Βάλια Κάλντα Hiking & YOGA / 23-24 Σεπτεμβρίου

Trace Your Eco… στη Βάλια Κάλντα 23-24 Σεπτεμβρίου!

👌Ένα μοναδικό 2ήμερο εξερεύνησης που υπόσχεται να σας προσφέρει ανεκτίμητες εμπειρίες εξοικείωσης με τη φύση και το σώμα σας.

🙏Μέσα στον Εθνικό Πάρκο Βόρεια Πίνδου στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα θα έρθουμε σε γνωριμία με τον τόπο αλλά και με το σώμα μας, μέσα από απλές αλλά ανεκτίμητες τεχνικές με βάση την Γιόγκα.

🌿Μία αξέχαστη εμπειρία με μοναδικές εικόνες και πανέμορφα τοπία σε ένα από τα πιο παρθένα δάση της Νότιας Ευρώπης! Μέσα σε ένα μαγικό τόπο να μας περιβάλλει θα νιώσουμε και θα αναζωογονήσουμε σώμα και πνεύμα, με απλότητα και ομορφιά.

🐾Ο Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα αποτελεί έναν από τους τελευταίους βιότοπους της καφετιάς αρκούδας και τόπος που βρίσκουν καταφύγιο διάφορα είδη της ελληνικής πανίδας όπως αγριόγιδα, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, γύπες, δρυοκολάπτες, χρυσαετοί, μαυροπελαργοί, αρπακτικά νυχτόβια πουλιά και άλλα πτηνά, ερπετά, αμφίβια και θηλαστικά.

🐦Συνολικά έχουν καταμετρηθεί 72 είδη πουλιών, 6 είδη αμφιβίων και 7 είδη ερπετών, τα οποία είναι αρκετά σπάνια και προστατεύονται σε όλο τον κόσμο.
Το όνομα “Βάλια Κάλντα” σημαίνει στα βλάχικα ζεστή κοιλάδα. Προφανώς ο δρυμός πήρε το όνομά του κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας.

🌳Εκτός από την πλούσια πανίδα του δρυμού, ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι και η χλωρίδα του. Γενικά το τοπίο στη Βάλια Κάλντα είναι εντυπωσιακό. Τα πυκνά δάση εναλλάσσονται από γυμνές υποαλπικές και βραχώδεις εκτάσεις ενώ η έντονη παρουσία του υγρού στοιχείου σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλούσια πανίδα και την εντυπωσιακή μορφή πολλών μανιταριών καθιστά τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου ξεχωριστό προορισμό.

✅Φαράγγι της Πορτίτσας
Το Φαράγγι της Πορτίτσας βρίσκεται στα δυτικά του νομού Γρεβενών ανάμεσα στα μικρά βουνά του Σπηλαίου και της Λυκότρυπας στους ανατολικούς πρόποδες του Όρλιακα.
Ένα μοναδικό θαύμα της φύσης και της ανθρώπινης μηχανικής που θυμίζει τις μυθικές Συμπληγάδες και εξακολουθεί να προκαλεί απίστευτο δέος σε ταξιδιώτες, τουρίστες και περιηγητές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 23/9
🚌Αναχώρηση με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη στις 7.00 π.μ. [πλατεία Αριστοτέλους- Άγαλμα Βενιζέλου], με προορισμό τα Γρεβενά και το χωριό Σπήλαιο [1000μ], χτισμένο στις πλαγιές του ‘Όρλιακα, για να πεζοπορήσουμε στο πανέμορφο μικρό και εντυπωσιακό φαράγγι της Πορτίτσας με το πέτρινο γεφύρι το οποίο κτίσθηκε το 1743

Το μήκος του φαραγγιού είναι 800 περίπου μέτρα, ενώ οι σχεδόν κάθετες πλευρές του ορθώνονται τουλάχιστον 220 μέτρα πάνω από τον ποταμό Βενέτικο που το διασχίζει.

Στο φαράγγι θα κάνουμε στάση για λίγο (15-20 λεπτά) περπατώντας μέσα στο νερό [μέχρι τον αστράγαλο].

🧘‍♂️Στη στάση μας όσοι ενδιαφέρονται θα έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την εμπειρία «Κίνηση και αναπνοή ΜΑΖΙ», μέσα από απλές ασκήσεις γιόγκα.
Ο συντονισμός κίνησης και αναπνοής διευκολύνει και ανεβάζει την απόδοση όλου του σώματος σε κάθε δραστηριότητα. Επίσης θα γνωρίσουμε απλές τεχνικές υποστήριξης της σπονδυλικής μας στήλης και ισορροπίας.
Καθώς θα κάνουμε το πέρασμα μέσα από το υπέροχο στοιχείο του νερού, είναι ταιριαστός ένας διαλογισμός σε συνδυασμό με αυτό. Το στοιχείο του νερού προσφέρει τόσο καθαρισμό όσο και ξεκούραση και αναζωογόνηση.

🥾Ώρες πεζοπορίας 2.30
Βαθμός δυσκολίας Α [Εύκολος]
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 350μ
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 350μ

🧘Διάρκεια μαθήματος Γιόγκα
40 λεπτά σωματικές τεχνικές
10 – 15 λεπτά τεχνικές οραματισμών και αναπνοές

Επιστροφή και στάση στο χωριό για καφέ και συνεχίζουμε με το λεωφορείο μας για το χωριό της Βοβούσας,
όπου και θα γίνει η διανυκτέρευση στο πανέμορφο καταφύγιο σε κουκέτες και με σκηνές δίπλα στον ποταμό Αώο.

Φαγητό στο καταφύγιο [έχει οργανωμένη κουζίνα]

Το απόγευμα για όσους θελήσουν θα συνεχίσουμε με λίγες τεχνικές ενεργοποίησης του σώματος αλλά και ασκήσεις που ξεμπλοκάρουν, ξεκουράζουν και λύνουν εντάσεις του σώματος.
Σε αυτές θα ενταχθούν απολαυστικές μόνο διατάσεις, που θα προετοιμάσουν το σώμα μας τόσο για την βόλτα στο χωριό, όσο και για την επόμενη μέρα.

Το απόγευμα βόλτα στο χωριό της Βοβούσας με το εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι που το διασχίζει ο Αώος.

🧘Το βράδυ για όσους επιθυμούν μπορούμε να απολαύσουμε έναν απλό διαλογισμό ηρεμίας και ξεκούρασης πριν τον νυχτερινό μας ύπνο. Το μέρος και η ενέργειά του ενδείκνυται για να προσφέρουμε τροφή στους στόχους ζωής σε συντονισμό με τα βραδινά όνειρα.

Κυριακή 24/9
🧘‍♀️Το πρωί 6:30 – 7:30 θα πραγματοποιηθεί μάθημα Γιόγκα, όπου θα ζεστάνουμε και θα προετοιμάσουμε το σώμα για την πεζοπορία μας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στα πέλματα και το πρώτο κέντρο του σώματος λεκάνη – πόδια. Θα επαναλάβουμε τις ασκήσεις υποστήριξης της μέσης και θα χρησιμοποιήσουμε αναπνοές που ενεργοποιούν όλο μας το σώμα.

Έπειτα θα πάρουμε το πρωινό μας και θα ετοιμαστούμε για την πεζοπορία.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν όλοι μαζί από το καταφύγιο σε μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Αώο μέχρι τα Σμιξώματα, [Εδώ ενώνονται ο ποταμός Αώος με το Αρκουδόρεμα]και στην συνέχεια πεζοπορώντας μέσα σε εκπληκτικό δάσος θα φτάσουμε στους καταρράκτες του Αρκουδορέματος.
Μία από τις ομορφότερες διαδρομές της περιοχής που είναι τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε6 και διασχίζει το Δρυμό της ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ.
Όσοι θελήσουν θα μπορέσουν να κάνουν και μπάνιο στους καταρράκτες και αφού ξεκουραστούν θα συνεχίσουμε για τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα.

Στη στάση μας μπορούμε να συμμετέχουμε σε ασκήσεις διατάσεων που ξεκουράζουν και επαναφέρουν το σώμα καθώς και σε ασκήσεις ισορροπίας.
Ένας ωραίος διαλογισμός που μπορούμε να κάνουμε εδώ, εκμεταλλευόμενοι την ομορφιά του τοπίου είναι όσον αφορά την οπτική μας.
Είναι μία τεχνική πολύ χρήσιμη, καθώς ο οργανισμός σε αυτό το κέντρο βάλλεται σχεδόν καθημερινά.
Στόχος των ασκήσεων σε αυτό το σημείο είναι η ξεκούραση και η εξισορρόπηση σώματος και πνεύματος.

Στο τέλος της διαδρομής θα μας περιμένουν τα οχήματα 4χ4 και θα μας μεταφέρουν στην τοποθεσία Ντίζα, όπου και θα μας περιμένει το λεωφορείο μας.
Στάση στο χωριό Περιβόλι για φαγητό καφέ.
Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

🥾Ώρες πεζοπορίας 5.30
Βαθμός δυσκολίας Β+ [Μέτριος με καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική ανάβαση 500μ
Υψομετρική κατάβαση 500μ

🆘 Όσοι δεν θέλουν να κάνουν όλη τη διαδρομή, μπορούν να πεζοπορήσουν μέχρι την τοποθεσία Σμιξώματα και να επιστρέψουν στο καταφύγιο.

🥾Ώρες πεζοπορίας 2.30

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

💲Το κόστος ανά άτομο είναι 120 ευρώ για όσους μείνουν στο καταφύγιο και 110 για όσους μείνουν με σκηνή
και περιλαμβάνει:

👉 Τη μεταφορά απο Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή.
👉 Τη διαμονή στο καταφύγιο [χωρίς πρωινό], με χρήση τουαλέτας με ζεστό νερό.
👉 Τα μαθήματα γιόγκα απο πιστοποιημένη δασκάλα
👉 Συνοδούς Βουνού με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών στις πεζοπορίες μας
👉 Το συντονισμό και τη οργάνωση από το Trace Your Eco

🆘- Η διαμονή μας θα γίνει στο καταφύγιο της Βωβούσας σε δωμάτια με κουκέτες ή με σκηνή στο διαμορφωμένο χώρο έξω από το καταφύγιο, και θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους του καταφυγίου[μπάνια-τουαλέτες].
-Το καταφύγιο διαθέτει στα δωμάτια , σεντόνια και κουβέρτες.
-Στο χώρο του καταφυγίου υπάρχει πλήρες εστιατόριο με πολύ καλή κουζίνα
-Το λεωφορείο θα μας αφήσει μπροστά στο καταφύγιο, άρα μπορείτε να πάρετε ότι θέλετε
-Το καταφύγιο διαθέτει ρεύμα για να φορτίσετε τα τηλέφωνα σας
-Όποιος δεν διαθέτει σκηνές να μας ενημερώσει ώστε να μπορέσουμε να τον εξυπηρετήσουμε με παροχή σκηνής.

👉🧘Για τα μαθήματα της Γιόγκα θα ήταν χρήσιμο να φέρετε
ένα στρωματάκι
ένα φουλάρι ( όχι ελαστικό )
μικρή κουβέρτα ( για τους διαλογισμούς για όποιους το αισθάνονται καλύτερα )
ένα μικρό μαξιλάρι ή πετσέτα ( αν χρειάζεστε για το κάθισμα οκλαδόν )

👉🧘‍♂️Οι ασκήσεις Γιόγκα που θα πραγματοποιηθούν είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Για οποιαδήποτε τυχόν θέματα υγείας απλώς ενημερώνετε την δασκάλα, ώστε να τις προσαρμόσει ανάλογα.
Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα μαθήματα Γιόγκα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την δασκάλα μας, Ελεάνα Ρούπα, στο τηλέφωνο 6940045162.

 

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες, τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Η εξόφληση 6 ημέρες πριν την έναρξη της δραστηριότητας.

Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων:
Σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα, επιστροφές γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco 4 μέρες νωρίτερα.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα του Trace Your Eco.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε διαφορετική τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
– Ορειβατικό μποτάκι [ημιάκαμπτο ή καλό αθλητικό παπούτσι trail]
– Παντελόνι μακρύ (κατά προτίμηση διαιρούμενο)
– Αντιανεμικό/αδιάβροχο jacket.
– Καπέλο/γυαλιά ηλίου (και αντηλιακή κρέμα).
– Ισοθερμικά- μπλουζάκια διαπνέοντα για τον ιδρώτα
– Φλις για το βράδυ]
– Ορειβατικό σακίδιο 20-30 λίτρων για τις ημερήσιες πεζοπορίες.
– Σκηνή -Υπνόσακος και υπόστρωμα.
– Ράβδοι στήριξης (Μπατόν).
– Υδροδοχείο χωρητικότητας 2 lt.
– Φακός κεφαλής.
– Σνακ [Μπάρες ενέργειας -παστέλια-αποξηραμένα φρούτα-ξηρούς καρπούς]
– είδη ατομικής υγιεινής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).

Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

☎️Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr