Όλυμπος- Καταρράκτης αγίας Κόρης- 6 Σεπτεμβρίου

Όλυμπος Αγία Κόρη 6 Σεπτεμβρίου
 
 

βόρειος Όλυμπος, Αγία Τριάδα, Αγία Κόρη

Tracers ετοιμαστείτε για μία ακόμα πανέμορφη και άγνωστη για πολλούς πεζοπορική διαδρομή σε αυτή την μη τουριστική πλευρά του Βόρειου Ολύμπου.
Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή η οποία ενώνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτά της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης.
Το μονοπάτι αυτό όπως και αρκετά άλλα ακόμα τα τελευταία χρόνια έχουν σημανθεί και καθαρισθεί από τον δραστήριο σύλλογο του Ε.Ο.Σ Βροντούς.
Μία διαδρομή πανέμορφη και άγνωστη για πάρα πολύ κόσμο με τους καταρράκτες της Αγ. Κόρης να κλέβουν την παράσταση!!
https://youtu.be/E2q_xJnxeyg

~Η Αγία Κόρη.
Το προσκύνημα της Αγίας Κόρης βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, 4 χιλ. από το χωριό Βροντού, στο βάθος ενός πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση, στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει τα 180 σκαλοπάτια .
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα απ’ την περιοχή των Ιωαννίνων, την οποία θέλησε να πάρει στο χαρέμι του ο Αλή Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει, κατέφυγε στον Όλυμπο στην περιοχή της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανάβλυζε αγίασμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη της ένα μικρό εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομά της, την ονόμασαν Αγία Κόρη. Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας.~

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

 
  • Κυριακή 6/9
     
Αναχώρηση 7.00 πμ από την πλατεία Αριστοτέλους [ άγαλμα του Βενιζέλου] με προορισμό το χωριό Βροντού και τους Αγ.Αποστόλους.
Από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μέχρι την πηγή Ιταμός.
Εδώ θα ξεκουραστούμε και αφού γεμίσουμε τα παγούρια μας με δροσερό νερό θα ξεκινήσουμε την κατάβαση μέχρι την Αγ.Κόρη και τους πανέμορφους καταρράκτες, όπου και θα βουτήξουμε στα πεντακάθαρα νερά που δημιουργούν μικρές και μεγάλες βάθρες!
Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μας κινείται υπό σκιά με πλούσια βλάστηση και όμορφα τοπία.
Στο πάρκινγκ της Αγ.Κόρης θα μας περιμένει το λεωφορείο μας.
Στην συνέχεια θα κατεβούμε για μπάνιο στην παραλία της Γρίτσας Λιτοχώρου όπου και θα έχουμε τον χρόνο για μπάνιο στην θάλασσα, φαγητό, καφέ.
Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
 
Ώρες πεζοπορίας 4-4.30
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 350μ.
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 350μ
.Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
 
======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======
 
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
 
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
 
Κόστος Συμμετοχής 20 ευρώ
 
Περιλαμβάνει:
?Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή. Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.
?Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας [2 έμπειρα στελέχη του Trace με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών!]
?Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco
 
Για όποιον ενδιαφέρεται να μας ακολουθήσει με δικό του όχημα, το κόστος συμμετοχής θα ειναι 12 ευρώ
 
 
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.
 
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
 
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
 
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ή μέσω τραπέζης! [Ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναλλαγές από το γραφείο μας μέχρι νεωτέρας]
 
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας.[Πέμπτη] .Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια-η καλά αθλητικά παπούτσια Trail βουνού ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
– Μια αλλαξιά ρούχα που θα τα αφήσετε στο λεωφορείο
– Μαγιό-πετσέτα για το μπάνιο στην θάλασσα
 
 
 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
 
 
?Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 65% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.[Μέχρι νεωτέρας] Στο λεωφορείο θα πρέπει να έχουμε μάσκα μαζί μας!
 
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
 
 
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr