Φαράγγι Αγγίτη 17 Οκτωβρίου 2021

Φαράγγι Αγγίτη και «Σπίτι Τσαγιού»
Κυριακή 17 Οκτωβρίου
Το Trace Your Eco για ακόμη μια φορά έχει δημιουργήσει μία μοναδική εκδρομή για όλους εσάς, με πεζοπορία στο άγνωστο για πολλούς Φαράγγι του Αγγίτη και επίσκεψη στο μοναδικό στην Ελλάδα «Σπίτι του Τσαγιού» .
✅Φαράγγι Αγγίτη
«Στενά Πέτρας», ή «Διώρυγα», ή «Βράους» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μερικές από τις ονομασίες που δόθηκαν στο Φαράγγι του Αγγίτη που το διασχίζει και ο ομώνυμος ποταμός. Βρίσκεται ανάμεσα στο Παγγαίο και το Μενοίκιο όρος.Η δημιουργία του χρονολογείται πριν χιλιάδες χρόνια. Βίαιες γεωλογικές ανακατατάξεις χώρισαν τη γη στα δύο και άφησαν να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αγγίτης είναι ο σπουδαιότερος παραπόταμος του Στρυμόνα. Αναφέρεται ήδη τον 5ο π.Χ. αιώνα από τον Ηρόδοτο.
✅«Σπίτι του Τσαγιού»
Μέσα σε ένα πανέμορφο κτήμα γεμάτο αρώματα και χρώματα , κοντά στο χωριό Κρηνίδα Σερρών βρίσκεται το μοναδικό στην Ελλάδα «Σπίτι του Τσαγιού». Εδώ ο ιδιοκτήτης και καλός φίλος, βοτανολόγος Ζαλίδας Ιωάννης θα μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για αυτό το μοναδικό φυτό και τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να το γευτούμε και να μάθουμε σωστά τον τρόπο που πρέπει να το σερβίρουμε.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Κυριακή 17/10
🚌 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 7.00πμ.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου]. με προορισμό το χωριό Άνω Βροντού στο νομό Σερρών.
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται 10 λεπτά νωρίτερα για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση στο Μασούτη λίγο πριν την αερογέφυρα της Σταυρούπολης επί της οδού Λαγκαδά στις 7.15 πμ για όσους μένουν δυτικά της πόλης
Προορισμό μας το χωριό Συμβολή.
Από εδώ θα ξεκινήσουμε σε πέτρινο μονοπάτι που είναι απόλυτα βατό χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και τεχνικές απαιτήσεις και προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά!
Ανεβοκατεβαίνει ήπια ενώ έχει θέα το ποτάμι και τα κατακόρυφα βράχια. Η διαδρομή εντυπωσιάζει και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τους “μαιάνδρους” του ποταμού. Θα κατεβούμε στην πεζογέφυρα, που ενώνει τις δύο πλευρές του φαραγγιού, για να ανεβούμε στην απέναντι επιφάνεια και να συνεχίσουμε την πορεία μας έχοντας στα αριστερά μας τον εντυπωσιακό γεωλογικό σχηματισμό. Τελικός μας προορισμός το χωριό Κρηνίδα. Εδώ στην είσοδο του χωριού θα μας περιμένει ο Βοτανολόγος Ζαλίδας Ιωάννης που αφού μας κάνει μια σύντομη ξενάγηση, θα μας συνοδεύσει στο κτήμα του και στο «Σπίτι του Τσαγιού» για ένα ιδιαίτερο μάθημα με γευσιγνωσία του αρωματικού και ευεργετικού φυτού.
Ώρες πεζοπορίας 4.30-5
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Με το τέλος της επίσκεψη μας στο «Σπίτι του Τσαγιού» θα γίνει στάση για φαγητό και καφέ στην Πρώτη Σερρών.
Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα
*Η διαδρομή είναι κατάλληλοι για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν την πεζοπορία και για παιδιά από 8 χρονών και επάνω με την συνοδεία γονέα.
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά ή μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Κόστος Συμμετοχής 22 ευρώ
Περιλαμβάνει:
👉Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή.
[ Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 85% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.]
👉Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας (2 συνοδούς βουνού, έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών).
👉 Το μάθημα και την γευσιγνωσία στο ¨Σπίτι του Τσαγιού» από Βοτανολόγο για τις ιδιότητες του αρωματικού αυτού φυτού, καθώς και την σωστή του χρήση σαν αφέψημα.
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco
Για όποιον ενδιαφέρετε να μας ακολουθήσει με δικό του όχημα, το κόστος συμμετοχής θα είναι 15 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης! [Ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναλλαγές από το γραφείο μας μέχρι νεωτέρας]
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια-η καλά αθλητικά παπούτσια Trail βουνού ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
-Μάσκα-αντισηπτικό για το λεωφορείο.
 
 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
👉Στο λεωφορείο θα πρέπει να φοράμε μάσκα!!
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών. Είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό!!
 
 
 
 
 
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr