Βάλια Κάλντα 6-9 Ιουλίου 2023

🔴Κορυφή Φλέγγα 2159μ
🟡Λίμνες Φλέγγα 1960μ
🟢Αρκουδόρεμα
🟠Βοβούσα
🔵Ποταμός Αώος

🙏Ένα μοναδικό 4ήμερο περιπέτειας στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα, στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Μία αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης με μοναδικές εικόνες και πανέμορφα τοπία σε ένα από τα πιο παρθένα δάση της Νότιας Ευρώπης!!

🌳Ο Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα αποτελεί έναν από τους τελευταίους βιότοπους της καφετιάς αρκούδας και τόπος που βρίσκουν χειμερινό καταφύγιο διάφορα είδη της ελληνικής πανίδας όπως αγριόγιδα, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, γύπες, δρυοκολάπτες, χρυσαετοί, μαυροπελαργοί, αρπακτικά νυχτόβια πουλιά και άλλα πτηνά, ερπετά, αμφίβια και θηλαστικά.

🦅Συνολικά έχουν καταμετρηθεί 72 είδη πουλιών, 6 είδη αμφιβίων και 7 είδη ερπετών, τα οποία είναι αρκετά σπάνια και προστατεύονται σε όλο τον κόσμο.
Το όνομα “Βάλια Κάλντα” σημαίνει στα βλάχικα ζεστή κοιλάδα. Προφανώς ο δρυμός πήρε το όνομά του κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας. 🌲Εκτός από την πλούσια πανίδα του δρυμού, ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι και η χλωρίδα του. Γενικά το τοπίο στη Βάλια Κάλντα είναι εντυπωσιακό. Τα πυκνά δάση εναλλάσσονται από γυμνές υποαλπικές και βραχώδεις εκτάσεις ενώ η έντονη παρουσία του υγρού στοιχείου σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλούσια πανίδα και την εντυπωσιακή μορφή πολλών μανιταριών καθιστά τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου ξεχωριστό προορισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 6/7
Το ραντεβού μας είναι στo Μέτσοβο το απόγευμα της Πέμπτης .

🚗Ώρες άφιξης 19.00μμ-20.00μμ

Τακτοποίηση στον ξενώνα και ενημέρωση του προγράμματος.
Φαγητό και τσιπουράκι σε παραδοσιακό καφενείο.

Παρασκευή 7/7
🚌Μετά το πρωινό θα προωθηθούμε με mini Bus μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο Μαυροβουνίου[1950μ].
Από εδώ θα ξεκινήσει η ανάβαση μας [2.30 ώρες] για την κορυφή της Φλέγγας [2157μ] με θέα την εντυπωσιακή Λίμνη των Πηγών του Αώου να κλέβει την παράσταση, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις κορυφές του Ολύμπου των Τζουμέρκων και της Τύμφης.

Στη συνέχεια θα φθάσουμε στις πασίγνωστες Λίμνες Φλέγγα [30 λεπτά] σε ένα από τα επιβλητικότερα τοπία του ελληνικού χώρου.
Οι παγετωνικής προέλευσης λίμνες τροφοδοτούνται από τα νερά ενός ρέματος που πηγάζει λίγο πιο πάνω. Σε υψόμετρο 1960 μέτρων η πρώτη τροφοδοτεί με νερά τη δεύτερη, είκοσι μέτρα χαμηλότερα.

🌲Συνεχίζουμε σε δάσος μαύρης πεύκης, με πυξάρια, οξυές και αιωνόβια ρόμπολα ¨Pinus Leucodermis [είδος σπάνιου πεύκου] μέχρι τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα όπου και η διαμονή μας σε διαμορφωμένο χώρο για σκηνές [αφού έχουμε πάρει πρώτα την άδεια του δασαρχείου]
Θα στήσουμε τις σκηνές μας και θα απολαύσουμε το πλούσιο φαγητό μας που θα έχουμε κανονίσει εμείς να μας έχει φέρει η ομάδα υποστήριξης μαζί με τα πράγματα μας .
[θα έχουμε κανονίσει να έχουμε σε ένα μεγάλο σακ- βουαγιάζ μια αλλαξιά ρούχα- πετσέτα για το μπάνιο μας στο ποτάμι- υπνόσακο- υπόστρωμα- σκηνή]

🥾Ώρες πεζοπορίας 5.30
Βαθμός δυσκολίας Β+ [Μέτριος με καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 200μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 650μ

Σάββατο 8/7
Αφού μαζέψουμε τα πράγματα μας και φάμε ένα καλό πρωινό ξεκινάμε για την κατάβαση μας προς την Βοβούσα διασχίζοντας το Αρκουδόρεμα μέχρι τα «Σμιξώματα» με τον Αώο.
Μία από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα δίπλα στο Αρκουδόρεμα. Λίγο πριν φτάσουμε θα κάνουμε στάση για ένα δροσιστικό μπάνιο στην “Πισίνα”

Άφιξη στο καταφύγιο της Βοβούσας και τακτοποίηση στους χώρους κατασκήνωσης .Το απόγευμα βόλτα στο χωριό της Βοβούσας με το εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι που το διασχίζει ο Αώος.

🥾Ώρες πεζοπορίας 5.30
Βαθμός δυσκολίας Β+ [Μέτριος με καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 500μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 500μ

Κυριακή 9/7
Μετά τον πρωινό μας μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε να πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι P5 περνώντας μέσα από το εκπληκτικό δάσος του Μούργκου παράλληλα με τον ποταμό Αώο. Η διαδρομή μας είναι μέρος του παλιού μονοπατιού που συνδέει το χωριό της Βοβούσας με το Μέτσοβο, και ακολουθεί τον ημιονικό δρόμο προς τις Πολιτσές [Πηγές Αώου].

🚌Στο τέλος της διαδρομής μας θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για να μας μεταφέρει στο Μέτσοβο.

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30.
Βαθμός δυσκολίας Β+ [Μέτριος με καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 200μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 200μ

Τέλος του προγράμματος.

Στο Μέτσοβο πριν αποχαιρετιστούμε θα απολαύσουμε το τελευταίο μας τσιπουράκι όλοι μαζί ΠΑΡΕΑ κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μοναδικό τετραήμερο στα μαγευτικά δάση της Βάλια Κάλντα γεμάτοι όμορφες εικόνες και συναισθήματα!

💲Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 290 ευρώ

Περιλαμβάνει:
👉Τη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο σε Ξενώνα στο Μέτσοβο την Πέμπτη το βράδυ
👉Τη διαμονή με σκηνές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από το καταφύγιο, με χρήση στις τουαλέτες και στα μπάνια με ζεστό νερό, του καταφυγίου.
[Εάν δεν έχετε σκηνή ενημερώστε μας ώστε να το κανονίσουμε].
👉2 πρωινά, στον ξενώνα στο Μέτσοβο την Παρασκευή και στο καταφύγιο της Βοβούσας την Κυριακή
👉Το φαγητό μας στην κατασκήνωση την Παρασκευή το βράδυ καθώς και το πρωινό της επόμενης ημέρα [Σάββατο]
👉Το συντονισμό την οργάνωση και την υλοποίηση από το Trace Your Eco
👉Έμπειρο συνοδό βουνού γνώστη της περιοχής με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
👉Τη μεταφορά του εξοπλισμού μας την Παρασκευή το απόγευμα στο σημείο της κατασκήνωσης μας στη Βάλια Κάλντα.
👉Τις τοπικές μεταφορές με mini Bus όπου αναγράφουμε στο πρόγραμμα [Μέτσοβο- Κατ.Μαυροβουνίου- Πηγές Αώου- Μέτσοβο]
Υ.Γ. Στο καταφύγιο υπάρχουν τουαλέτες και μπάνια με ζεστό νερό. Λειτουργεί πλήρης κουζίνα.
Επίσης για όσους ενδιαφέρονται στο χωριό της Βοβούσας [2χλμ] υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδρομής, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 50 ευρώ μέσα στις επόμενες 5 ημέρες από την δήλωση συμμετοχής τους στον παρακάτω λογαριασμό.

Η εξόφληση θα γίνει 10 ημέρες πριν την άφιξή σας.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησής σας.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 7 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή λόγω προγραμματισμένων εξόδων για την διεξαγωγή της εκδρομής.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια η καλά αθλητικά παπούτσια βουνού –trail
– Μπαστούνια πεζοπορίας (Μπατόν)
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– μπλούζα φλις
– Αδιάβροχο μπουφάν,
– καπέλο
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αντίσκηνο ενός ή δύο ατόμων με σχετική αδιαβροχοποίηση σε περίπτωση ανεπιθύμητων καιρικών φαινομένων για την διαμονή.
* Όποιος δεν έχει να μας ενημερώσει.
– Υπνόσακος και υπόστρωμα.
– Φακός κεφαλής.
– Αποξηραμένα φρούτα, μπάρα ενέργειας- σοκολάτα- ξηρούς καρπούς- παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με τη συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr