Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας| Εθνικός Δρυμός Οίτης 25-27 Φεβρουαρίου 2023

💯Τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ταξιδεύουμε στη Φθιώτιδα, στον μεγαλύτερο και ομορφότερο Εθνικό Δρυμό της Ελλάδας, την Οίτη.

< Αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, η Οίτη ουσιαστικά παραμένει ένας άγνωστος ορεινός κόσμος.
Με περισσότερες από πέντε κορυφές να ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα , το ορεινό σύμπλεγμα της Οίτης βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πεδιάδα του Σπερχειού, στα παράλια του Μαλιακού, στην Γκιώνα, στα Βαρδούσια και στον Παρνασσό>

🍁🍄Έναν φυσικό παράδεισο που ειναι φημισμένος από την αρχαιότητα για τα σπάνια αγριολούλουδα, τα φαρμακευτικά φυτά και έχει χαρακτηριστεί “Βουνό των λουλουδιών” με καταγεγραμμένα πάνω από 1.500 είδη. Η καρδιά του βουνού, μια έκταση 70.000 στρεμμάτων, έχει χαρακτηριστεί από το 1966 Εθνικός Δρυμός.

🏛 Θα ανακαλύψουμε την Υπάτη γνωστή ως «Υπάτα των Ρωμαίων» ή «Νεοπάτρια των Καταλανών» υπήρξε ακμάζουσα πόλη κατά την αρχαιότητα στην ευρύτερη περιοχή της Οίτης.

🥾Πεζοπορία στο μοναδικό αισθητικό πάρκο της Παύλιανης εκεί όπου το δημιουργικό μεγαλείο της φύσης ανταγωνίζεται εκείνο του ανθρώπου!

🌲Θα θαυμάσουμε το εκπληκτικό Ελατόδασος, στις βόρειες πλαγιές του κατάφυτου όρους Οίτη, θυμίζοντάς μας ότι η φύση είναι η μεγαλύτερη ζωγράφος όλων των εποχών.

🧙‍♀️Θα ανακαλύψουμε το μυστηριακό μονοπάτι των Φαρμακίδων, με τον καταρράκτη του Κρεμαστού. Εδώ που οι πανίσχυρες μάγισσες που με βότανα της περιοχής γιάτρευαν ψυχικές ασθένειες και έλυναν ερωτικά ζητήματα. Εδώ που λειτούργησε η πρώτη Σχολή των Μαγισσών

🏊‍♂️Θα απολαύουμε τη χαλαρωτική εμπειρία στα ιαματικά Λουτρά Υπάτης που φημίζονται για τις θεραπευτικές ιδιότητες δερματικών παθήσεων, ήδη από τον 4ο π. Χ αιώνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
 

Σάββατο 25/2
🚌Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 7.00πμ.
Σημείο συνάντησης πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία [Άγαλμα Βενιζέλου].
Όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως για να αναχωρήσουμε στην ώρα μας.
Θα γίνει στάση στο one salonica στις 7.10πμ [Στο φανάρι του εξωτερικού Παρκινγκ] για όσους μένουν δυτικά της πόλης.

Προορισμός μας η Παύλιανη Φθιώτιδας που είναι χτισμένη στα 1050μ στις πηγές του Ασωπού. και είναι κατάφυτη από έλατα!
Ανάμεσα στην Πάνω και την Κάτω Παύλιανη ξεκινά το αισθητικό πάρκο που κρύβει πολλές εκπλήξεις από το πρώτο κιόλας βήμα σου.
Εκεί σε περιμένει μία ξύλινη γέφυρα που μόλις αγγίξεις το πόδι σου για να τη διασχίσεις ακούς τη μουσική.
🌳Μετά από είκοσι λεπτά πεζοπορίας ανάμεσα στα πλατάνια, τα σφενδάμια, τις καρυδιές , τις καστανιές, τα πανύψηλα έλατα και τον ήχο των πηγών του Ασωπού υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο.
Ένα μαγευτικό και παραμυθένιο πάρκο στην περιοχή που σε εκπλήσσει απρόσμενα..

🥾Ώρες εύκολης πεζοπορίας 2-3 ωρών

Φαγητό –καφέ στην περιοχή και στην συνέχεια μεταφορά και ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Λουτρά Υπάτης

Κυριακή 26/2
🚌Αναχώρηση το πρωί με το λεωφορείο για το χωριό Καστανιά, που βρίσκετε στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού, στα 1.050μ. υψόμετρο.
Ένα όμορφο ορεινό χωριό μέσα στα έλατα με πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Σπερχειού και στον κάμπο της Λαμίας.
Από το χωριό θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας που θα μας οδηγήσει στην κορυφή Πετρωτός στα 1.241μ., με θέα όλη την κοιλάδα του Σπερχειού, από το Βελούχι μέχρι τον Μαλιακό κόλπο και την Όθρυ, βόρεια της Λαμίας.
Μετά την κορυφή κατηφορίζουμε μέσα από εκπληκτικό Ελατόδασος, περνάμε το ρέμα της Υπάτης και βγαίνουμε στο οροπέδιο Ροδοκάλος.
Συνεχίζουμε στο μονοπάτι που περνάει δίπλα από τον βράχο του κάστρου της Υπάτης και καταλήγουμε στην πλατεία της πόλης.

🆘Όποιος δεν θέλει να μας ακολουθήσει στην πεζοπορία μπορεί να κάνει μια ωραία βόλτα στο πανέμορφο πάρκο των Λουτρών και να απολαύσει τα αναζωογονητικά λουτρά της Υπάτης!

🥾Ώρες πεζοπορίας 6
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος].
Χιλιόμετρα 12
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 420
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 1000μ

Φαγητό στην Υπάτη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Δευτέρα 27/2
Μετά το πρωινό μας μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε με το λεωφορείο για το Καπνοχώρι.
Σήμερα θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι των Φαρμακηδών .Αποκορύφωμα της διαδρομής θα είναι η κατάληξή μας στον καταρράκτη Κρεμαστό (45μ.), που λούζονταν οι «Φαρμακίδες», ξορκίζοντας το καλό και το κακό στα παγωμένα τους νερά.

🧙‍♀️Οι Φαρμακίδες είναι οι αρχαίες μάγισσες της Υπάτης, που ο απόηχος και τα λείψανα της δράσης τους φτάνουν ως τις μέρες μας. Η δράση τους ξεκίνησε από την αρχαιότητα αλλά καθώς δημιούργησαν «σχολή» συνέχισαν και πολύ αργότερα. Μάλιστα το μεσαίωνα υπήρξε έξαρση καθώς πολλές ήρθαν στην περιοχή για να μάθουν για διάφορα φίλτρα που φτιάχνονταν από τοπικά βότανα. Υπάρχει αναφορά για κάποια γυναίκα που δρούσε στην περιοχή μέχρι και τα μέσα του περασμένου αιώνα.

🥾Ώρες πεζοπορίας 4.30
Βαθμός δυσκολίας Β[ Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά 300μ
Υψομετρική διαφορά 300μ

Μετά το τέλος της πεζοπορίας , φαγητό -καφέ στην περιοχή.

Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη απόγευμα.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης .
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

💲Κόστος συμμετοχής:
190 ευρώ για Δίκλινο δωμάτιο
225 ευρώ για Μονόκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνει:
👉 Τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη για Λαμία-Παύλιανη-Λουτρά Υπάτης-Καστανιά -θεσσαλονίκη
👉 Τη διαμονή για 2 βράδια με πρωινό στο Ξενοδοχείο Πριγκιπικό στα Λουτρά Υπάτης σε Δίκλινο δωμάτιο
https://www.prigipikon.gr/
👉Συνοδεία από 2 έμπειρους συνοδούς βουνού γνώστες της περιοχής.
👉 Τα έξοδα διαμονής-διατροφής του οδηγού
👉 Ασύρματη επικοινωνία και φαρμακείο κατά την διάρκεια της πεζοπορίας μας
👉Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 90 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.

Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!
Τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco.

Εξόφληση μέχρι 20 Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση κατάθεσης από διαφορετική τράπεζα υπάρχει παρακράτηση σε εμάς 4 ευρώ που θα πρέπει να μας επιστραφούν.

🙏Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.

Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 8 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή λόγω εξόδων της εκδρομής.[Κρατήσεις ξενοδοχείου-λεωφορείου]
Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς Τράπεζα Πειραιώς χωρίς διατραπεζικά έξοδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή σε άλλη τράπεζα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσάς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
– Ορειβατικά μποτάκια βουνού [Υποχρεωτικά]
– Γκέτες χιονιού [Υποχρεωτικά]
– Μπαστούνια πεζοπορίας -Μπατόν [Υποχρεωτικά]
– Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
– Καπέλο
– Αδιάβροχο μπουφάν [Υποχρεωτικά]
– Σκούφο-γάντια Υποχρεωτικά]
– Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
– Αποξηραμένα φρούτα ,μπάρα ενέργειας-σοκολάτα-ξηρούς καρπούς-παστέλι)
– Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19
👉 Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση, προχωρούμε!
👉 Με τις νέες συνθήκες, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους/τις συνοδοιπόρους μας!
Για το λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε ό,τι άλλο αναφέρει η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Μένουμε ασφαλείς…πάμε βουνό με το Trace Your Eco!

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Με την συμμετοχή σας συμφωνείται στην τήρηση βασικών κανόνων για την φιλική ως το περιβάλλον διεξαγωγή της δραστηριότητας και την μείωση πιθανών αρνητικών επιδράσεων σε αυτό.
Ταξιδεύετε υπεύθυνα και διασφαλίζετε το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον επισκεφθείτε. Δείχνετε σεβασμό στην βιοποικιλότητα και σε οποιαδήποτε ευκαιρία βοηθάτε στην αποτροπή ή/και αναστροφή αρνητικού αντίκτυπου στην φύση (πχ συλλογή ξεχασμένων σκουπιδιών από άλλους).
Ειδικά όταν βρίσκεστε εντός εθνικού δρυμού απαγορεύεται η ρήξη οποιοδήποτε (οργανικού και μη) απορρίμματος.
Αποφεύγετε την δημιουργία φωτιάς καθώς και την ρίψη οποιοδήποτε αντικειμένου (τσιγάρο, σπίρτο, αναπτήρα κλπ.) που μπορεί να προκαλέσει φωτιά άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο.
Η επίσκεψη στην φύση είναι για πολλούς μια ευκαιρία να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Για αυτό σεβόμαστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τους φυσικού κατοίκους της περιοχής (άγρια ζώα και ανθρώπους).
Κάθε δράση που διοργανώνουμε προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη περιοχών που εργάζονται να αναπτύξουν ένα μοντέλο τοπικής αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr

 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6949 650 300
ή στο emai: info@traceyoureco.gr