Wine and hiking Χαλκιδική| Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη με μία σειρά από ξεχωριστές «Οινικές διαδρομές»

🙏Δίνεται η δυνατότητα σε όσους μας ακολουθήσουν να ανακαλύψουν τους τρόπους οινοποίησης και παραγωγής, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται να γνωρίσουν τοπικούς παραγωγούς και να γευτούν τοπικά προϊόντα.

💯Ξεκινάμε με τους δρόμους του κρασιού της Ανατολικής Χαλκιδικής, κάνοντας ένα ταξίδι στην ιστορία, στους μύθους και τη φιλοσοφία, με γευστική δοκιμή οίνων υψηλής ποιότητας.
Θα ανακαλύψουμε όμορφες πεζοπορικές διαδρομές με εντυπωσιακά τοπία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 14/5

🚌Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 7.30 π.μ. Σημείο συνάντησης
Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου].
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Για όσους μένουν Ανατολικά της πόλης θα γίνει στάση στις 7.45πμ στο φανάρι της Βούλγαρη. [Τέρμα Λεωφορείων Ο.Α.Σ.Θ.]

Προορισμός μας το γραφικό χωριό της Αρναίας

🌲🌳Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι πανέμορφη αυτή την εποχή, μέσα σε δάσος από δρύες-οξιές-καστανιές-πεύκα και έλατα. Θα πεζοπορήσουμε σε ένα παλιό μονοπάτι μέσα στο δάσος, που ενώνει την Αρναία με το Παλαιοχώρι.

🥾Ώρες πεζοπορίας 3
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 150μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 150μ

🚶 Συνεχίζουμε για την Ιερισσό και τον Αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ακάνθου.

🟡 Η Άκανθος ήταν αποικία της Άνδρου, που χτίστηκε περί το 650 π.Χ. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες αποικίες στη Χαλκιδική και το ισχυρότερο λιμάνι στην περιοχή, με δικό του νόμισμα (ένα από τα ομορφότερα της εποχής). Οι κάτοικοί της “μήδισαν” δηλαδή ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον περσικό στρατό, στη συνέχεια συμμάχησαν με τους Αθηναίους και τέλος με τους Σπαρτιάτες. Το 199 π.Χ οι Ρωμαίοι λεηλάτησαν την πόλη, τη χώρισαν σε μικρότερες ιδιοκτησίες τις οποίες παραχώρησαν στους λεγεωνάριους. Κάποια εποχή οι Ρωμαίοι ήταν οι μόνοι κάτοικοι της περιοχής. Ονόμασαν την πόλη Ericius (Έρισσος), όνομα από το οποίο προήλθε το σύγχρονο “Ιερισσός”.

🚶Απο εδώ ξεκινάει μία όμορφη και εύκολη για όλους διαδρομή περίπου 50 λεπτών. Περνώντας μέσα από τα ίχνη των τειχών και των κατοικιών της θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την μοναδική θέα του Κόλπου της Ιερισσού.
Η διαδρομή μας περνάει μέσα από κτήματα με ελιές και ένα καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπίο που αυτή την εποχή είναι μοναδικό.
🍷Το τέλος της διαδρομής θα μας βρει στο κτήμα Domaine Agrovision όπου θα μας γίνει ξενάγηση στο οινοποιείο ενώ θα έχουμε και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα μοναδικά κρασιά του κτήματος στο θεματικό πάρκο που έχει δημιουργήσει στην περιοχή “Τράπεζος”, στο οποίο κυριαρχεί το ομοίωμα του θρόνου του Πέρση βασιλιά, κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά του οινικού και αμπελουργικού τομέα.

🔴 Υπενθυμίζεται ότι ο Ξέρξης, θέλοντας να αποφύγει τον περίπλου του Άθω κατασκεύασε την ομώνυμη διώρυγα το 480 π.Χ. Είχε μάλιστα στήσει στο ψηλότερο σημείο, το θρόνο του για να επιβλέπει μαζί με το επιτελείο του τις εξελίξεις των εργασιών.
Η θέα απο το σημείο αυτό ειναι εντυπωσιακή με την κορυφή του Άθω και το νησί της Αμμουλιανής απο την μία πλευρά, ενώ από την άλλη την θάλασσα των Νέων Ρόδων

Υ.Γ. Η εκδρομή μας είναι βατή και για αρχάριους, και μπορούν να ακολουθήσουν και παιδιά από 8 χρονών και επάνω με την συνοδεία γονέα.

Φαγητό-καφέ στην Ιερισσό και επιστροφή Θεσσαλονίκη το απόγευμα

 

🍷Domaine Agrovision
Το Domaine Agrovision βρίσκεται στην περιοχή του Ξηροποτάμου στην Ιερισσό Δημιουργήθηκε το 2011 και μέχρι σήμερα μετρά 64 στρέμματα Η περιοχή είναι αμφιθεατρική και οι αμπελώνες βρίσκονται 4-10 χλμ από την θάλασσα απέναντι από την νήσο Αμμουλιανή και στο βάθος της θέας διακρίνεται ο Άθωνας
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Γαλλικές Cabernet Sauvignion, Sauvignion Blanc, Cabernet Frank, Merlot, Petit Verdot, Syrah.
Η παραγωγή συγκεντρώνεται σε 4 ετικέτες. Συγκεκριμένα την σειρά 20 (Λευκό 20, Ροζέ 20 και Ερυθρό 20) καθώς και στο Premium Κρασί το “Ieris Oinos”. Το τελευταίο παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα έτος, ενώ έχει προηγηθεί παλαίωση του για ένα έτος σε δεξαμενή. Η πλειονότητα των κρασιών εξάγεται στην Γαλλία. Το όνομα Ιeris oinos είναι παράφραση του Ιερισσός, δηλαδή του ονόματος του χωριού που γεωγραφικά ανήκει το οινοποιείο.

💲Κόστος συμμετοχής 45 ευρώ

Περιλαμβάνει:
👉Τη μεταφορά με λεωφορείο Θεσσαλονίκη-Αρναία-Ιερισσό-Θεσσαλονίκη
👉Την πεζοπορία
👉Συνοδούς Βουνού
👉Την ξενάγηση και την Οινογνωσία στο κτήμα Domaine Agrovision [ 4 ετικέτες με συνοδεία τυριών-αλλαντικών]
👉Την οργάνωση και τον συντονισμό από το Trace Your Eco

🚗Για όσους θέλουν να μας ακολουθήσουν με δικό τους αμάξι το κόστος συμμετοχής ειναι 30 ευρώ. [η διαδρομή μας είναι διάσχιση, οπότε θα πρέπει να κανονίσετε την επιστροφή για το αμάξι σας]

 

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό [45 ευρώ] στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.

Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 4 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.

Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια-η καλά αθλητικά παπούτσια Trail βουνού ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Καπέλο- γυαλιά ηλίου
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

 
 
 
 
 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε! Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό με το Trace Your Eco !

 
 
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
 
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.
 
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr
 
 

 

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr