Φαράγγι του Βίκου- Ζαγοροχώρια| Πρωτομαγιά 29-30/4-1/5

💯Μία εκπληκτική εκδρομή πεζοπορίας στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου.
Ετοιμαστείτε να γνωρίσουμε την καταπληκτική φυσική ομορφιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου Αώου μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου.

🟢Ελάτε να περπατήσουμε στα πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου με τα πετρόχτιστα γεφύρια του και το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου που είναι και το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως!!

🔴Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους-πλάτους-ύψους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness.
Βρίσκεται στον πυρήνα του Εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου, περιοχή που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας εξαιτίας της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της. Έχει μήκος 11 περίπου χιλιόμετρα και το διασχίζει ένας χείμαρρος που στην έξοδο του φαραγγιού γίνεται ο πανέμορφος ποταμός Βοϊδομάτης, με τα πεντακάθαρα και διαυγή νερά του.

🟡Το Ζαγόρι είναι περιοχή στην οροσειρά της Πίνδου, στην Ηπειρο, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην περιοχή υπάρχουν 46 οικισμοί τα αποκαλούμενα Ζαγοροχώρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 29/4
Δίκορφο-Κήποι
Το ραντεβού μας είναι στις 10.30πμ στην είσοδο του χωριού Ελάτη. Από εδώ θα συνεχίσουμε για 15 λεπτά με το αυτοκίνητο, μερί το σημείο που θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας.
Η διαδρομή μας διασχίζει το ρέμα της Ντόβρης, περνάει από το παλιό ξωκλήσι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Συναντάει ξέφωτα εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με τα έλατα να κυριαρχούν στις δασωμένες πλαγιές.
Θα περάσουμε από το γεφύρι της Σιώμενας, το πρώτο πέτρινο γεφύρι της διαδρομής. Το διασχίζουμε και συνεχίζουμε την πορεία μας παράλληλα με την ροή του ρέματος μέσα στην πυκνή βλάστηση. Σε απόσταση 1200 μέτρων και μετά από 25 περίπου λεπτά από το πρώτο, συναντάμε και διασχίζουμε το δεύτερο πέτρινο γεφύρι της Ντόβρης. Στην κοίτη του ρέματος, οι επάλληλες διαστρωματώσεις των πετρωμάτων δημιουργούν εντυπωσιακούς μικρούς καταρράκτες και όμορφες υδάτινες λεκάνες
Μετά από 1200 μέτρα θα περάσουμε και το τρίτο και μεγαλύτερο γεφύρι της Ντόβρης που γεφυρώνει το Μπαγιώτικο ρέμα και όχι το ρέμα της Ντόβρης, που ενώνεται με το Μπαγιώτικο 100 μέτρα χαμηλότερα. Πήρε όμως το όνομα αυτό γιατί βρίσκεται πάνω στον παλιό οδικό άξονα που διέτρεχε όλο το μήκος του ρέματος της Ντόβρης.
Στάση στους Κήπους για καφέ-σνακ και επιστροφή με το λεωφορείο μας για να μας επιστρέψει στα σημεία που αφήσαμε τα αυτοκίνητα μας.

Κυριακή 30/4
Διάσχιση χαράδρας του Βίκου.
Σήμερα ξεκινάμε για να πεζοπορήσουμε στο σπουδαιότερο και εντυπωσιακότερο φαράγγι της Ελλάδας μέσα στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.
Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Μονοδένδρι και θα καταλήξουμε στο χωριό Βίκος.[Διάσχιση] Το ραντεβού μας είναι στης 8.00πμ στο χωριό Μονοδένρι [Στην πλατεία, μπροστά από την εκκλησία του
Αρχικά κατηφορίζουμε προς την κοίτη του φαραγγιού ενώ στη συνέχεια ανηφορίζουμε και κατηφορίζουμε διαδοχικά πεζοπορώντας μέσα σε δασωμένες πλαγιές. Στη συνέχεια συναντάμε τις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη με το πιο κρύο νερό στην Ελλάδα γύρω στους 9 βαθμούς C όπου μπορούμε να κάνουμε μια δροσιστική βουτιά και τέλος ανηφορίζουμε προς το χωριό Βίκος έχοντας εκπληκτική θέα προς το φαράγγι και στη πλευρά της Αστράκας.
Η διαδρομή είναι εκπληκτική και λόγω της πλούσιας βλάστησης η οποία αποτελείται από μεγάλη ποικιλία και αριθμό φυτικών ειδών, τα οποία σύμφωνα με τις έρευνες είναι γύρω στα 1800 είδη.
Το τέλος της διαδρομής μας θα μας βρει στο χωριό Βίκος .
Αφού κάνουμε στάση για να αναπληρώσουμε τις θερμίδες που χάσαμε, θα μεταφερθούμε με λεωφορείο πίσω στο χωριό Μονοδένδρι για να παραλάβουμε τα αυτοκίνητα μας.

🥾Ώρες πεζοπορίας 5.30
Βαθμός δυσκολίας Β + [Μέτριος με καλή φυσική κατάσταση]
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 350μ
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 250μ

🥾Ώρες πεζοπορίας 3.5
Βαθμός δυσκολίας Β[Μέτριος]
Μήκος διαδρομής: 12,2 χιλιόμετρα
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 340μ

Δευτέρα 1/5.Πρωτομαγιά
«Σκάλα της Βίτσας»

Το ραντεβού μας είναι στις 9.30. πμ στο χωριό Βίτσα [στην πλατεία του χωριού]
Από εδώ ξεκινάμε την πεζοπορία μας περνώντας από την εντυπωσιακή πετρόχτιστη «Σκάλα της Βίτσας».
Φτάνουμε στο εντυπωσιακό γεφύρι του Μίσιου που βρίσκεται στην αρχή της Χαράδρας του Βίκου. Στη συνέχεια περνώντας στην απέναντι πλευρά φτάνουμε στο χωριό Κουκούλι.
Εδώ θα κάνουμε την στάση μας για να απολαύσουμε τον καφέ μας και κάποιο σνακ στο παραδοσιακό καφενείο κάτω απο τον Γεροπλάτανο.
Αργότερα κατηφορίζοντας από πλακόστρωτο μονοπάτι φτάνουμε στο γεφύρι του Κόκκορη με ύψος 13 μέτρα και μήκος 23.50 μέτρα .Μέσα από όμορφο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι συνεχίζουμε για να συναντήσουμε το γεφύρι του Μίσιου, και από εδώ ανεβαίνουμε την «Σκάλα της Βίτσας» μέχρι το χωριό της Βίτσας όπου και τελειώνουμε την διαδρομή μας.

🥾Ώρες πεζοπορίας 4..30
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Μήκος διαδρομής: 8 χιλιόμετρα
Υψομετρικό διαφορά κατάβασης 250μ
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 250μ

Τέλος προγράμματος

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος συμμετοχής 170 ευρώ για όσους μας ακολουθήσουν όλες τις ημέρες

Περιλαμβάνει:
👉Έμπειρο συνοδού βουνού για όλες τις ημέρες
👉Τη μεταφορά με λεωφορείο από το χωριό Βίκος στο Μονοδένδρι για την παραλαβή των οχημάτων σας μετά την διάσχιση της χαράδρας του Βίκου.
👉Τη μεταφορά από τους Κήπους στο Δίκορφο για την παραλαβή των οχήματος σας μετά την διάσχιση από Δίκορφο-Κήπους
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Κόστος συμμετοχής 75 ευρώ για όσους μας ακολουθήσουν μόνο στην διαδρομή την πρώτη ημέρα Δίκορφο- Κήποι

Kόστος συμμετοχής 75 ευρώ για όσους μας ακολουθήσουν μόνο στην διάσχιση στο φαράγγι του Βίκου.

Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ για όσους μας ακολουθήσουν μόνο στην διαδρομή την ημέρα της Πρωτομαγιάς στην «Σκάλα της Βίτσας»

Περιλαμβάνει:
👉Έμπειρο συνοδό βουνού
👉Τη μεταφορά με λεωφορείο από το χωριό Βίκος στο Μονοδένδρι για την παραλαβή των οχημάτων σας μετά την διάσχιση της χαράδρας του Βίκου.
👉Τη μεταφορά με λεωφορείο από το χωριό Δίκορφο στο χωριό Κήπους για την παραλαβή των οχημάτων σας μετά την διάσχιση
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

 

Προτεινόμενα ξενοδοχεία για τη διαμονή σας στην περιοχή:

🛌Κάτω πεδινά: Ενοικιαζόμενη μεζονέτα 4 ατόμων πλήρως εξοπλισμένη.
Estia Tsialikis 6977307502
🛌Κάτω Πεδινά: Παραδοσιακός ξενώνας «Ανέμη» https://anemi-zagori.gr/
🛌Άνω Πεδινά: Ορέστη” https://orestishouse.gr/
🛌Άνω πεδινά: Παραδοσιακός ξενώνας «Αμελικό» https://ameliko.gr/
🛌Βίκος : Vikos View https://www.booking.com/hotel/gr/vikos-view.el.html
🛌 Ασπράγγελοι Παραδοσιακός ξενώνας « Αγγέλων καταφύγιο» https://aggelonkatafygio.gr/
🛌Μονοδένδρι «Ματζάτο» https://matzato-hotel.gr/

🚗Η μεταφορά θα γίνει με δικά σας οχήματα. Εάν κάποιος δεν έχει αυτοκίνητο μπορούμε μετά από συνεννόηση μαζί μας να το κανονίσουμε. [Θα μοιραστούν τα έξοδα μετακίνησης , Καύσιμα-διόδια]

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες εκτός Πειραιώς τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση ηλεκτρονικά από διαφορετική τράπεζα μας παρακρατούν εμάς το ποσό τον 4 ευρώ το οποίο θα πρέπει να μας επιστραφεί από εσάς!
Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 5 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας, σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια βουνού ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

👉 Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!

👉 Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό με το Trace Your Eco !

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με τη συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr