Το Trace Your Eco στα πλαίσια του προγράμματος “Saving Europe’s free flowing wild river Vjosa/Aoos” Vjosa-Transboundary-national-Park-AoosVjosa-243449343138603/ που συνδιοργανώθηκε από την Πίνδος Περιβαλλοντική http://www.pindosperivallontiki.org και το Protect Aoos, συμμετέχει ενεργά από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο River trekking κατά μήκος του ποταμού Αώου με ομάδα 12 εθελοντών του.
Μία μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη και προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της περιοχής της Ηπείρου και ενάντια στην κατασκευή φραγμάτων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους των χωριών που διασχίζει ο Αώος, (Βάλια Κάλντα- χωριά Λάκας Αώου- Κόνιτσα) και να τους ενημερώσουν για τα σχέδια εκτροπής και για οποιαδήποτε παρέμβαση που θα αλλοίωνε – επιβάρυνε ανεπανόρθωτα τον ποταμό Αώο και την περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου .
Η περιοχή αυτή της Ηπείρου είναι από τις πιο παρθένες και μοναδική στην Ευρώπη με εντυπωσιακές πεζοπορικές/ορειβατικές διαδρομές παράλληλα με τον ποταμό Αώο.
Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκπληκτική προσπάθεια για 4 ημέρες!

ποταμός Αώος

ποταμός Αώος

εθελοντισμός

Επόμενες πεζοπορίες

Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι, Πίνδος και Ροδόπη

είναι μερικοί από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.