Διάσχιση Ολύμπου 15-16 Ιουλίου 2023

✅Το Trace Your Eco για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί και οργανώνει μία μοναδική διάσχιση από Ανατολικά στα Νότια του Ολύμπου!
Ένα μοναδικό διήμερο για μυημένους ορειβάτες!

Η ανάβαση μας θα ξεκινήσει από τα ανατολικά και την τοποθεσία Κορομηλιά στα 1000μ , θα ανεβούμε στα 2815μ και αφού περάσουμε από το Διάσελο Μεταμόρφωσης-Κακάβραχου θα καταλήξουμε στην Νότια πλευρά του Ολύμπου στο χωριό της Καρυάς στα 900μ στο οροπέδιο των Νεζερών.

Ζήσε αυτή την εμπειρία σε αυτό το μοναδικό «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», που έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
 

Σάββατο 15/7
🚌Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 6.30πμ με λεωφορείο.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου].
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση στο one salonica στις 6.40πμ για όσους Tracers μένουν δυτικά της πόλης.[Στο φανάρι του εξωτερικού Πάρκινγκ]

Προορισμός μας το Λιτόχωρο , για να παραλάβουμε όσους φίλους έχουν έρθει από άλλες πόλεις. Συνεχίζουμε για την τοποθεσία Γκορτσιά για να ξεκινήσουμε από εδώ την πεζοπορία μας μέσα σε εντυπωσιακό καταπράσινο δάσος μαύρης Πεύκης.

🚶Μετά από πορεία 3 ωρών θα φτάσουμε στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» στα 1940 μ., όπου και θα κάνουμε στάση για ξεκούραση.
Στην συνέχεια αφού περάσουμε από εντυπωσιακά “Ρόμπολα” [Είδος σπάνιου πεύκου θα φτάσουμε στην Σκούρτα στα 2483μ.
Θα διασχίσουμε το χαρακτηριστικό «Πέρασμα του Λαιμού», βγαίνοντας τελικά στο οροπέδιο των Μουσών για να καταλήξουμε στο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» στα 2700 μ.!
Ξεκούραση και για όσους θέλουν μικρή ανάβαση στις κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλίας (2803 μ.).
Το βράδυ όλοι μαζί θα γευματίσουμε στο φιλόξενο καταφύγιο.

🥾Ώρες πεζοπορίας 7
Βαθμός δυσκολίας Β-Γ [Πολύ καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική ανάβαση 1500μ

Κυριακή 16/7
🚶Μαζεύουμε τα πράγματα μας και διασχίζοντας τα Ζωνάρια , θα περάσουμε δίπλα από τις Σταυραϊτιές βγαίνοντας στην Ράχη μεταξύ Σχολιού-Αγ. Αντωνίου όπου και ξεκινάει το Εθνικό Μονοπάτι 02.
Περνάμε από την κορυφή του Αγ. Αντωνίου στα 2815μ όπου βρίσκεται και το καταφύγιο ανάγκης και συνεχίζουμε για τα υψίπεδα και τα λιβάδια της Μπάρας φτάνοντας στο διάσελο Μεταμόρφωσης- Κακάβραχου.
Από εδώ ξεκινάμε την κατάβαση μας στο παλιό κτηνοτροφικό μονοπάτι «40 Καγγέλια» περνώντας από την Χαρβαλόβρυση με τερματισμό το χωριό της Καρυάς στα 900μ

🥾Ώρες πεζοπορίας 9
Βαθμός δυσκολίας Β-Γ [Πολύ καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική ανάβαση 300μ
Υψομετρική κατάβαση 1500μ

Στην πλατεία τις Καρυάς θα έχουμε χρόνο να αναπληρώσουμε τις χαμένες μας θερμίδες!!

Απόγευμα αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με στάση στο Λιτόχωρο για όσους φίλους μας έχουν έρθει από άλλα μέρη και έχουν αφήσει τα αυτοκίνητα τους εκεί.

Τέλος προγράμματος.

Το κόστος συμμετοχής για την μοναδική αυτή διάσχιση του Ολύμπου ειναι 135 ευρώ

Περιλαμβάνει:
👉Τη μεταφορά μας από τη Θεσσαλονίκη στο Λιτόχωρο και στη Γκορτσιά το Σάββατο.
👉Τη μεταφορά μας από το χωριό της Καρυάς για το Λιτόχωρο και στη συνέχεια την επιστροφή μας για τη Θεσσαλονίκη την Κυριακή.
👉Τη διαμονή μας για ένα βράδυ στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη σε κουκέτες (δεν περιλαμβάνει το πρωινό).
👉Τη συνοδεία από 2 έμπειρα στελέχη συνοδούς βουνού του Trace με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.[Την διαμονή και διατροφή τους]
👉Πλήρες φαρμακείο κατά την διάσχιση μας στον Όλυμπο.
👉Ασύρματη επικοινωνία VHF των συνοδών με τα καταφύγια σε περίπτωση ανάγκης.
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκδρομής μας το γκρουπ μας θα ειναι μικρό[Μόνο 15 άτομα]. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας μόνο σε αυτούς που θα δηλώσουν την συμμετοχή τους εγκαίρως καταβάλλοντας προκαταβολή 50 ευρώ.
Η εξόφληση 10 ημέρες πριν την έναρξη της δραστηριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες, τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 20 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.
Στο καταφύγιο λειτουργεί εστιατόριο με φαγητό & πρωινά.
Επίσης μπορείτε να αγοράσετε νερά, αναψυκτικά, σνακς.
Για το καταφύγιο θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας σεντόνι, μαξιλαροθήκη, Sleeping bag, σαγιονάρες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
-Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
-Μπατόν πεζοπορίας υποχρεωτικά
-Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, fleece, ισοθερμικά -Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
-Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
-Νερό 2 lt (εμφιαλωμένο νερό υπάρχει στα καταφύγια)
-Σνακ για τις πεζοπορίες (όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
-Καπέλο-γυαλιά ηλίου
-Αντισηπτικό χεριών + Μάσκα προστασίας προσώπου

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
👉 Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
👉 Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό με το Trace Your Eco!

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr