Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας 19-21 Ιουνίου 2021

Τριήμερο Αγ. Πνεύματος στο Παναιτωλικό του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για μία οροσειρά που καταλαμβάνει την περιοχή από τα βόρεια – κεντρικά έως τα ανατολικά του νομού, κατά μήκος των συνόρων με τον νομό Ευρυτανίας.
?Είναι κατάφυτο από απέραντα δάση με έλατα και από τις πλαγιές του πηγάζουν άφθονα νερά. Η αλπική του ζώνη είναι σχετικά μέτριας έκτασης λόγω υψομέτρου κάτω των 2.000 μέτρων, όμως οι αλλεπάλληλες – άλλοτε οξείες κι άλλοτε ομαλές – κορυφές του, είναι που του προσδίδουν μια μοναδική και άγρια ομορφιά.
?Θα γίνoυν όμορφες διαδρομές στην περιοχή καθώς και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Αιτωλοακαρνανίας τον Κατελάνο στα 1924 μέτρα υψόμετρο!.
?Η διαμονή μας θα γίνει στο εντυπωσιακό καταφύγιο του Παναιτωλικού που είναι χτισμένο με κορμούς δένδρων Φιλανδίας, και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.170 μέτρων στη θέση “Διασελάκι”
Το καταφύγιο-σαλέ διαθέτει πλήρη ξενοδοχειακό εξοπλισμό και θέρμανση με ηλεκτρικούς θερμοπομπούς (καλοριφέρ), καθιστικό για καφέ-πρωϊνό ή φαγητό, τουαλέτες με ζεστό νερό.
? Η θέα από το κιόσκι του καταφυγίου είναι πανοραμική, μπορεί κανείς να δει από τα βουνά της Πελοποννήσου μέχρι της Ν.Α. Ηπείρου, τον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, τις λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία και Οζερό, τις τεχνητές λίμνες από τα φράγματα στον ποταμό Αχελώο, και τα Ακαρνανικά όρη και τα όρη Βάλτου.
? Μία ακόμη μοναδική εμπειρία με την πιο χαρούμενη Παρέα σε περιμένει!
? Trace Your Eco…τρόπος ζωής!
 
 
 
==== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ====
 
 
Σάββατο 19/6
Αναχώρηση στις 7.00πμ από την πλατεία Αριστοτέλους [άγαλμα Βενιζέλου] για το Αγρίνιο.
Μέσω Εγνατίας και Ιόνιας οδού άφιξη στο Αγρίνιο και στην συνέχεια στο χωριό Περιστέρι. [Θα γίνουν στάσεις στο δρόμο].
Στο χωριό [Περιστέρι] θα μας αφήσει το λεωφορείο , ενώ τα πράγματα μας θα μεταφερθούν με όχημα 4χ4 στο καταφύγιο. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Στην αρχή σε αγροτικό δρόμο και μετά σε εύκολο μονοπάτι προς το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αγρινίου στο όρος Παναιτωλικό σε ελατόφυτη περιοχή στη θέση “Διασελάκι” σε υψόμετρο 1.170 μέτρων.
Ώρες πεζοπορίας 1.30
Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, και ξεκούραση γύρω από το εντυπωσιακό τζάκι της σάλας!
 
 
Κυριακή 20/6.
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την κορυφή του Κατελάνου (1.922μ]. Μία διαδρομή, σε καλογραμμένο και καλά σημαδεμένο μονοπάτι. Θα φτάσουμε στη ράχη της Κόκας και στη συνέχεια στο διάσελο του Κατελάνου [1600μ]. Εδώ η ομάδα που επιθυμεί θα ανέβει στην κορυφή, οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να ακολουθήσουν θα απολαύσουν το διάλειμμα τους. Η θέα σε όλα τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας , της βόρειας Πελοποννήσου και τα νησιά του Ιονίου καθώς και της λίμνης Τριχωνίδας από εδώ ψηλά είναι μοναδική. Ακολούθως και πάλι όλη μαζί η ομάδα θα πάρει το μονοπάτι της επιστροφής για το καταφύγιο.
Ώρες πεζοπορίας 6-7
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική Ανάβαση 752μ
Υψομετρική Κατάβαση 752μ
Χιλιόμετρα 12
Το βράδυ όλοι μαζί φαγητό και κρασί γύρω από την φωτιά προσφορά του Trace Your Eco!
 
 
Δευτέρα 21/6.
Το πρωί μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε κατάβαση 1 ώρας στο χωριό Περιστέρι για να μας παραλάβει το λεωφορείο μας. Τα πράγματα μας θα μεταφερθούν με όχημα 4χ4 στο λεωφορείο. Στην συνέχεια προορισμός μας το χωριό Αγ. Σοφία Θέρμου για να πεζοπορήσουμε μέχρι τους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου. Θα κάνουμε στάση για μια βουτιά και τις απαραίτητες φωτογραφίες και επιστροφή πάλι στην Αγ. Σοφία.
Ώρες πεζοπορίας με επιστροφή 3.30
Υψομετρική Κατάβαση 262
Υψομετρική Ανάβαση 262
Χιλιόμετρα 5,08
Υ.Γ. Όποιος δεν θέλει να πεζοπορήσει μπορεί να περιμένει στο χωριό της Αγ. Σοφίας και να απολαύσει τον καφέ του.
Στάση για φαγητό-καφέ και το απόγευμα αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.
 
 
Το κόστος συμμετοχής είναι 130 ευρώ ανά άτομο
Περιλαμβάνει:
 
? Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη -Αγρίνιο -Θεσσαλονίκη
? Τη διαμονή- διατροφή του οδηγού
? Τη διαμονή για 2 βράδια στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αγρινίου [χωρίς πρωινό]
? Τη μεταφορά των αποσκευών από και προς το καταφύγιο με οχήματα 4χ4
? 1 γεύμα το Σάββατο το βράδυ προσφορά του Trace Your Eco [Μακαρονάδα-φέτα-σαλάτα-κρασί] κλπ.
? Τη συνοδεία από 2 έμπειρα στελέχη συνοδούς βουνού του Trace Your Eco, γνώστες της περιοχής που θα κινηθούμε.
? Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco.
 
 
?Στο καταφύγιο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, όπου μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας από υλικά του καταφυγίου (καφέ, τσάι του βουνού). Μπορεί να φέρει και όποιος θέλει δικά του πράγματα και να μαγειρέψει εννοείται!
?Στο χωριό Περιστέρι υπάρχει ταβέρνα που αναλαμβάνει και delivery στο καταφύγιο [ΚΡΕΑΤΙΚΆ]
 
 
?Το καταφύγιο διαθέτει 3 σάλες με κουκέτες που μπορούν να
φιλοξενήσουν συνολικά 42 άτομα [εμείς θα είμαστε 32 άτομα και θα μοιραστούμε αναλόγως]
?Το καταφύγιο διαθέτει θερμοπομπούς στις σάλες ύπνου. Καλό θα είναι να έχετε 2 σεντόνια μαξιλαροθήκη ή τον υπνόσακό σας και παντόφλες.
?Υπάρχουν τουαλέτες και μπάνια με ζεστό νερό
?Έχει εννοείται ρεύμα και πρίζες ώστε να φορτίσετε τα κινητά σας.
 
 
?Να σας ενημερώσουμε ότι λόγω περιορισμένων θέσεων [Μόνο 32 άτομα] ,θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας μόνο σε αυτούς που θα δηλώσουν την συμμετοχή τους εγκαίρως καταβάλλοντας προκαταβολή 40 ευρώ
 
 
====ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ===
 
✅ Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 40 ευρώ μέσα στις επόμενες 5 ημέρες από την δήλωση συμμετοχής τους στον παρακάτω λογαριασμό.
Η εξόφληση θα γίνει 5 ημέρες πριν την αναχώρηση μας
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησής σας.
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης].
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 5 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Trace. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
 
===ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ===
?Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια ]
?Μπαστούνια πεζοπορίας (Μπατόν) Προαιρετικά
?Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
?Αδιάβροχο μπουφάν, μπλούζα φλις
?Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
?Υπνόσακο η σεντόνια για το καταφύγιο- παντόφλες
?Σνακ για τις πεζοπορίες (όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
?Μάσκα για το λεωφορείο, αντισηπτικό για τα χέρια
? Όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
 

====== ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ======

 

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

====== ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ======

Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr