Hiking Christmas Πέντε Πύργοι 1710μ Κυριακή 19/12/2021

Σαν Tracers που είμαστε…και αναζητώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων όπως κάνουμε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας προσκαλούμε να στολίσουμε ΟΛΟΙ μαζί το δικό μας Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτή την φορά χωμένοι στην καρδιά του πανέμορφου δάσους της Άνω Μηλιάς στα Πιέρια.
Η Άνω Μηλιά είναι χωριό του νομού Πιερίας, στο δήμο Κατερίνης.
Στο χωριό σώζονται ερείπια από τον περίφημο Πύργο των Λαζαίων, της γνωστής οικογένειας κλεφτο-αρματολών του Ολύμπου.
Σε ένα μικρό πεύκο κοντά σε μικρό ναό του χωριού σώζεται ακόμα και σήμερα ο σιδερένιος σταυρός που χάραξε το 1763 ο Κοσμάς ο Αιτωλός, σε ανάμνηση της επίσκεψής του και της διδασκαλίας του στην Πιερία.
Περπατώντας στο μονοπάτι της Αγάπης θα συναντήσουμε τους ηλικιωμένους γίγαντες που στέκονται περήφανοι εκεί 200..300..500 χρόνια, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά πόσο. Μνημεία της φύσης, οι αιωνόβιες καστανιές, άλλες όρθιες και άλλες ξαπλωμένες στο χώμα από το πέρασμα των χρόνων ή από την ανθρώπινη παρέμβαση προκαλούν το θαυμασμό μας!

Σας περιμένουμε για μια πανέμορφη Χριστουγεννιάτικη πεζοπορία.

.

 

💚Συνεχίζοντας τις προσπάθειες μας για Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας μέσα από ουσιαστικές δράσεις και έχοντας ως κύριο μέλημα το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την @Lalitsa, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, μια ομάδα ανθρώπων με όραμα που αποφάσισε να αναδείξει όλα τα παραπάνω και να εφαρμόσει καλές πρακτικές.
Για αυτό το σκοπό τα έσοδα από την εκδρομή μας αυτή, θα δοθούν από το Trace Your Eco στη Λαλίτσα για την εκτύπωση αφίσας 61χ86, με τίτλο «Ορχιδέες του Ολύμπου», που θα διανεμηθεί δωρεάν σε εκπαιδευτικές μονάδες των Νομών Λάρισας και Πιερίας (1.000 τμχ).
👉Επίσης όσοι συμμετέχουν στην εκδρομή μας θα πάρουν και αυτοί από μια αφίσα με τις «Ορχιδέες του Ολύμπου»!

Σας περιμένουμε για μία μοναδική Χριστουγεννιάτικη πεζοπορία στα πανέμορφα Πιέρια!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
🚌 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 7.00 π.μ.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου].
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση πριν από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης, μπροστά στο Μασούτη (στο πάρκινγκ) στις 7.10πμ για όσους Tracers μένουν δυτικά της πόλης.

🍁Προορισμός μας το χωριό της Άνω Μηλιάς, όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από το χωριό στην αρχή στο πανέμορφο «Μονοπάτι της Αγάπης» μέσα σε εκπληκτικό δάσος από καστανιές, έλατα και οξυές.
Εδώ θα στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, με οικολογικά στολίδια από κάρτες, μπισκότα, μπαλόνια, κορδέλες κ.α που θα έχει φέρει μαζί του ο καθένας μας .
Γύρω από το δέντρο αυτό θα ανταλλάξουμε ευχές, θα πούμε τα κάλαντα και θα στήσουμε ένα μικρό γλέντι, με μελομακάρονα , κουραμπιέδες, κονιάκ και ότι άλλο θέλει να φέρει ο καθένας μας!

Μετά από 40 λεπτά
Θα περάσουμε από το ορειβατικό καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Κατερίνης, και στην συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα για 2 διαδρομές ανάλογα με την διάθεση μας!

🚶α] Ανάβαση στην κορυφή Πέντε Πύργοι [1710 μ] μέσα από δάσος πεύκου και οξιάς, με θέα τις κορυφές του Ολύμπου!

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30
Βαθμός δυσκολίας Β[Μέτριος]
Υψομ. Διαφορά ανάβασης 710μ
Υψομ. Διαφορά κατάβασης 710μ
Πεζοπορική ανάβαση όπου μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον απαραίτητο εξοπλισμό

🚶β] Για όσους θελήσουν να περπατήσουν λιγότερο υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσουν στο μονοπάτι των Μουσών .
Μία πολύ όμορφη και εύκολη κυκλική διαδρομή μέσα σε δάσος οξιάς, ξεκινάει από το καταφύγιο περνώντας από όμορφα τοπία και στην συνέχεια επιστρέφει στο καταφύγιο.

🥾Ώρες πεζοπορίας 2.30.
Βαθμός δυσκολίας Β[Μέτριος]
Υψομ. Διαφορά ανάβασης 150μ
Υψομ. Διαφορά κατάβασης 150μ

Στο χωριό υπάρχει ταβέρνα για φαγητό-καφέ. Θα έχουμε τον χρόνο μετά την πεζοπορία μας να καθίσουμε!

Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
👉Οι διαδρομές είναι εύκολες και πολύ όμορφες μέσα σε δάσος και μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά με την συνοδεία γονέων.

 
 
 
 
 
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά ή μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Κόστος Συμμετοχής 20 ευρώ
Περιλαμβάνει:
👉Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο και επιστροφή.
[ Η μετακίνηση μας δε θα ξεπερνά το 85% των προβλεπόμενων θέσεων μεταφοράς αριθμού επιβατών, στο λεωφορείο.]
👉Τη συνοδεία στην πεζοπορία μας (2 συνοδούς βουνού, έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών).
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco.
Για όποιον ενδιαφέρετε να μας ακολουθήσει με δικό του όχημα, το κόστος συμμετοχής θα είναι 15 ευρώ.
 
 
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομής.
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες, μας παρακρατάνε 4 ευρώ, τα έξοδα αυτά επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Ενημερωτικά οι πληρωμές για τις εκδρομές μας θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης! [Ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναλλαγές από το γραφείο μας μέχρι νεωτέρας]
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας.[Πέμπτη] .Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

 
 
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια-η καλά αθλητικά παπούτσια Trail βουνού ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα, μπάρα ενέργειας -σοκολάτα -ξηρούς καρπούς -παστέλι)
-Μία αλλαξιά ρούχα που θα τα αφήσετε στο λεωφορείο
-Μάσκα-αντισηπτικό για το λεωφορείο.
 
 
 
 
 
 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
Στο λεωφορείο θα πρέπει να φοράμε μάσκα.
Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας και θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί , ή να έχουν νοσήσει, ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.

Μένουμε ασφαλείς… πάμε βουνό!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr