Δρακόλιμνη Βερλίγκα 4-5 Ιουνίου 2022

Ο Λάκμος, ή αλλιώς Περιστέρι, είναι μια μακρόστενη οροσειρά με μια σειρά πολλών ψηλών κορφών που χωρίζει στα δύο τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.
Στα κεντρικά του βουνού, σε υψόμετρο 2.050 μ., βρίσκεται το πιο διάσημο αλπικό οροπέδιο της χώρας μας, η Βερλίγκα.
Η ονομασία της πηγάζει από το βλάχικο «Βρίγγα» που σημαίνει κύκλος. Στα βόρεια της υψώνεται η ψηλότερη κορφή του Λάκμου, Τσουκαρέλα (2.295 μ.) και στα νότια την αγκαλιάζουν τα βράχια της κορυφής Μέγας Τράπος (2.240 μ.).

✅Ο μύθος μιλάει για ένα δράκο που ζούσε στα νερά της Βερλίγκας. Με τη μορφή φιδιού, πετάχτηκε μέσα από τον βράχο και έρποντας, βυθίστηκε πάλι στην γη, στο μέρος όπου φεύγουν και τα νερά. Από το σημείο που βγήκε ο δράκος ξεπήδησε νερό, το οποίο ακολουθεί την οφιοειδή πορεία του πάνω στα λιβάδια που κατακλύζονται με λουλούδια στα μέσα του καλοκαιριού. Το έντονο κίτρινο χρώμα από τις νεραγκούλες αναμιγνύεται με το κυανό χρώμα των κρόκων του είδους Crocus veluchensis που ξεπηδάνε με το λιώσιμο των πάγων. Η ποικιλία των φυτών συνεχίζεται με πολλά και σπάνια είδη, αν και θα είναι δύσκολο να τα ανακαλύψετε, όχι τόσο γιατί είναι δυσεύρετα, αλλά γιατί δεν θα παίρνετε το βλέμμα σας από το τοπίο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Σάββατο 4/6
Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 7.00 π.μ. για το Χαλίκι Ασπροποτάμου, χτισμένο στα 1150μ, που είναι το δυτικότερο χωριό του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Τακτοποίηση στον ξενώνα μας και μικρή πεζοπορική βόλτα στο χωριό. Φαγητό-ξεκούραση
 
Κυριακή 5/6
Μετά το πρωινό μας
προωθούμαστε με 4×4 αυτοκίνητα . Θα πεζοπορήσουμε για 1.30 ώρα πριν την εντυπωσιακή Βερλίγκα με τους εκπληκτικούς «μαιάνδρους» που δημιουργούν οι πηγές του Αχελώου!
Ξεκούραση και φωτογραφίες στο καταπράσινο τοπίο.
Για όσους θέλουν συνεχίζουμε την ανάβαση μας 1.30 ώρα για την κορυφή της Τσουκα Ρέλας στα 2295μ. Εντυπωσιακή η θέα των πανύψηλων κορυφών της Ηπείρου και όχι μόνο!
Κατάβαση στη Βερλίγκα και επιστροφή στο χωριό Χαλίκι από το μονοπάτι που ανεβήκαμε [Στην επιστροφή θα κάνουμε όλη την διαδρομή με τα πόδια]
Ώρες κατάβασης 3.
Ώρες πεζοπορίας 5
Βαθμός δυσκολίας Β+[Μέτριας δυσκολίας]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 550
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 900μ
Στην επιστροφή μας στο χωριό θα έχουμε τον χρόνο για φαγητό –καφέ.
Τέλος του προγράμματος.
 
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 130 ευρώ

Περιλαμβάνει:

 • Τη μεταφορά με λεωφορείο Θεσσαλονίκη -Χαλίκι Ασπροποτάμου-Θεσσαλονίκη
 • Τη διαμονή και τα έξοδα του Οδηγού
 • Τη διαμονή σας με πρωινό για ένα βράδυ σε ξενώνα[Δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια] ανάλογα με την διαθεσιμότητα]
 • Τη μεταφορά με 4×4 αυτοκίνητα για να προωθηθούμε σε αγροτικό δρόμο 1.30 ώρα πριν την Βερλίγκα
 • Τη συνοδεία στις πεζοπορίες μας από 2 έμπειρους συνοδούς βουνού στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
 • Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 30 ευρώ μέσα στις επόμενες 5 ημέρες από την δήλωση συμμετοχής τους στον παρακάτω λογαριασμό.
Η εξόφληση θα γίνει 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησής σας.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 7 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 • Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια η καλά αθλητικά παπούτσια βουνού –trail
 •  Μπαστούνια πεζοπορίας (Μπατόν) Προαιρετικά
 • Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες
 • Καπέλο-γυαλιά ηλίου
 • Αδιάβροχο μπουφάν
 • Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
 • Φρούτα, μπάρα ενέργειας- σοκολάτα- ξηρούς καρπούς- παστέλι)
 • Αντισηπτικό και μάσκα προσώπου για το λεωφορείο
 • Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr