Χριστούγεννα στην Ήπειρο 24-25-26/12/2022

Το Trace Your Eco για όλους εσάς που θα βρίσκεστε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην περιοχή της Ηπείρου ετοίμασε και σας προτείνει 3 μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές που θα σας εντυπωσιάσουν!
Είναι βατές για όλους και μπορούν να ακολουθήσουν και παιδιά από 8 χρονών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
 

🎯Σάββατο 24/12 Ποταμός Καλαμάς

Εκκλησοχώρι- Βουτσαράς

🕤Το ραντεβού μας είναι στις 9.30 π.μ. στο χωριό Εκκλησοχώρι στην περιοχή της Ζίτσας [33 χλμ. από τα Γιάννενα].
Ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής του Άνω Καλαμά που διατηρεί αυθεντικά στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Θαυμάσια η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

☕️Θα κάνουμε στάση για να απολαύσουμε έναν καφέ στο χωριό που αξίζει και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας,

🍁🍂🍄σε πανέμορφο μονοπάτι μέσα στο “Μαγικό” δάσος δίπλα στον ποταμό Καλαμά και στη συνέχεια μέσα στο «Ρέμα και τους Καταρράκτες της Βλάχας», 8 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Βουτσαράς, που δεν θα θέλουμε να τελειώσουν!

🍜🍷Στο χωριό έχουμε κανονίσει να φάμε στην ταβέρνα του φίλου μας Νίκου και να απολαύσουμε καλό κρασί!

🚗Μετά το φαγητό μας θα κανονίσουμε για να επιστρέψουμε στο χωριό Εκκλησοχώρι για την παραλαβή των αυτοκινήτων σας. [15 λεπτά]

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30-5 μαζί με τις στάσεις για φωτογραφίες !!
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική κατάβαση 130μ
Υψομετρική ανάβαση 270μ
9χιλ

✅Ποταμός Καλαμάς
Ο Θύαμις, γνωστότερος ως ποταμός Καλαμάς, πηγάζει από την λεκάνη του Παρακάλαμου Ιωαννίνων στην οποία δέχεται και τα νερά του ποταμού Γόρμου. Η περιοχή των Στενών Καλαμά, περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000.
Λόγω της μεγάλης οικολογικής και βιολογικής αξίας τους η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης.

 

🎯Κυριακή 25/12 Πωγωνοχώρια

Λίμνη Ζαραβίνα- Δολό-Γεφύρι της Νονούλως-Αγ.Χριστόφορος

🕤Το Ραντεβού μας είναι στις 9.30πμ. στο χωριό Καλπάκι.

🍂Από εδώ θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί με πρώτη μας στάση στο όμορφο φυσικό τοπίο της λίμνης Ζαραβίνα, που ξεπροβάλλει μέσα από δάσος με βελανιδιές.

⛪️Στην συνέχεια προορισμός μας ο διατηρητέος οικισμός στο χωριό Δολό. Θα πεζοπορήσουμε στο Γεφύρι της Νονούλως με την θέα στο φαράγγι του Κουβαρά και θα ανεβούμε στο παρεκκλησι του Αγ. Χριστόφορου με την εντυπωσιακή θέα

🍜Για φαγητό και τσίπουρο έχουμε κανονίσει στο καφενείο του φίλου μας Βασίλη στο χωριό Πωγωνιανή!!

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30.
Υψομετρική ανάβαση 200μ
Υψομετρική κατάβαση 200μ

✅Το Πωγώνι βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Νομού Ιωαννίνων. Δυτικά και βορειοδυτικά συνορεύει με την Αλβανία, βορειοανατολικά με τα χωριά του λεκανοπεδίου της Κόνιτσας και με το Ζαγόρι, και νότια με το Νομό Θεσπρωτίας.

Λίμνη Ζαραβίνα

Η λίμνη Ζαραβίνα ή Νεζερός βρίσκεται έναντι της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς και απέχει 45 χλμ από τα Γιάννενα και περίπου 15 από τα ελληνοαλαβανικά σύνορα ανάμεσα στο Καλπάκι και το Χάνι Δελβινακίου.
Το υδάτινο τοπίο καλύπτει περίπου 300 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και όπως πληροφορούμαστε, δημιουργήθηκε από σεισμική δραστηριότητα πριν από χιλιάδες χρόνια. Ο πυθμένας της λίμνης, έχει σχήμα κωνικό. Τα νερά της είναι καθαρά και βαθαίνουν απότομα, ενώ το βάθος της υπολογίζεται στα 31 μέτρα ίσως και περισσότερο.

🎯Δευτέρα 26/12 – Ζαγοροχώρια

🕤Το ραντεβού μας σήμερα είναι στο γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα ακριβώς μετά την διασταύρωση για το χωριό Δίλοφο Ζαγορίου στις 9.30πμ.
Εδώ θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα μας και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο «Μονοπάτι των Γεφυριών».
Μια πανέμορφη διαδρομή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από 4 εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια.
Θα επισκεφτούμε το χωριό Κήποι [στάση στο πασίγνωστο καφενείο του Βικογιατρού].
Κατάβαση και επιστροφή στα αυτοκίνητα μας. [Κυκλική διαδρομή]

Τέλος του προγράμματος.

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30
Υψομετρική ανάβαση 250μ
Υψομετρική κατάβαση 250μ

✅Το Ζαγόρι είναι περιοχή στην οροσειρά της Πίνδου, στην Ηπειρο, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην περιοχή υπάρχουν 46 οικισμοί τα αποκαλούμενα Ζαγοροχώρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος συμμετοχής 110 ευρώ

Περιλαμβάνει:
👉Συνοδεία από έμπειρους συνοδούς βουνού και τις 3 ημέρες της πεζοπορίας

👉Σνακ-καφέ κατά την πεζοπορία

👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

🆘Προτεινόμενα ξενοδοχεία για την διαμονή σας στην περιοχή:

Καλπάκι
https://epirus-stone-suites-kalpaki-epirus.ibooked.gr/

Άνω πεδινά Παραδοσιακός ξενώνας “Το Σπίτι του Ορέστη” https://orestishouse.gr/
Άνω πεδινά Παραδοσιακός ξενώνας «Αμελικό» https://ameliko.gr/

Κάτω Πεδινά Παραδοσιακός ξενώνας «Ανέμη» https://anemi-zagori.gr/
Ασπράγγελους Παραδοσιακός ξενώνας « Αγγέλων καταφύγιο» https://aggelonkatafygio.gr/

Μονοδένδρι Παραδοσιακός ξενώνας «Ματζάτο» https://matzato-hotel.gr/

🚙Η μεταφορά θα γίνει με δικά σας οχήματα. Εάν κάποιος δεν έχει αυτοκίνητο μπορούμε μετά από συνεννόηση μαζί μας να το κανονίσουμε. [Θα μοιραστούν τα έξοδα μετακίνησης , Καύσιμα-διόδια]

Μέγιστος αριθμός ατόμων 15

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες μας [παρακρατάνε εμάς 4 ευρώ] τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.
Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 5 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας. .Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια βουνού ]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Προαιρετικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν
– Σκούφο-γάντια
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
👉 Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
👉 Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό με το Trace Your Eco!

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr