθόντας το Ε6

Μια μοναδική διάσχιση βατή για όλους τους ανήσυχους Tracers!
Ένα πραγματικά πλούσιο οικοσύστημα με ρέματα, πηγές, πεύκα ? και φυλλοβόλα δέντρα..όπου συναντάς τα πατήματα και τα ίχνη της αρκούδας!
32 μοναδικά χιλιόμετρα σε ένα από τα πιο παρθένα δάση? της Ελλάδας και της Ευρώπης!!
<< Το μονοπάτι Βοβούσα- Σαμαρίνα είναι τμήμα του Ε6, που ξεκινάει από το Γιβραλτάρ, διασχίζει την Ευρώπη από δύση προς ανατολή και μπαίνει στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα, περνάει τη βόρεια Πίνδο και καταλήγει στη Σαμοθράκη!!!>>
? ? 1] θα πεζοπορήσουμε το υπέροχο μονοπάτι, που συνδέει τα 2 χωριά Δίστρατο- Βοβούσα μέσα σε δάσος ? έχοντας σε μεγάλο μέρος της διαδρομής μας πολύ ωραία θέα προς τον Αώο και περνώντας από το Ρέμα Στάθη.
? ? 2]] θα πεζοπορήσουμε την εκπληκτική διαδρομή Δίστρατο – Σαμαρίνα μέσα από την κοιλάδα Βάλια Κίρνα, με τα αιωνόβια πεύκα που στα βλάχικα σημαίνει «Κοιλάδα του Διαβόλου». ?

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

 
Παρασκευή 25/9
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 16.30 πμ με προορισμό το χωριό Περιβόλι όπου και η διαμονή μας.
Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στην πλατεία του χωριού.
Σάββατο 26/9
Μετά το πρωινό μας μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε για το χωριό της Βοβούσας. Λίγο πριν μπούμε στο χωριό θα μας αφήσει το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας.
Στην αρχή της διαδρομής μας θα πεζοπορήσουμε σε αγροτικό δρόμο και στην συνέχεια θα μπούμε σε όμορφο μονοπάτι που σύντομα μας οδηγεί στο ρέμα του Καταρράκτη. Αφού το διασχίσουμε αρχίζουμε να ανηφορίζουμε μέχρι την θέση «Παλαιομονάστηρο». Στην συνέχεια θα μπούμε στην περιοχή Βάλια Στάθη, ένα πραγματικά πλούσιο οικοσύστημα με ρέματα, πηγές, πεύκα και φυλλοβόλα δένδρα. Κατόπιν διασχίζουμε το ρέμα «Στάθη» και ανηφορίζουμε για το «Σκρίου» (σκάλα στα βλάχικα), όπου θα αφήσουμε την Βάλια Στάθη για να βρεθούμε μετά από λίγη ώρα στο χωριό Δίστρατο.
Άφιξη στον ξενώνα και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.
Φαγητό στην ταβέρνα του χωριού «Μπιάζα» με σούβλες αλλά και με πέστροφα από τα πεντακάθαρα νερά της περιοχής!!!!
Ώρες πεζοπορίας 5.30-6
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 600
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 400
 
Κυριακή 26/9
Σήμερα θα πεζοπορήσουμε την εκπληκτική διαδρομή Δίστρατο – Σαμαρίνα κάτω από την κορυφή της Γομάρας δίπλα από την άγνωστη κοιλάδα Βάλια Κίρνα, με τα αιωνόβια πεύκα που στα βλάχικα σημαίνει «Κοιλάδα του Διαβόλου» που βρίσκετε καλά κρυμμένη στην ΒΑ. πλευρά του Σμόλικα. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης μια περιοχή με υψηλούς δείκτες ποικιλότητας όσον αφορά την χλωρίδα και την πανίδα. Μια κοιλάδα καταραμένη όπως σημαίνει το ‘κίρνα ” στα βλάχικα, καθώς θεωρείται υπερφυσική και απλώνεται πέρα από τη λογική. Ένα δασικό τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Ένα από τα πιο απομονωμένα καταφύγια της άγριας φύση
Η διαδρομή μας είναι μέρος του διεθνούς μονοπατιού Ε6 αλλά και μέρος της πεζοπορικής διαδρομής “Pindos Trail” που έχει συντηρηθεί και σημανθεί πρόσφατα.
< Tο “Pindus Trail” είναι το σχέδιο για μια πεζοπορική διαδρομή με μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα που θα διασχίζει τη ορεινή
ραχοκοκαλιά της Πίνδου σε όλο το μήκος της, από τις Πρέσπες μέχρι του Δελφούς >.
Το τέλος της διαδρομής μας θα μας βρει στο πασίγνωστο χωριό της Σαμαρίνας οπου και θα μας περιμένει το λεωφορείο μας.
Φαγητό στις ταβέρνες του χωριού.
Ώρες πεζοπορίας 6.30
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 700
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 500
Επιστροφή στην θεσσαλονίκη το απόγευμα.. Τέλος προγράμματος.  
 
 
 
 
 
======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======
 
 
 
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
 
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 120 ευρώ σε δωμάτια [Δίκλινα-τρίκλινα]
 
Περιλαμβάνει:
? Την μεταφορά με λεωφορείο Θεσσαλονίκη-Βοβούσα-Δίστρατο-Σαμαρίνα-θεσσαλονίκη
? Την διαμονή και διατροφή του οδηγού
? Την διαμονή μας ένα βράδυ σε ξενώνα στο χωριό Περιβόλι Γρεβενών με πρωινό
? Την διαμονή μας ένα βράδυ σε ξενώνα στο χωριό Δίστρατο Ιωαννίνων ] με πρωινό
? Τη συνοδεία στις πεζοπορίες μας από 2 έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
? Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco
Για όσους θελήσουν μονόκλινο επί πλέον 40 ευρώ ανάλογα με την διαθεσιμότητα.
 
 
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό. [Η εξόφληση θα γίνει 7 ημέρες πριν την αναχώρηση μας]
 
 
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
 
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
 
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ή μέσω τραπέζης! [Ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναλλαγές από το γραφείο μας μέχρι νεωτέρας]
Επιστροφή χρημάτων για την συγκεκριμένη εκδρομή σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 7 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
 
======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======
 
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– καπέλο-γυαλιά ηλίου-αντηλιακό
– Αδιάβροχο μπουφάν,
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
 
 

?Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, συνεχίζουμε!

Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο. Στο λεωφορείο θα πρέπει να φοράμε μάσκα.
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr