Χαϊντού-Λειβαδίτης- Φρακτό 26-28 Οκτωβρίου 2021

Tracers ετοιμαστείτε για μία ακόμη εντυπωσιακή εκδρομή στο δασικό οικοσύστημα του Εθνικού πάρκου οροσειράς Ροδόπης .
Μία εκδρομή γεμάτη από χρώματα και αρώματα της φθινοπωρινής φύσης!
Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δούνε μοναδικά σημεία της φύσης και να απολαύσουν με ασφάλεια αυτή την εντυπωσιακή φθινοπωρινή παλέτα χρωμάτων στην μαγευτική Ροδόπη .
Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μοναδικό δασικό σύμπλεγμα, από δέντρα που δεν συναντώνται πουθενά στην Ελλάδα!
Το δασικό οικοσύστημα της Δυτικής Ροδόπης αποτελεί το όριο εξάπλωσης των δασών της μεσευρώπης (νότιο) και των δασών της μεσογείου (βόρειο). Ως εκ τούτου περιλαμβάνει δάση με φυτικά είδη και τοπία μοναδικά για τη χώρα μας, όπως δάσος ερυθρελάτης και σημύδας και τοπία μεσευρωπαϊκά.
Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:
✅ Όμορφη και βατή πεζοπορία στο δάσος Χαιντούς στα σύνορα με τη Βουλγαρία, έναν επίγειο παράδεισο με θεόρατες αιωνόβιες οξιές ύψους άνω των 30 μέτρων..
✅ Πεζοπορία σε μονοπάτι πνιγμένο στις οξιές, τα σφεντάμια, τους φράξους και τις φλαμουριές μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Λειβαδίτη [η Τραχωνίου],τον μεγαλύτερο των Βαλκανίων!
✅ Πεζοπορία στο παραμυθένιο Παρθένο Δάσος Φρακτού που είναι το πιο άγριο δάσος της χώρας μας και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα, εναπομείναντα, αδιατάρακτα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης. Έχει κηρυχθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, ήδη από το 1980, λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας.
Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε την αυθεντική φθινοπωρινή Ροδόπη!!
Μία εκδρομή ..για λίγους!!
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Τρίτη 26/10
✅ Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στης 8.00πμ μπροστά απο το Σουπερ Μάρκετ Μασούτης πριν την αερογέφυρα της Σταυρούπολης επι της οδού Λαγκαδά, ώστε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί.
Προορισμός μας το Παρανέστι Δράμας. Ταχτοποίηση στον ξενώνα μας, και στην συνέχεια, θα μεταφερθούμε με mini Bus στην περιοχή Διποτάματα για να επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Αγ.Βαρβάρας με ύψος πάνω από 10μ.
Στην συνέχεια θα πεζοπορήσουμε σε πανέμορφο μονοπάτι δίπλα από το Αρκουδόρεμα με τερματισμό το Παρανέστι.
[Η διαδρομή μας είναι μέρος του υπερμαραθώνιου αγώνα WFT που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην περιοχή.]
Ώρες πεζοπορίας 4
Βαθμός δυσκολίας μέτριος [Β]
Όσοι δεν θελήσουν να πεζοπορήσουν θα έχουν την δυνατότητα εάν θέλουν να κάνουν rafting από το φράγμα της Πλατανόβρυσης μέχρι την γέφυρα του Νέστου στο Παρανέστι με τους υπεύθυνους του Forestis.
[Το κόστος της κατάβασης ανά άτομο είναι 25 ευρώ]
Παρακαλούμε όσοι θα θελήσουν να κάνουν Rafting να μας το δηλώσουν για να ενημερώσουμε τους υπευθύνους του Forestis.γιατί εκείνες τις ημέρες θα έχει αρκετό κόσμο στην περιοχή!
Φαγητό στο ξενοδοχείο μας η στο χωριό.
Τετάρτη 27/10
✅ Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το Παρθένο δάσος του Φρακτού.
Ένας θησαυρός της φύσης κρυμμένος καλά στις εσχατιές της Ελλάδας θα απλωθεί μπροστά μας καθώς θα τον διασχίζουμε! Τοπία μοναδικά που μόνο λίγοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να τα δούνε!!!
Μέσω ασφάλτινου δρόμου θα φτάσουμε στα Θερμιά, και στην συνέχεια σε βατό αγροτικό δρόμο μήκους 20χλμ
Θα περάσουμε από την γνωστή πλέον διασταύρωση με το τοπωνύμιο “Ζήτα”, και στην συνέχεια τελικός μας προορισμός το δασικό εργοτάξιο του Φρακτού και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του! Ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ελλάδας με αρχέγονα δάση.
Θα πεζοπορήσουμε στην καρδιά του Παρθένου Δάσους Φρακτού του πιο άγριου δάσους της Ελλάδας!! Εδώ τρέχει το Αχλαδόρεμα, το οποίο στο διάβα του δημιουργεί τρεις σκαλωτούς καταρράκτες που βρίσκονται στη μέση ενός μικτού δάσους από οξυές, ερυθρελάτες, δασικές πεύκες και σημύδες.
Αφού απολαύσουμε το μαγευτικό αυτό τοπίο θα πάρουμε το μονοπάτι της επιστροφής από την ίδια διαδρομή μέχρι τα αυτοκίνητα μας.
Ώρες πεζοπορίας 4.30-5
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψ. Ανάβαση: 387 μ.
Υψ. Κατάβαση: 387 μ
Στην επιστροφή μας όσοι θελήσουν θα έχουν την δυνατότητα για ένα ζεστό μπάνιο στα Θερμιά! [Πιστέψτε μας μια εμπειρία μοναδική!!!]
Φαγητό στο Παρανέστι.
Πέμπτη 28/10
✅ Μετά το πρωινό μας μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε για το χωριό του Λειβαδίτη για να επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καταρράκτη της περιοχής που θεωρείτε ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων. Μικρή πεζοπορία 2.3 ωρών.
Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε το Δασικό χωριό του Ερυμάνθου, και αφού παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας μικρή πεζοπορική διαδρομή στο δάσος και την κορυφή της Χαιντούς ή “Δρυμός” 1617 μ. με την εντυπωσιακή θέα.
🥾 Ώρες πεζοπορίας 3
Βαθμός δυσκολίας Β+[ Μέτριο]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 300μ
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 300μ
👉 Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει την πεζοπορία στο δάσος και την κορυφή της Χαιντούς , μπορεί να απολαύσει καφέ-φαγητό στο εστιατόριο του Δασικού χωριού.
Επιστροφή στο Δασικό χωριό και στην συνέχεια μπορούμε να πάμε για φαγητό σε κοντινό χωριό.
Τέλος εκδρομής.
 
 
 
Υ.Γ. Για να μειώσουμε το κόστος της εκδρομής η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα [Όσοι δεν έχουν αμάξι να μας ενημερώσουν ώστε να κανονίσουμε την μεταφορά τους με κάποιο απο τα αυτοκίνητα που θα έχουν θέσεις. Το κόστος ανά άτομο για την μεταφορά 4 ατόμων σε ένα αμάξι είναι περίπου 30 ευρώ και για τις 3 ημέρες
Λόγω περιορισμένων θέσεων στον ξενώνα μας δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας! [Μόνο 18 άτομα!!]
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
Κόστος Συμμετοχής ανά άτομο 160 ευρώ
Περιλαμβάνει:
👉 Την διαμονή μας για 2 βράδια στο ξενοδοχείο Hotel Nessos στο Παρανέστι την Κυριακή το βράδυ.
http://www.hotelnessos.gr/el/nessos/
👉 2 πρωινά
👉 Σνακ-καφέ -χυμό στη πεζοπορία μας στο Φρακτό
👉2 Συνοδους βουνού έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών γνώστες της περιοχής.
👉 Δυνατότητα για δωρεάν μπάνιο για όσους θελήσουν στα ιαματικά λουτρά Θερμιών κατά την επιστροφή μας από το Φρακτό .
👉 Την μεταφορά με mini Bus στον Καταρράκτη της Βαρβάρας.
👉Το συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος από το Trace Your Eco
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να καταβάλλουν προκαταβολή 60 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.
μέσα σε 5 ημέρες από την δήλωση συμμετοχής τους
[ Η εξόφληση θα γίνει 7 ημέρες πριν την εκδρομή ]
Σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνετε η συμμετοχή τους και οι θέσεις τους δίνονται στους επόμενους ενδιαφερόμενους!!
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 8 ημέρες πρίν.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.[κρατήσεις δωματίων -έξοδα εκδρομής]
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
👉Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια-η καλά αθλητικά παπούτσια Trail βουνού ]
👉Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
👉Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
👉 καπέλο-σκούφο-γάντια [είμαστε τέλος Οκτωβρίου και θα είμαστε στα ψηλά!]
👉 Ζεστά ρούχα
👉Αδιάβροχο μπουφάν
👉Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1. λίτρο)
👉Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
👉Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.
 
 
Μέτρα ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
❤️Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική πολυήμερη εξόρμηση, και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Μένουμε ασφαλείς… πάμε βουνό…
 
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας του.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.
 
Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr