Λίμνη Τριαδίου “Μονοπάτι Αλεπούς” 4 Νοεμβρίου 2023

✅Το Trace Your Eco συνεχίζοντας τις δράσεις του για ανάδειξη νέων πεζοπορικών/περιπατητικών διαδρομών πριν από 5 χρόνια με ιδίους πόρους καθάρισε και έκανε σήμανση [με κόκκινα/κίτρινα σημάδια] ένα πανέμορφο μονοπάτι γύρω από την άγνωστη μέχρι προσφάτως, τεχνητή λίμνη του Τριαδίου.

💚Είμαστε περήφανοι που το ‘Μονοπάτι της Αλεπούς’ έγινε προορισμός και αγαπήθηκε από τους περιπατητές της Θεσσαλονίκης.

🙏Σας προσκαλούμε το Σάββατο 4/11 να πεζοπορήσουμε αυτή την πανέμορφη διαδρομή.

🌲Η τεχνητή λίμνη Τριαδίου, χωμένη μέσα στα βουνά και στο δάσος που την πλαισιώνει, αποτελεί μια μικρή όαση απόδρασης για το νομό της Θεσσαλονίκης.
Μόλις τρία χιλιόμετρα Βόρειο-ανατολικά του οικισμού Τριαδίου Θέρμης, σε υψόμετρο 250 μέτρων, απλώνεται ένας υδάτινος φορέας με περίμετρο 1500 μέτρων.
Η λίμνη συνδέεται με υδροφόρες πηγές που κατεβαίνουν από το βουνό του Χορτιάτη.

🦊Το μονοπάτι πήρε την ονομασία του από μία μεγάλη Αλεπού που συνάντησαν τα μέλη του Trace Your Eco μέσα στο δάσος κατά την καταγραφή και σήμανση της διαδρομής.
Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να τιμήσουμε το τόσο όμορφο θηλαστικό, αλλά και να δείξουμε πόσο σημαντικό είναι το δάσος και η λίμνη στο οικοσύστημα μας που βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

Σάββατο 4/11
Το ραντεβού μας είναι στις 9.15πμ στο Τριάδι [Μνήματα Τριαδίου-Απέναντι από το Σχολείο]

🚌Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 67 .
Δείτε εδώ τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Η διαδρομή μας ξεκινάει στην αρχή σε αγροτικό δρόμο και αφού φτάσει στη Λίμνη Τριαδίου, συνεχίζει σε μονοπάτι στην πλαγιά λόφου. Βγαίνει ξανά σε αγροτικό δρόμο, και μετά σε μονοπάτι μέχρι τα ερείπια του χωριού Μερσινούδα στους πρόποδες του Χορτιάτη.

📌Το χωριό Μερσινούδα κατοικούνταν από Τούρκους (στα τουρκικά Ισενλί). Το 1924 με την ανταλλαγή εγκαταστάθηκαν εδώ 37 οικογένειες προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Την επόμενη χρονιά το χωριό εγκαταλείφθηκε και ερημώθηκε. Σήμερα μόνο πέτρινα χαλάσματα μαρτυρούν ότι κάποτε σε αυτό το μέρος ζούσαν άνθρωποι!
Εδώ θα κάνουμε και μία μεγάλη στάση για να θαυμάσουμε το τοπίο και την πανέμορφη θέα του Θερμαϊκού Κόλπου.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας που γίνεται από διαφορετικό μονοπάτι και επιστρέφει ξανά στην Λίμνη τελειώνοντας στο Τριάδι.

📌Στο Τριάδι έχουμε την δυνατότητα εάν θέλουμε να καθίσουμε για φαγητό-καφέ.

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 400μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 400μ

Υ.Γ 1 Η πεζοπορία μας γίνετε σε αγροτικό δρόμο και σε μονοπάτι
Υ.Γ 2 Είναι διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν και αρχάριοι που έχουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση και θέλουν να ξεκινήσουν πεζοπορία με τους Tracers!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά ή μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος Συμμετοχής 10 ευρώ
Περιλαμβάνει:
👉Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας από 2 συνοδούς βουνού με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[Δικαιούχος Trace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής.
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Τυχόν τραπεζική προμήθεια θα επιβαρύνει εσάς και σε περίπτωση που χρεωθούμε εμείς με τραπεζική προμήθεια μεταφοράς θα κληθείτε να καλύψετε την χρηματική διαφορά.
Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας[Πέμπτη], σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.

Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Ορειβατικά μποτάκια
– Μπαστούνια- μπατόν πεζοπορίας [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα, μπάρα ενέργειας- σοκολάτα- ξηρούς καρπούς- παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε.
Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.

Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.

Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).

Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp) και στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr