Άγιο Όρος 6-9 Ιουλίου 2023

🏰Το Trace Your Eco διοργανώνει μία μοναδική Προσκυνηματική και Πεζοπορική εκδρομή στο Αγ. Όρος, το μεγαλύτερο κέντρο μοναχισμού της Ορθοδοξίας.

💯Μια αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία με είκοσι μονές, αρκετές σκήτες και κελιά, όπου ζουν περισσότεροι από 1500 μοναχοί από διάφορα μέρη της γης.

🕍Ένα τόπο με σπάνιο φυσικό κάλλος αλλά και ξεχωριστά Καστρόμορφα οικοδομήματα που χτίστηκαν πριν πολλούς αιώνες και που συγκαταλέγονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

⛪️Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να διανυκτερεύσουν στην Ιερή καλύβα του Ιωασαφαίου- Αγ Γεωργίου [Αποκλειστικά για το γκρουπ του Trace Your Eco], και να ανεβούν στον Άθωνα στην πιο φωτεινή κορυφή του κόσμου στα 2033μ με την εντυπωσιακή θέα του Αιγαίου.

 

✝️Άγιον Όρος
Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, πνευματικά στο οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ διοικητικά η εξουσία βρίσκεται στην αρμοδιότητα των 20 μονών και διεξάγεται με δύο ανώτατα όργανα, την Ιερή Κοινότητα και την Ιερή Επιστασία. Όλες οι μονές είναι κοινόβια, δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία μεταξύ των μοναχών. Μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να εισέλθουν στο Άγιο Όρος. Ο κανόνας, γνωστός ως “Άβατον”, απαγορεύει την πρόσβαση στο Άγιον Όρος από οποιαδήποτε γυναίκα και επιβάλλεται από το νόμο.

🌲Η κορυφή του Άθωνα δεσπόζει με ύψος 2.033 μέτρα. Οι πλαγιές του, κατάφυτες από αιωνόβια δέντρα, δημιουργούν μία ασύγκριτη αισθητική ομορφιά . Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των μονών, με τη φρουριακή διάταξη, τους επιβλητικούς πύργους, τα θαυμαστά κωδωνοστάσια, τους θολωτούς τρούλους, τα ξυλόγλυπτα και μαρμάρινα τέμπλα, αλλά και η εκπληκτική διακόσμηση από θαυμάσιες τοιχογραφίες, αγιογραφίες και φορητές εικόνες, καθιστούν το Άγιο Όρος ένα ζωντανό μουσείο τέχνης και ιστορίας.

🙏’Ένας ιδιαίτερος, τόπος που δε γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Σου προκαλεί συναισθήματα, σου ασκεί μια μεγάλη πνευματική επίδραση, σε συναρπάζει πραγματικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 6/7
🚗Αναχώρηση νωρίς το πρωί στις 3.30πμ με αυτοκίνητα από Θεσσαλονίκη [θα κανονίσουμε να μοιραστούμε στα οχήματα ώστε να μοιράσουμε και το κόστος μεταφοράς] και άφιξη στις 6.00 π.μ. στην Ουρανούπολη.

⛴Παραλαβή διαμονητήριων, έλεγχος Rapid test –εισιτήρια πλοίου Αναχώρηση για το Αγ. Όρος και άφιξη στα Καυσοκαλύβια μετά από 3ώρες.
Από τον Αρσανά- Λιμάνι ξεκινάμε την πεζοπορία[ ανάβαση] 20 λεπτών σε καλό μονοπάτι προς το καλύβι Αγ. Γεωργίου Ιωσαφαίων
Τακτοποίηση στα κελιά μας και γνωριμία με τον γέροντα. Τράπεζα [γεύμα] στις 12.00 και ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στο σπήλαιο του όσιου Ακάκιου για όσους θέλουν. [20 λεπτά πεζοπορία]
Διανυκτέρευση στο καλύβι Αγ. Γεωργίου Ιωσαφαίων

Παρασκευή 7/7
🚶‍♂️Ανάβαση στην κορυφή του Άθωνα στα 2033μ.
Το μονοπάτι περνάει από την περιοχή της Κερασιάς. Φτάνουμε στην περιοχή Σταυρός [780μ] όπου και θα γεμίσουμε τα παγούρια μας με το τελευταίο νερό στη διαδρομή. [Προτεινόμενη ποσότητα νερού 3 λίτρα]. Επόμενη στάση μας το παρεκκλήσι-καταφύγιο της Παναγίας στα 1500μ. Μικρή στάση και ξεκινάμε το τελευταίο μέρος σε αλπικό τοπίο για την κορυφή του Άθω και το παρεκκλήσι του Πρ. Ηλία στα 2033μ με την υπέροχη θέα να μας περιμένει!
Επιστροφή από την ίδια διαδρομή το απόγευμα στο Καλύβι Αγ. Γεωργίου Ιωσαφαίων

🥾Ώρες πεζοπορίας 8-9
Βαθμός δυσκολίας Β+ [Πολύ Καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική ανάβαση 1940μ
Υψομετρική Κατάβαση 1940μ
Επιστροφή-φαγητό-διαμονή στο Καλύβι Αγ. Γεωργίου Ιωσαφαίων

Υ.Γ. Εναλλακτικά ανάλογα με την δυναμικότητα [όσοι δεν ακολουθήσουν την ομάδα κορυφής] θα γίνει και δεύτερη ομάδα που θα επισκεφτεί το Μοναστήρι της Μέγιστης Λαύρας

🥾Ώρες πεζοπορίας 4
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 150μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 150μ
Επιστροφή-φαγητό-διαμονή στο Καλύβι Αγ. Γεωργίου Ιωσαφαίων

 

Σάββατο 8/7
🚶‍♂️Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγ. Νείλου του Μυροβλύτη.

🥾Ώρες πεζοπορίας 1.30
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 100μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 100μ
Επιστροφή-φαγητό-διαμονή στο Καλύβι

Κυριακή 9/7
Αναχώρηση με το καράβι το πρωί στις 9.30 π.μ.. Άφιξη στην Ουρανούπολη στις 12.30 μ.μ.
Μπάνιο-καφέ-φαγητό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.
Τέλος του προγράμματος.

💲Κόστος συμμετοχής: 350 ευρώ για γκρουπ 6-10 ατόμων

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

👉 Η έκδοση του διαμονητήριου ( απαραίτητο για την είσοδο στο ‘Αγιον ‘Ορος)

👉 Το εισιτήριο για το καράβι με επιστροφή

👉 Η διαμονή και διατροφή για 3 βράδια στο κελί Αγ. Γεωργίου Ιωσαφαίων
[Αποκλειστική φιλοξενία μόνο για το γκρουπ του Trace Your Eco]

👉 2 Έμπειρους συνοδούς Βουνού γνώστες του Αγ. Όρους

👉 Ασύρματη επικοινωνία και φαρμακείο κατά την διάρκεια της πεζοπορίας μας

👉 Η οργάνωση και ο σχεδιασμός από το Trace Your Eco για την πραγματοποίηση της εκδρομής

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
🆘Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Μαίου

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 100 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Εξόφληση μέχρι 15 Ιουνίου.
Σε περίπτωση κατάθεσης από διαφορετική τράπεζα υπάρχει παρακράτηση σε εμάς 4 ευρώ που θα πρέπει να μας επιστραφούν.

🆘Οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να μας δηλώσουν Όνομα– Επίθετο- Πατρώνυμο και αριθμό ταυτότητας για την έκδοση διαμονητήριου μέχρι τις 15 Μαίου!

🆘Μια ημέρα πριν την έναρξη της εκδρομής θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει Rapid Test.

🆘Κατά την είσοδο μας στον Άγιο Όρος θα διεξαχθεί έλεγχος Rapint Test , ενώ θα πρέπει να έχουν όλοι μαζί τους απαραίτητα ταυτότητα.

Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 15 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή λόγω εξόδων της εκδρομής.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Ορειβατικά μποτάκια βουνού [Υποχρεωτικά]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Υποχρεωτικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Καπέλο- Γυαλιά ηλίου
– Αδιάβροχο μπουφάν [Υποχρεωτικά]
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 2 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα, μπάρα ενέργειας- σοκολάτα- ξηρούς καρπούς- παστέλι)
– Φακός κεφαλής
– Ρούχα για τον ύπνο- φόρμες

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

👉 Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!

👉 Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό με το Trace Your Eco !

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με τη συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr