20-21/7/19 Δρακόλιμνη Γκαμήλα-Τύμφη

Δρακολίμνη Γκαμήλα-Τύμφη 

Το Trace Your Eco έχοντας πολύ μεγάλη γνώση των βουνών της Πίνδου εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει μία μοναδική πεζοπορική-ορειβατική εκδρομή στον ορεινό όγκο της Τύμφης για όλους τους φίλους Tracers!!

Ανεβαίνουμε στην μοναδική Δρακόλιμνη στα 2050μ καθώς και στην κορυφή της Γκαμήλας με υψόμετρο 2497μ. το πιο μεγαλόπρεπο βουνό της βόρειας Πίνδου!!

Ζήσε αυτή την μοναδική εμπειρία και ακολούθησε τους Tracers!

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 20/7.

Αναχώρηση στις 6.30πμ από πλ Άριστοτέλους[Άγαλμα Βενιζέλου].
Στάση στο δρόμο για καφέ και συνεχίζουμε με προορισμό το Μικρό Πάπιγκο.[950μ].
Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία , διασχίζει το χωριό και ανηφορίζει προς το καταφύγιο της Αστράκας στα 1950μ. περνώντας σταδιακά από τις τέσσερις πηγές. Την Αβραγόνιο λίγο έξω από το χωριό, την Αντάλκη που το νερό της λέει ο τοπικός θρύλος ότι έρχεται από το βάραθρο της Προβατίνας, την Τράφο λίγο πριν τη διασταύρωση για Αστράκα και τέλος την Κρούνα λίγο πριν την τελική ανηφόρα για το καταφύγιο, στο διάσελο της Αστράκας.
Ώρες πεζοπορίας μέχρι το καταφύγιο 3.
Υψομετρική διαφορά 1000μ.
Βαθμός δυσκολίας Β+

Ξεκούραση στο καταφύγιο και το απόγευμα κατεβαίνουμε στην Ξερόλουτσα (Λάκα Τσουμάνη). Την διασχίζουμε, περνάμε από πηγή και ανηφορίζοντας ΒΑ σε ομαλή κόψη φτάνουμε στη Δρακόλιμνη στα 2050μ που βρίσκεται στο διάσελο ανάμεσα στον Πλόσκο και την ομώνυμη κορυφή. Η Δρακόλιμνη της Τύμφης είναι μια μικρή αλπική λίμνη που βρίσκεται στην ίδια γραμμή και υψόμετρο (στα 2100μ) με την βορειοανατολική κορυφογραμμή της Τύμφης και οφείλει τη δημιουργία της στους τελευταίους παγετώνες (πριν από 10,000 χρόνια) που διαμόρφωσαν το τοπίο αυτό.

Η Δρακόλιμνη βρίσκεται σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, με καταπληκτική πανοραμική θέα των κορφών του βουνού, δίνοντας την αίσθηση μιας μοναδικής πισίνας τοποθετημένης σε μια ταράτσα που αγγίζει τον ουρανό. Στα νερά της φιλοξενούνται οι αλπικοί τρίτωνες, ένα σπάνιο είδος αμφίβιας σαύρας. Αν και έχουν ειπωθεί πολλές υπερβολές για το βάθος της, μετά από μετρήσεις βρέθηκε ότι αυτό δεν ξεπερνά τα 3μ.

Βγάζουμε τις φωτογραφίες μας (προβλέπετε να πάρουν φωτιά οι μηχανές!), και επιστρέφουμε στο καταφύγιο για να απολαύσουμε εάν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα!!
Ώρες πεζοπορίας..από το Καταφύγιο-Δρακόλιμνη-Καταφύγιο 2.30.
Φαγητό-ύπνος.

Κυριακή 21/7.

Θα γίνουν 2 ομάδες.
Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει κατεβαίνοντας στην “Ξερόλουτσα” με προορισμό την “Γκαμήλα” στα 2497. Η διαδρομή προς την κορυφή εναλλάσσεται με εντυπωσιακούς βράχος,λιβαδάκια, σε απίθανα σχέδια και σχηματισμούς!
Ώρες πεζοπορίας μέχρι την Γκαμήλα 3.
Στην συνέχεια κατάβαση μέχρι την Λόυτσα Ρομπόζη και από εκεί μέσα από ένα απέραντο οροπέδιο που απλώνεται μεταξύ Αστράκας και Γκαμήλας θα περάσουμε από τον εντυπωσιακό μέγα Λάκο και βγαίνοντας στον Αυγερινό θα τερματίσουμε στο χωριό Βραδέτο,όπου θα μας περιμένει σούπερ φαγητό και μπύρες στο παραδοσιακό καφενείο του φίλου μας Λάμπρου!
Ώρες πεζοπορικής κατάβασης 4.
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 600μ και κατάβασης 1400μ.
Βαθμός δυσκολίας Β+
Σύνολο πεζοπορίας 7.
Υ.Γ. Η Διαδρομή δεν έχει καμία τεχνική δυσκολία! Είναι πανέμορφη, απλός προϋποθέτει ότι όποιος την κάνει θα ανέβει και θα κατεβεί αρκετά υψομετρική διαφορά και θα πεζοπορήσει πολλές ώρες!
[θα ακολουθήσουν μόνο άτομα που έχουν ξανά πεζοπορήσει τόσες ώρες!!]

Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει πολύ αργότερα,και θα κατέβει στο Μικρό Πάπιγκο.
Ώρες κατάβασης 2.30-3
Θα επισκεφτούν τις Οβίρες Ρογκοβού και όσοι θέλουν θα κάνουν μπάνιο!

Ρογκοβό ονομάζεται το ρέμα που κατεβαίνει από την δυτικότερη κορυφή της Τύμφης, τον Λάπατο.
«Οβίρες», ονομάζουν οι ντόπιοι, τις μικρές λίμνες που σε κάποιο σημείο σχηματίζει το ρέμα, ενώ μια άλλη ονομασία τους είναι «Κολυμπήθρες». Η διαβρωτική ικανότητα του ρέματος έχει σκάψει με τα χρόνια την βραχώδη κοίτη σχηματίζοντας μικρά κοιλώματα που συγκεντρώνουν το νερό σε μία απόσταση περίπου 200 μέτρων. Η μία λίμνη διαδέχεται την άλλη μέσα από μικρούς καταρράκτες σε μια οφιοειδή πορεία του Ρογκοβού. Έτσι, και σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση της περιοχής, δημιουργείται ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

Στην συνέχεια θα ξεκινήσουν με το λεωφορείο να συναντήσουν και την υπόλοιπη ομάδα που θα κατέβει στο χωριό Βραδέτο.
Φαγητό και καφέ και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

 

Η αξία συμμετοχής ανά άτομο είναι 90 ευρώ.

Περιλαμβάνει

1] Την μεταφορά με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη για Μικρό Πάπιγκο-Τσεπέλοβο-Θεσσαλονίκη .
2] Την διαμονή για 1 βράδυ στο καταφύγιο της Αστράκας (δεν περιλαμβάνει το πρωινό).
4] Την συνοδεία από 2 έμπειρα στελέχη του Trace με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
5] Τον συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco!
6] Πλήρες φαρμακείο κατά την διάσχιση μας.

Το καταφύγιο διαθέτει μόνο κουβέρτες και παντόφλες, ενώ λειτουργεί εστιατόριο με φαγητό & πρωινά.
Επίσης μπορείτε να αγοράσετε νερά, αναψυκτικά, σνάκς.

 

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας για την πεζοπορία μας.

Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια), σακίδιο 40-60 λίτρων για τα ρούχα σας,μπλούζα φλίς. Ισοθερμικό, μια φανέλα για να αλλάξετε, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο-γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό 1-2 λίτρα, μπατόν (μπαστούνια), κάποιο σνακ για ενέργεια (παστέλι,ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα μπάρα ενέργειας-σοκολάτα), φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

 

Πολιτική κρατήσεων και ακυρώσεων:

Να σας ενημερώσουμε ότι λόγω περιορισμένων θέσεων [Μόνο 35 άτομα] ,θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας μόνο σε αυτούς που θα δηλώσουν την συμμετοχή τους εγκαίρως καταβάλλοντας προκαταβολή 40 ευρώ μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου!!

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας!

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οριστική εγγραφή τους καταβάλλοντας την προκαταβολή στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης.
Αριθμό λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
Τράπεζα Πειραιώς[δικαιούχος Trace Your Eco]

Ή να περάσετε από τα γραφεία μας Κομνηνών 23 με Ερμού γωνία (4ος Όροφος).

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr. Ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων και δηλώστε την συμμετοχή σας.
 
Επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης 10 μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
 
Παρακαλούμε πριν κάνετε την κατάθεση πάρτε τηλ για να μας ρωτήσετε εάν υπάρχουν θέσεις για να σας γράψουμε στην λίστα συμμετοχής! Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση ηλεκτρονικά από διαφορετική τράπεζα μας παρακρατούν εμάς το ποσό τον 4 ευρώ το οποίο θα πρέπει να μας επιστραφεί από εσάς!
 
Μέσα στις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες μετά την δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει να κάνετε κατάθεση της προκαταβολής για να ισχύσει η κράτηση σας!
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Γενικοί όροι

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της πεζοπορικής μας ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Email: info@traceyoureco.gr
Tηλ 6949650300

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Πώς συμμετέχω

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμό λογαριασμού 6667140723874

IBAN GR 7901716670006667140723874

[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς Στην κατάθεση να βάλετε το όνομα σας και την εκδρομή!

Παρακαλούμε πριν κάνετε την κατάθεση καλέστε μας για να μας ρωτήσετε εάν υπάρχουν θέσεις για να σας γράψουμε στην λίστα συμμετοχής!

Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση ηλεκτρονικά από διαφορετική τράπεζα μας παρακρατούν εμάς το ποσό τον 3 ευρώ το οποίο θα πρέπει να μας επιστραφεί από εσάς!

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας;

Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα, [Ορειβατικά μποτάκια η πολύ καλά αθλητικά παπούτσια] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες μας, μια φανέλα για να αλλάξετε, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο, μπουκάλι νερό 1. λίτρο, μπατόν [μπαστούνια], κάποιο σνακ για ενέργεια [παστέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα μπάρα ενέργειας-σοκολάτα, φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της πεζοπορικής μας ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης γίνονται 3 μέρες νωρίτερα.
Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επιστρέφονται, ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα.
Χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις, να παρέχουμε τις λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας κ.λπ.
Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας σε ολόκληρο τον ιστό. Διαβάστε τους λεπτομερείς όρους μας στη διεύθυνση: Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close