Canyoning- Hiking Σαμοθράκη 20-24 Ιουλίου 2022

To Trace Your Eco σε συνεργασία με την Hellas Outdoor & Adventure Coaching – HOAC με πολύχρονη εμπειρία στην εξερεύνηση του ορεινού όγκου και των φαραγγιών της Σαμοθράκης διοργανώνουν μια μοναδική εκδρομή δράσης και διακοπών στο μαγευτικό νησί!
 
✅Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί το καταπράσινο βουνό Σάος με τις αρχέγονες Βελανιδιές και την σπάνια χλωρίδα.
✅ Να ζήσουμε την μοναδική εμπειρία διάσχισης φαραγγιών και καταρρίχησης Canyoning στα μοναδικά φαράγγια του νησιού σε μία από τις πιο συναρπαστικές outdoor δραστηριότητες!
✅Να πεζοπορήσουμε σε διαδρομές με εκπληκτικά μονοπάτια!
✅Να βουτήξουμε στις υπέροχες βάθρες με τα πεντακάθαρο νερά τους.
✅Να κάνουμε μπάνιο στις μοναδικές παραλίες του νησιού με τα καταγάλανα νερά.
 
Το πιο μαγευτικό σκηνικό που μόνο η Σαμοθράκη μπορεί να σου προσφέρει!
 
 
✅Η Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους. Βρίσκεται στο
Βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Η επιφάνεια του νησιού είναι 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.611 μέτρα. Ένα βουνό καταμεσής στο πέλαγος είναι το νησί των Μεγάλων Θεών. Οι Θεοί του ουρανού, της φύσης και της θάλασσας κατοίκησαν κάποτε εδώ και τα σημάδια τους είναι ακόμη φανερά στις αισθήσεις. Δεν υπάρχουν κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις ένα τέτοιο μέρος. Πρέπει να το επισκεφτείς για να νιώσεις εκείνο το απόκοσμο συναίσθημα που σου προκαλεί και την ενέργεια που το περιβάλλει.
🌍Ακολουθήστε μας σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη.
Γιατί με τους καλύτερους τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Τετάρτη 20 /7
🚗Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με ιδιωτικά αυτοκίνητα για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Άφιξη στην Καμαριώτισα και από εκεί για τα Θερμά για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας και στο camping για όσους θέλουν. Το απόγευμα ενημέρωση για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες στο νησί .Φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια στα Θέρμα.
 
Πέμπτη 21/7
🎯CANYONING Φαράγγι Φονιά.
Θα μεταφερθούμε μέχρι το πάρκινγκ που βρίσκεται στο ρέμα του Φονιά το πιο ξακουστό και διάσημο φαράγγι του νησιού.[ 15λεπτά]
Για του λάτρεις των δραστηριοτήτων αποτελεί μια από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές και φυσικά το φαράγγι του Φονιά είναι ιδανικό για Canyoning (για όλα τα επίπεδα των συμμετεχόντων), παιχνίδια με το νερό, τσουλήθρες και ατελείωτα jumps (βουτιές) στις δροσερές και πανέμορφες βάθρες του. Η διαδρομή ξεκινάει από το παρκινγκ πάνω στον κεντρικό δρόμο
με ήπια και όμορφη πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι και σε δάσος πλατανιών, κουμαριάς. Στο πρώτο της τμήμα, μήκους 1700 μ., μέχρι την 1η βάθρα η διαδρομή είναι πολύ εύκολη με πολύ μικρή κλίση. Φτάνοντας στην 1η βάθρα περνάμε από την δεξιά πλευρά του ρέματος και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε κάθετα ακολουθώντας εμφανές ίχνος μονοπατιού. Συνεχίζοντας το περπάτημα μας στο κύριο μονοπάτι προς την Κλείδωση, περνάμε από
σημείο θέας προς την 3η Βάθρα που μας οδηγεί σε ράχη. Συνεχίζοντας την ανάβαση μπορούμε να απολαύσουμε το ειδυλλιακό τοπίο και την θέα του φαραγγιού από ψηλά. Η πεζοπορική διαδρομή τελειώνει στο εντυπωσιακό
καταρράκτη της Κλείδωσης ύψους 35 μ. Εμείς θα μπούμε στο φαράγγι λίγο πιο κάτω για να ξεκινήσουμε την κατάβασή μας .
Τεχνικά στοιχεία κατάβασης.
• Χρονική διάρκεια δραστηριότητας: 6 ώρες (Total Duration : 6 hours)
• Χρονική διάρκεια εκπαίδευσης ICOPro- Initiation : 30΄ (Training 30min)
• Χρονική διάρκεια πεζοπορίας προσέγγισης : 1ώρα και 30 λεπτά περίπου.
(Approach 1h 30min)
•Χρονική διάρκεια κατάβασης : 3,5 ώρες ( Descent – Canyoning duration
3,5h)
• Χρονική διάρκεια πεζοπορίας εξόδου : 30 λεπτά περίπου. (Exit 30min)
• Ώρα έναρξης 8:30 π.μ. (Start time 8:30 am)
• Ώρα λήξης στις 15:00 μ.μ (Ending time 15:00 pp)
• Συνολικό μήκος Φαραγγιού 1.000 μέτρα. (Total length 1.000 m)
• Μεγαλύτερη κατάβαση 25 μέτρα. (Higher descent 25m)
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε για μπάνιο στην κοντινή παραλία των Κήπων. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία με γκρίζα βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και φανταστική θέα το νησί της Ίμβρου, ενώ περιβάλλεται από ψηλά επιβλητικά βράχια.
Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Απόγευμα επιστροφή στα Θέρμα.
Εξοπλισμός που παρέχεται για το Canyoning σύμφωνα με ICOPro Standards –(ICOPro Gear List Provided):
🆘• Κράνος (Helmet according to mountaineering standards)
🆘• Πλήρης στολή Nεοπρέν 5mm (Full Wetsuit 5 mm)
🆘• Ζώνη ασφαλείας με : 1 Καραμπίνερ ασφαλείας με 1 καταβατήρα Pirana & Αυτασφάλειες (Canyon harness with : 1 Locking Carabiner & 1 Canyoning descender,2 dynamic Cowstails)
🆘• Ειδικό σακίδιο (Canyoning Backpack)
🆘• Στεγανό δοχείο (Dry Keg)
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της δραστηριότητας του Canyoning γίνεται μάθημα σύμφωνα με τα διεθνή standards της ICOPro και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποίηση (initiation Card CAI).
Δεν πρόκειται λοιπόν μόνο για μία υπαίθρια δραστηριότητα αλλά και για εκπαίδευση – πιστοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένη (CAI ICOPro) η οποία δύναται να χρησιμοποιηθεί και αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.
 
 
Παρασκευή 22/7.
🥾 Πεζοπορία Θέρμα- Χριστός– Πηγές Γριάς Βάθρας
Γριά Βάθρα το γηραιότερο φαράγγι του νησιού και φυσικά το «σήμα
κατατεθέν» των Θερμών και της Σαμοθράκης. Το φαράγγι της Γριάς τα έχει όλα, θρύλους, πεζοπορία, πολλές βάθρες, τσουλήθρες, μαγευτικές εικόνες και πολλούς καταρράκτες .
Από την πλατεία των Λουτρών (Θέρμα) ξεκινάμε για τις πηγές της Γριάς βάθρας σε καλοσχηματισμένο μονοπάτι με εμφανές ίχνος, που ανηφορίζει το βουνό και σε λίγη ώρα φτάνουμε στην θέση “Χριστός” και στα ερείπια της παλαιοβυζαντινής εκκλησίας. Από το σημείο αυτό ανηφορίζουμε στο μονοπάτι προς το φαράγγι της Γριάς Βάθρας με θέα πανέμορφους καταρράκτες . Μετά από 3 ώρες πεζοπορίας περίπου φτάνουμε στις πηγές του Φαραγγιού (σημείο ξεκούρασης και μπάνιου στις μοναδικές κατάλευκες βάθρες) .
Η κυκλική μας πορεία συνεχίζεται περπατώντας κάτω από δρύες που μας φέρνει μέσα στο καταπράσινο και σκιερό δρυοδάσος του Μαρτίνη (μνημείο Φυσικής Ιστορίας) .
Η διαδρομή μας είναι μέρος του διεθνούς μονοπατιού Ε6. Η θέα από εδώ
πάνω σε αποζημιώνει για όλη την κούραση της ανάβασης.
Επιστροφή στα Θερμά και στη συνέχεια για μπάνιο σε κοντινή παραλία.
Ώρες πεζοπορίας 5.30 με 6 ώρες .
Βαθμός δυσκολίας Β+ [Μέτριας δυσκολίας]
Υψομετρική ανάβαση 600μ
Υψομετρική κατάβαση 600μ
 
 
Σάββατο 23/7
🏊Σήμερα θα επισκεφτούμε το Νότιο κομμάτι του νησιού την Παχιά Άμμο για μπάνιο. Η παραλία της Παχιάς Άμμου βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού.
Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της Σαμοθράκης καθώς είναι η μοναδική παραλία του νησιού που καλύπτεται με άμμο καθώς έχει
κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά.
Για όσους θελήσουν θα υπάρχει η δυνατότητα για μικρή πεζοπορική διαδρομή 3 ωρών στην περιοχή.
Στην επιστροφή μας στάση για να επισκεφτούμε την Χώρα[240μ υψόμετρο] που είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Σαμοθράκης. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σάος, μέσα στα πεύκα, πάνω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου των Gattiluzzi (1300-1400).
Θα περιηγηθούμε στα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και καλντερίμια, της παλιάς πόλης. Επιστροφή αργά στα Θέρμα.
 
Κυριακή 24/7.
Μαζεύουμε τα πράγματα μας και πηγαίνουμε για πρωινό καφεδάκι κάτω από τα πλατάνια στα Θέρμα. Είναι επίσης ευκαιρία για θερμά λουτρά για όσους το επιθυμούν. Το απόγευμα αναχώρηση στις 16.00μμ με το καράβι για Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη κατά τις 10.30μμ
🆘Οι μετακινήσεις μας θα γίνουν με αυτοκίνητα ώστε να μειώσουμε το κόστος συμμετοχής. Για όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο να μας ενημερώσουν ώστε να μεσολαβήσουμε η μεταφορά τους να γίνει με κάποιον που διαθέτει, ώστε να μοιράσουν τα έξοδα μετακίνησης [καύσιμα-διόδια]
 
 
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 320 ευρώ 
 
Περιλαμβάνει:
👉Τα εισιτήρια του καραβιού Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.
👉Τη διαμονή για 4 βραδιές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια [Δίκλινα-τρίκλινα ανάλογα με την διαθεσιμότητα] χωρίς πρωινό.
👉 Την κατάβαση Canyoning στο Φαράγγι Φονιά.
👉 Πλήρη εξοπλισμό για το Canyoning:
-Κράνος- Πλήρης στολή Nεοπρέν 5mm
– Ζώνη ασφαλείας με : 1 Καραμπίνερ ασφαλείας -Ειδικό σακίδιο (Canyoning Backpack)- Στεγανό δοχείο για προσωπικά αντικείμενα.
👉Πιστοποιημένους οδηγούς και Εκπαιδευτή (Instructor ICOPro ID: 130001B8) για την κατάβαση του Canyoning.
👉Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης για το σκέλος του Canyoning.
👉Τη συνοδεία στις πεζοπορίες μας από 2 έμπειρα συνοδούς βουνού στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
👉Τοπικό μας συνεργάτη που θα μας συνοδεύει κατά την παραμονή μας στο νησί.
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco.
 
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 80 ευρώ μέσα στις επόμενες 5 ημέρες από την δήλωση συμμετοχής τους στον παρακάτω λογαριασμό.
Η εξόφληση θα γίνει 10 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.
 
 
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησής σας.
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ή μέσω τραπέζης].
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 7 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
🆘 Ορειβατικά μποτάκια ή καλά αθλητικά παπούτσια βουνού –trail
🆘 Μπαστούνια πεζοπορίας (Μπατόν)
🆘 Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
🆘 Αδιάβροχο μπουφάν
🆘 Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
🆘 Καπέλο- Γυαλιά ηλίου
🆘 Αντηλιακή κρέμα
🆘 Φακός κεφαλής.
🆘 Φρούτα, μπάρα ενέργειας- σοκολάτα- ξηρούς καρπούς- παστέλι)
🆘 Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
🆘 Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα φορέσουμε μέσα στο νερό κατά την διάρκεια του Canyoning.

Μέτρα ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική πολυήμερη εξόρμηση, και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Μένουμε ασφαλείς… πάμε βουνό..

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr