Το Trace Your Eco συνεχίζει να προσπαθεί για την ανάπτυξη του βιώσιμου οικοτουρισμού / οινοτουρισμού στην Ελλάδα, μέσα από την εκπαίδευση.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία τελείωσε το Διεθνές SUMMER SCHOOL Tasting the Land – Exploring the living, cultural and agricultural environments of the Halkidiki in Northern Greece από 1-8/9/2023.

Διοργανώθηκε από το Trace Your Eco σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου CzechUniversityofLifeSciences της Πράγας, με τη συμμετοχή 12 μεταπτυχιακών φοιτητών και 3 καθηγητών από τα πανεπιστήμια University of Hohenheim [Γερμανία]- Swedish University of Agricultural Sciences [Σουηδία] – Warsaw University of Life Sciences [Πολωνία] – University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna [Αυστρία] – Wageningen University and Research Centre [Ολλανδία].

Το SUMMER SCHOOL διεξήχθη στις εγκαταστάσεις και στα κτήματα του οινοποιείου DomaineAgrovision στην περιοχή Ξηροπόταμος στην Ιερισσό στην Ανατολική Χαλκιδική.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Το Γενικό διευθυντή κύριο Άγγελο Ζαμάνη και την εταιρεία Domaine Agrovision που με όραμα, έμπνευση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και έχοντας την φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας στήριξε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή το όλο εγχείρημα του Summer School που θα έχει διεθνές αντίκτυπο στην περιοχή της Ιερισσού.

Το Δήμο Αριστοτέλη για την διευκόλυνση κατά την παραμονή των φοιτητών στην Μαθητική Εστία της Αρναίας.

Την πρόεδρο της ΑΧΤΑΔΑ κυρία Μαριλένα Ζαμάνη για την διευκόλυνση παραχώρησης αίθουσας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να κάνουν παρουσίαση των εργασιών τους με το πέρας του SUMMER SCHOOL.

Την κυρία Πολυτίμη Μαρκογιαννάκη απο το @Aristotle’s Paths travel agency P. Markogiannaki που μίλησε με τους φοιτητές του διεθνές Summer Scool, για το πρόγραμμα του Aristotle’ s Paths, καθώς και τις ευκαιρίες- προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα τοπικό πρακτορείο στην περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Τους εργαζόμενους του οινοποιείου Domaine Agrovision που με πολύ μεγάλη χαρά [ και παρόλη την κούραση λόγω τρύγου ] ξενάγησαν και βοήθησαν τους φοιτητές, στις εργασίες του μεταπτυχιακού τους κατά την επίσκεψη μας.

Τον Κύριο Άγγελο Γκαγκάνη πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας για την βοήθεια του κατά την παραμονή των φοιτητών στην Αρναία. Υ,Γ. Το Trace Your Eco από το 2022 έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Czech University of Life Sciences της Πράγας , για τη διεξαγωγή των θερινών προγραμμάτων των μεταπτυχιακών του στην Ελλάδα.

Προσκαλούμε όποιον φορέα-εταιρεία ενδιαφέρεται για συνεργασία να επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχοντας ως κύριο μέλημα μας το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για τη Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας μέσα από ουσιαστικές δράσεις.

Γιατί ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε!

Trace Your Eco…τρόπος ζωής!

Επόμενες πεζοπορίες

Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Πίνδος και Ροδόπη

είναι μερικοί από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.