🌲Tracers ετοιμαστείτε για μία ακόμα πανέμορφη και άγνωστη για πολλούς πεζοπορική διαδρομή σε αυτή την μη τουριστική πλευρά του βόρειου Ολύμπου.
Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή η οποία ενώνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης.
Το μονοπάτι αυτό όπως και αρκετά άλλα ακόμα τα τελευταία χρόνια έχουν σημανθεί και καθαριστεί από τον δραστήριο σύλλογο του Ε.Ο.Σ Βροντούς.
👌Μία διαδρομή πανέμορφη με μαγευτικά ρυάκια, ονειρικές λιμνούλες και εναλλαγές χρωμάτων της φύσης, άγνωστη για πάρα πολύ κόσμο με τους καταρράκτες της Αγ. Κόρης να κλέβουν την παράσταση!
~Η Αγία Κόρη.
Το προσκύνημα της Αγίας Κόρης βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, 4 χιλ. από το χωριό Βροντού, στο βάθος ενός πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση, στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει τα 180 σκαλοπάτια .
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα απ’ την περιοχή των Ιωαννίνων, την οποία θέλησε να πάρει στο χαρέμι του ο Αλή Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει, κατέφυγε στον Όλυμπο στην περιοχή της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανάβλυζε αγίασμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη της ένα μικρό εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομά της, την ονόμασαν Αγία Κόρη. Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας.~
Κυριακή 16/6
🚌Αναχώρηση με λεωφορείο το πρωί από Θεσσαλονίκη:
Αναλυτικά:
🚏 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
🚏 7.15πμ από πλατεία Αριστοτέλους [Αγαλμα Βενιζέλου] στην Εγνατία
🚏7.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ
Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας.
Προορισμός μας το χωριό Βροντού και η περιοχή τον Αγίων Αποστόλων.
🚶♂️Από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας και αφού κάνοντας μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή μέσα σε δάσος θα καταλήξουμε στην Αγ.Κόρη με τους πανέμορφους καταρράκτες, όπου και θα βουτήξουμε στα πεντακάθαρα νερά που δημιουργούν μικρές και μεγάλες βάθρες!
Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μας κινείται υπό σκιά με πλούσια βλάστηση και όμορφα τοπία.
Στο παρκινγκ της Αγ. Κόρης θα μας περιμένει το λεωφορείο μας.
⛱Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο στην παραλία της Γρίτσας Λιτοχώρου όπου και θα έχουμε τον χρόνο για μπάνιο στην θάλασσα, φαγητό, καφέ.
Μια εκδρομή με μυρωδιές και χρώματα καλοκαιριού!
Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
🥾Ώρες πεζοπορίας 4.
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 350μ.
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 350μ
.Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Κόστος Συμμετοχής 25 ευρώ
Περιλαμβάνει:
👉Την μεταφορά με λεωφορείο θεσσαλονίκη-Ανω Βροντού-Παραλία Γρίτσας -θεσσαλονλικη
👉Συνοδούς Βουνού για την πεζοπορία με διεθνή πιστοποίηση πρώτων Βοηθειών
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό [25 ευρώ] στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής.
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 4 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Ορειβατικά μποτάκια η καλά αθλητικά παπούτσια Trail
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Πετσέτα -Μαγιό
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε.
Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp) και στο email: info@traceyoureco.gr
Έτοιμοι για την εμπειρία;
Ημέρα(ες)
:
Ώρα(ες)
:
Λεπτό(ά)
:
Second(s)
Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;
Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.
Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;
Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.
Δείτε τους όρους χρήσης.
Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.
ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr