Στην Κερκίνη για καλό σκοπό 10 Οκτωβρίου 2021

Trace Your Eco & Lalitsa 🐦
Μια διαφορετική επίσκεψη στη Κερκίνη. Μία δράση για υπεύθυνους πολίτες!
✅ Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας μέσα από ουσιαστικές δράσεις και ξεκινάμε ακόμα μια δυνατή συνεργασία.
Έχοντας ως κύριο μέλημα το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την @Lalitsa, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, μια ομάδα ανθρώπων με όραμα που αποφάσισε να αναδείξει όλα τα παραπάνω και να εφαρμόσει καλές πρακτικές.
🦆❤️Ξεκινάμε λοιπόν τη συνεργασία με μια φιλοπεριβαλλοντική δράση-εκδρομή στη Λίμνη Κερκίνη θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία σε πάρα πολύ κόσμο να ανακαλύψει το μαγικό κόσμο των υδροβιότοπων και το πόσο σημαντικοί είναι για τη Βιοποικιλότητα της χώρας μας.
🦩Θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε με κιάλια και τηλεσκόπια τα πουλιά της περιοχής.
🆘Θα κάνουμε, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης καθαρισμό της Λίμνης στο τεχνητό ανάχωμα, από πλαστικά κυρίως και σκουπίδια.[Σακούλες και γάντια θα σας δώσουμε εμείς].
🚶‍♀️Θα έχουμε την ευκαιρία να πεζοπορήσουμε παράλληλα με την Λίμνη, στο τεχνητό ανάχωμα και θα έχουμε ξενάγηση και παρουσίαση για το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.
💲Τα έσοδα από την εκδρομή μας αυτή θα δοθούν από το Trace Your Eco στη Λαλίτσα για την εκτύπωση αφίσας 61χ86, με τίτλο «Ορχιδέες του Ολύμπου», που θα διανεμηθεί δωρεάν σε εκπαιδευτικές μονάδες των Νομών Λάρισας και Πιερίας (1.000 τμχ).
 
 
 
🌏 Η Λίμνη Κερκίνη συγκαταλέγεται στους 10 σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας που ονομάζονται Ramsar και ανήκει στις περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Φύση 2000».
Ο παράδεισος αυτός είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης.
Δημιουργήθηκε το 1932 προκειμένου να συγκρατήσει τα νερά του Στρυμόνα, ο οποίος πηγάζει από τα Βουνά της Βουλγαρίας και αποτελεί τον κύριο τροφοδότη της λίμνης Κερκίνης. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση του νερού και την άρδευση του κάμπου των Σερρών.
Στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί ένα πολύ πλούσιο οικοσύστημα με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Υπάρχουν πάνω από 600.00 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης τα οποία αρδεύονται άμεσα ή έμμεσα από τα νερά της.
Στο ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον της Κερκίνης έχουν καταγραφεί περισσότερα από 620 είδη φυτών.
Επιπλέον, πολλά δασικά οικοσυστήματα κάνουν την εμφάνισή τους καθώς και η υποαλπική ζώνη κατά μήκος της κορυφογραμμής του όρους Κερκίνη είναι αξιοσημείωτη. Μερικά από τα φυτά που φιλοξενούνται είναι η Μαρσιλέα, το νεροκάστανο, το νούφαρο, ο ποταμογείτονας, τα μυριόφυλλα κ.α.
Στην περιοχή γύρω από τη λίμνη έχουν καταγραφεί περίπου 300 είδη πουλιών. Ο Αργυροπελεκάνος και η Λαγγόνα που ζουν εκεί είναι μοναδικά στον κόσμο είδη, απειλούμενα με εξαφάνιση. Υπάρχουν και πολλά σπάνια αρπακτικά όπως ο χρυσαετός, ο βασιλαετός, ο πετρίτης, ενώ η περιοχή αποτελεί μοναδικό πεδίο έρευνας σχετικά με τους υγρότοπους και τη διαχείριση τους.>
 
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και παράλληλα να συμβάλετε στην εκπαίδευση των παιδιών μας σε θέματα Βιοποικιλότητας της Ελλάδας!
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Κυριακή 10/10
🚌 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 7.00 πμ.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου] με προορισμό το χωριό Κερκίνη στο νομό Σερρών.
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση στο Μασούτη λίγο πριν την αερογέφυρα της Σταυρούπολης επι της οδού Λαγκαδά στις 7.15 πμ για όσους μένουν δυτικά της πόλης
Στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχειρίσεις θα μας γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Δυτικό ανάχωμα της Λίμνης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε με κυάλια και τηλεσκόπια τα πουλιά της περιοχής.
Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης θα κάνουμε καθαρισμό της Λίμνης στο τεχνητό ανάχωμα, από πλαστικά κυρίως και σκουπίδια.[Σακούλες και γάντια θα σας δώσουμε εμείς].
🚶 Θα ακολουθήσει μικρή πεζοπορία 2 ωρών προς το χωριό Λιβαδιά όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πάπιες, αργυροτσικνιάδες και άλλα πουλιά κατά μήκος της διαδρομής μας.
Η διαδρομή είναι βατή για όλους και προσφέρεται για παιδιά!!
Υ.Γ. .Όποιος θελήσει θα μπορέσει να κάνει Βαρκάδα 1.30 ώρας περίπου όπου και θα δει από πολύ κοντά τα πουλιά καθώς και τους νεροβούβαλους.
Ο τοπικός μας συνεργάτης στην περιοχή μόνο για τα άτομα του Trace που θα ακολουθήσουν στην εκδρομή και θα θελήσουν να κάνουν βαρκάδα και να απολαύσουν μια μοναδική βόλτα, κάνει προσφορά 5 ευρώ το άτομο! [θα πρέπει να το δηλώσετε εγκαίρως σε εμάς]
Η πληρωμή θα γίνει επί τόπου στο συνεργάτη μας.
Φαγητό με παραδοσιακά προϊόντα σε ταβέρνα της περιοχής και το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.
 
 
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Κόστος Συμμετοχής 22 ευρώ
Περιλαμβάνει:
👉Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή.
[ Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 85% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.]
👉Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας (2 συνοδούς βουνού, έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών).
👉 Aντίτυπο σε κάθε συμμετέχοντα της αφίσας 61χ86, με τίτλο «Ορχιδέες του Ολύμπου».
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco
Για όποιον ενδιαφέρεται να μας ακολουθήσει με δικό του όχημα, το κόστος συμμετοχής θα είναι 15 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης! [Ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναλλαγές από το γραφείο μας μέχρι νεωτέρας]
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
-Αθλητικά παπούτσια.
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
-Μάσκα-αντισηπτικό για το λεωφορείο.
 
 
 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
👉Στο λεωφορείο θα πρέπει να φοράμε μάσκα!!
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών. Είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 
 
 
 
 
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr