26/4-1/5/19 Πάσχα στην Άνδρο!!-Πεζοπορία

Πάσχα Άνδρος

Tracers ετοιμαστείτε!!

Πάσχα ,στο νησί των καπεταναίων, την όμορφη Άνδρο!!

ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!

Νησιώτικη ατμόσφαιρα με παραδοσιακές γεύσεις και έθιμα!

Μοναδικές διαδρομές στα πιστοποιημένα μονοπάτια από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας κατατάσσοντας την Άνδρο ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για πεζοπορία !

 
 
 
 

Τι να πάρω μαζί μου στην πεζοπορία;

Κάπου εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα για να έχεις μαζί σου στις εξορμήσεις μας.

Ποια είναι τα επίπεδα δυσκολίας;

Ο Βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας επηρεάζεται από την φυσική κατάσταση, τις συνθήκες και τον εξοπλισμό σας.

Δείτε τους όρους χρήσης.

Πριν από κάθε εκδρομή συμπληρώνετε την φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης με την αποδοχή των όρων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα.

Μεγ. Παρακευή 26/4

Αναχώρηση το πρωί στις 7.30πμ από Θεσσαλονίκη [Πλ.Αριστοτέλους-Αγ.Βενιζέλου].
Προορισμός μας το λιμάνι της Ραφήνας για να πάρουμε το καράβι.[Στάσεις στο δρόμο για καφέ].
Άφιξη στην Άνδρο και στο λιμάνι του Γαυρίου, και στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο «Sariza Spring Hotel» που βρίσκεται στο κέντρο του πιο πράσινου χωριού των Κυκλάδων, τα Αποίκια της Άνδρου, δίπλα στη Πηγή Σάριζα.
https://sariza-spring-hotel.gr/
Ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .

Το βράδυ σε εκκλησία της περιοχής για τον επιτάφιο.

Μεγ. Σάββατο 27/4

ΛΑΜΥΡΑ -ΜΕΝΗΤΕΣ-ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ-ΛΙΒΑΔΙΑ-ΧΩΡΑ.
 
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με το λεωφορείο μας για το χωριό Λάμυρα για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με προορισμό την Ιερά Μονή Παναχράντου περνώντας από το γεφύρι της στοιχειομένης!
Θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό μοναστήρι και στην συνέχεια θα κατεβούμε προς Λιβάδια με τερματισμό την Χώρα, όπου και θα μας περιμένει το λεωφορείο μας.
Ώρες πεζοπορίας 5.
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 150μ. &  κατάβασης 350μ.
Φαγητό –καφέ στην χώρα και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας!
 
Υ.Γ. Όποιος δεν θέλει να πεζοπορήσει μπορεί να μεταφερθεί με το λεωφορείο στο Μοναστήρι της Παναχράντου και να κάνει μόνο το δεύτερο τμήμα της διαδρομής!

Το βράδυ, Ανάσταση στην χώρα ή σε κοντινή εκκλησία της περιοχής.

Κυριακή του Πάσχα 28/4

ΑΠΟΙΚΙΑ-ΑΠΑΤΟΥΡΙΑ-ΣΤΕΝΙΕΣ-ΓΙΑΛΙΑ-ΑΠΟΙΚΙΑ.
Κατάφυτη διαδρομή, διερχόμενη σημαντικών οικισμών της ναυτοσύνης και της αγροτικής Άνδρου, παράλληλα με τη ρεματιά της Πυθάρας. Αξιόλογες εναλλαγές τοπίου και πλούτος μνημείων. Οι γραφικοί οικισμοί με τις πηγές και τις σημαντικές εκκλησίες, τα τοξωτά γεφύρια Αποικίων & Λέοντος, οι πύργοι Αγαδάκη & Μπίστη, ο νερόμυλος Εμπειρίκου (Φάμπρικα), η παραλία κι ο υγρότοπος των Γιαλίων.Κυκλική διαδρομή με αρχή και τέλος τα Αποίκια.
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος].
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 250μ. & κατάβασης 250μ.

Πασχαλιάτικο μεσημεριανό τραπέζι με παραδοσιακή νησιώτικη ορχήστρα στην καταπράσινη αυλή του ξενοδοχείου.

Το τραπέζι είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ του Trace Your Eco [ Μαγειρίτσα-Σούβλα-τοπικά εδέσματα-σαλάτες] σε όλους τους συμμετέχοντες!

Δευτέρα 29/4

ΧΩΡΑ -ΣΥΝΕΤΙ-ΔΙΠΟΤΑΜΑΤΑ-ΚΟΧΥΛΟΥ-ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ.
 
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την χώρα, για να ξεκινήσουμε μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή με μεγάλες εναλλαγές και πλούτο αγροτικού τοπίου. Έντονο ανάγλυφο, συνεκτικοί οικισμοί της ΝΑ Άνδρου, η γνωστή κοιλάδα των Διποταμάτων με τους πολυάριθμους νερόμυλους και το τοξωτό γεφύρι, και το Κάστρο της Φανερωμένης.
Ώρες πεζοπορίας 4.30.
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 250μ. & κατάβασης 400μ.
Φαγητό στο ΚΟΡΘΙ. Στην επιστροφή μας στάση για καφέ στην Χώρα και αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας

Υ.Γ. Όποιος δεν θέλει να πεζοπορήσει μπορεί με το λεωφορείο να μεταβεί στο Κόρθι, να περιηγηθεί στο χωριό και να περιμένει την πρώτη ομάδα.

Τρίτη 30/4

ΑΠΟΙΚΙΑ-ΚΑΤΑΚΑΛΑΙΟΙ-ΒΟΥΡΚΩΤΗ-ΜΟΝΗ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΧΛΑ
 
Μία τυπική διαδρομή της Άνδρου με πλούσια βλάστηση και ανάγλυφο έδαφος συνδέει τα Αποίκια με τα πιο απομακρυσμένα αγροτικά ορεινά χωριά της Άνδρου, τους Κατακαλαίους και τη Βουρκωτή. Όμορφα λιθόστρωτα τμήματα, άφθονα νερά και εκπληκτική θέα με εντυπωσιακές εναλλαγές σκηνικού.
Ώρες πεζοπορίας 5+
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 300μ. & κατάβασης 280μ
Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
Υ.Γ .Όσοι δεν θέλουν να πεζοπορήσουν όλοι την διαδρομή, μπορούν με το λεωφορείο να έρθουν στον Αγ.Νικόλαο και από εκεί να συνεχίσουν για την παραλία της Αχλας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

Τετάρτη 1/5

ΣΤΡΑΠΟΥΡΓΙΕΣ-ΑΝΩ ΠΙΤΡΟΦΟΣ-ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ-ΑΝΩ ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ.
Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στο χωριό Στραπουργιές για να ξεκινήσουμε για Άνω Πιτροφό-Παλαιόπολη-Άνω Απροβατού. Τμήμα της λεγόμενης «Φαρδιάς στράτας» ή του «Αρβανίτικου δρόμου», από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διαδρομές του νησιού που συνδέει Κεντρική & Ανατολική με Βόρεια & Δυτική Άνδρο, διασχίζοντας περιμετρικά το όρος Πέταλο.
Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ελιάς στον Πιτροφό & τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Παλαιόπολης.
Φαγητό στο τέλος της διαδρομής μας στην Άνω Απροβατού στην ταβέρνα το «Μπαλκόνι του Αιγαίου»
Ώρες πεζοπορίας 4.30
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος].
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 300μ & κατάβασης 100μ.
Το απόγευμα μεταφορά στο Λιμάνι του Γαυρίου και αναχώρηση για Ραφήνα.
Άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.
 
 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Το κόστος ανά άτομο είναι 290 ευρώ.
Περιλαμβάνει:
1] μεταφορά με λεωφορείο Θεσσαλονίκη-Ραφήνα-Θεσσαλονίκη.
2] εισιτήρια του καραβιού Ραφήνα –Άνδρος-Ραφήνα
3] διαμονή και διατροφή του Οδηγού.
4]  διαμονή μας για 5 βράδια με πρωινό στο ξενοδοχείο «Sariza Spring Hotel» που βρίσκεται στο κέντρο του πιο πράσινου χωριού των Κυκλάδων, τα Αποίκια της Άνδρου, δίπλα στη Πηγή Σάριζα. https://sariza-spring-hotel.gr/ .
5] Πασχαλινό γεύμα την ημέρα της Κυριακής ,προσφορά του Trace Your Eco για όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής μας.
6] συνοδεία σε όλο το πρόγραμμα από 2 έμπειρα στελέχη του Trace, με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών, και γνώστες του νησιού της Άνδρου!
7] οργάνωση και  συντονισμό της εκδρομής από το Trace Your Eco.
 
Δηλώσεις συμμετοχής μόνο με προκαταβολή 90 ευρώ μέχρι 28 Φεβρουαρίου!
 
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 90 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[Δικαιούχος Trace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση να βάλετε το όνομα σας και την εκδρομή!
 
Ή να περάσετε από τα γραφεία μας Κομνηνών 23 4ος Όροφος [με Ερμού γωνία].
 
Παρακαλούμε πριν κάνετε την κατάθεση πάρτε τηλ για να μας ρωτήσετε εάν υπάρχουν θέσεις για να σας γράψουμε στην λίστα συμμετοχής!
Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση ηλεκτρονικά από διαφορετική τράπεζα μας παρακρατούν εμάς το ποσό τον 4 ευρώ το οποίο θα πρέπει να μας επιστραφεί από εσάς!
 
Επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης 10 μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.
 
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της πεζοπορικής μας ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
 
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
 
Επίσης, συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.
 
 
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, και λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr , ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων και δηλώστε την συμμετοχή σας.
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων μόνο με προκαταβολή!
 
Μέσα στις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες μετά την δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει να κάνετε κατάθεση της προκαταβολής για να ισχύσει η κράτηση σας!
 
 
Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.
 
 

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας για την πεζοπορία μας.

Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα,[Ορειβατικά μποτάκια ] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες, μπλούζα φλίς. Μια φανέλα για να αλλάξετε, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο-γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό 1. λίτρο, μπατόν [μπαστούνια] ,κάποιο σνακ για ενέργεια,[παστέλι,ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα μπάρα ενέργειας-σοκολάτα]. Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. 6949 650 300
emai: info@traceyoureco.gr
https://www.traceyoureco.gr/
 
 

Έτοιμοι για την εμπειρία;

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Πώς συμμετέχω

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμό λογαριασμού 6667140723874

IBAN GR 7901716670006667140723874

[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς Στην κατάθεση να βάλετε το όνομα σας και την εκδρομή!

Παρακαλούμε πριν κάνετε την κατάθεση καλέστε μας για να μας ρωτήσετε εάν υπάρχουν θέσεις για να σας γράψουμε στην λίστα συμμετοχής!

Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση ηλεκτρονικά από διαφορετική τράπεζα μας παρακρατούν εμάς το ποσό τον 3 ευρώ το οποίο θα πρέπει να μας επιστραφεί από εσάς!

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας;

Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα, [Ορειβατικά μποτάκια η πολύ καλά αθλητικά παπούτσια] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες μας, μια φανέλα για να αλλάξετε, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο, μπουκάλι νερό 1. λίτρο, μπατόν [μπαστούνια], κάποιο σνακ για ενέργεια [παστέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα μπάρα ενέργειας-σοκολάτα, φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της πεζοπορικής μας ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης γίνονται 3 μέρες νωρίτερα.
Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επιστρέφονται, ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα.
Χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις, να παρέχουμε τις λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας κ.λπ.
Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας σε ολόκληρο τον ιστό. Διαβάστε τους λεπτομερείς όρους μας στη διεύθυνση: Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close